000247

Мароко - имперските градове

Изтекла
Мароко - имперските градовеМароко - имперските градовеМароко - имперските градовеМароко - имперските градовеМароко - имперските градовеМароко - имперските градовеМароко - имперските градовеМароко - имперските градовеМароко - имперските градовеМароко - имперските градове

ЦЕНИ

София - Малага - Коста дел Сол - Тарифа - Танжер - Мекнес - Фес - Бени Мелал - Маракеш - Казабланка - Рабат - Танжер - Тарифа - Коста дел Сол - Малага - София

07.10.2017; 14.10.2017; 21.10.2017

8 дни / 7 нощувки

Транспорт: автобус и самолет : от София


ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

07.10.2017 г. - 1475 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

14.10.2017 г. - 1475 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

21.10.2017 г. - 1475 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ


Единична стая - + 349 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

Ден 1: София - Малага - Коста дел Сол

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 15.50 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air" за Малага. Пристигане на летището в Малага в 18.40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Las Palmeras" 4* или подобен на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: Коста дел Сол - Тарифа - Танжер - Мекнес - Фес

Закуска (рано сутринта или сух пакет). Трансфер до пристанището в Тарифа (разстояние Коста дел Сол - Тарифа - 150 км). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проход. Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер. Отпътуване за Мекнес - един от четирите имперски града на Мароко и някогашна столица по време на управлението на Мулай Исмаил. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището "градът на 100-те минарета". Туристическа програма в Мекнес. Свободно време за обяд (заплаща се на място). Отпътуване за Фес (разстояние Мекнес - Фес - 75 км.) - най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура и се счита за религиозната столица на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 3:Фес

Закуска. Туристическа програма във Фес. Посещение на старата медина - един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Време за обяд (заплаща се на място). Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 4: Фес - Бени Мелал - Маракеш

Закуска. Рано сутринта отпътуване за Маракеш (разстояние Фес - Маракеш - 530 км.) през Атласките планини, берберските села Имузер Ел Кандер, Азру и Ифран - очарователен ски курорт, разположен в сърцето на великолепна кедрова гора. Кратка почивка и свободно време за обяд (заплаща се на място) в Бени Мелал - един от земеделските центрове на Мароко. Пристигане в Маракеш - червената перла в южната част на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 5: Маракеш

Закуска. Туристическа програма в историческата част на старинния имперски град Маракеш: джамията "Котубия" (отвън), кулата близнак на севилската "Хиралда", градините "Менара", дворецът "Бахия", гробницата на Саади - династията, която управлява Мароко от 1554 до 1659 г, джамията "Касба" (отвън). Обиколката приключва на площад "Джемаа Ел Фна". Свободно време на площада (1 час). Трансфер до хотела. Обяд в хотела. Следобед свободно време за разходка из арабския сук /пазар/, в лабиринта на уличките на занаятите. По желание и предварителна заявка - вечеря с фолклорна програма в ресторант "Chez Ali". Нощувка.

Ден 6: Маракеш - Казабланка - Рабат

Закуска. Отпътуване за Казабланка - един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстояние Маракеш - Казабланка - 245 км.). Градът е известен с две имена - Дар ел-Бейда и Казабланка. Основни забележителности в града са Площадът на Обединените нации, туристическия комплекс "Корниш" и джамията "Хасан II" - втората по големина джамия в света след тази в Мека. Панорамна обиколка на Казабланка. По желание посещение на джамията "Хасан II" - шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време за обяд в Казабланка (заплаща се на място). Отпътуване за Рабат (разстояние Казабланка - Рабат - 85 км.) - столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмоядите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. Панорамна обиколка с местен екскурзовод. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът "Мохамед V", както и много красиви паметници. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 7: Рабат - Танжер - Тарифа - Коста дел Сол

Закуска. Отпътуване за Танжер (разстояние Рабат - Танжер - 250 км.) - град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Туристическа програма в Танжер. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Трансфер до хотела на Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря (сух пакет или студена вечеря). Нощувка.

Ден 8: Коста дел Сол - Малага - София

Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в хотела. Свободно време. Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет на авиокомпания "Bulgaria Air" в 19.30 ч. за България. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 23.50 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Малага - София с включени летищни такси на авиокомпания "Bulgaria Air"

* Трансфер летище - хотел - летище

* Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко

* Билет за ферибот Тарифа - Танжер - Тарифа

* 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Las Palmeras" 4* или подобен на Коста дел Сол

* 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Sofia" 4* или подобен във Фес

* 2 нощувки със закуски, един обяд и една вечеря в хотел "Meriem" 4* или подобен в Маракеш

* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Helnan chellah" 4* или подобен в Рабат

* Входна такса за медресето "Бу Инания" във Фес

* Входни такси за двореца "Бахия", гробницата на династия Саади в Маракеш

* Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Казабланка, Маракеш, Фес, Рабат и Танжер

* Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко

* Водач-преводач от България

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 €

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант "Chez Ali", при минимум 10 туристи - 88.00 лв.

* Входна такса за джамията "Хасан II" в Казабланка (около 12 EUR)

* Входни такси за други музеи, разходи за обекти и прояви, посещавани по желание

* Обяд в ресторант в Мекнес, Фес и Бени Мелал (около 15 евро на обяд на турист - заплаща се на място) Бакшиши (около 10-20 евро)

* Разходи от личен характер

УСЛОВИЯ

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Визова информация: Българските граждани, притежаващи валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, които желаят да посетят Мароко с намерение за временно пребиваване за срок, не по-дълъг от 90 последователни дни, могат да влязат на територията на Мароко, без да е необходимо да им се издават визи. По време на пресичане на протока Гибралтар, на ферибота с групата няма автобус. При пристигане на пристанището в Испания групата слиза от автобуса и се качва на ферибота. На мароканския бряг групата се качва в местен автобус.

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Часово време: България 12 ч., Мароко 10 ч.

Валутни курсове: 1 € =11, 20 MAD

Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Испания, Мароко: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Испания: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Мароко: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.

Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025