000533

Загадъчният чар на Виетнам

Изтекла
Загадъчният чар на ВиетнамЗагадъчният чар на ВиетнамЗагадъчният чар на ВиетнамЗагадъчният чар на ВиетнамЗагадъчният чар на ВиетнамЗагадъчният чар на ВиетнамЗагадъчният чар на Виетнам

ЦЕНИ

София – Москва – Ханой – Заливът "Ха Лонг" – Хюе – Хоян – Хошимин – Ку Чи – Делтата на река Меконг – Хошимин – Москва – София

дати от 14.08.2017 до 25.09.2017

12 дни / 10 нощувки

Транспорт: самолет от София


ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

Отпътуване всеки понеделник от месеца!


Цена на турист при двойно настаняване : 2316 Е

Единична стая : +905 Е

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: София – Москва

Отпътуване от летище София в 12.45 ч. за Москва. Пристигане в Москва в 16.45 ч. Отпътуване в 20.05 ч. за Виетнам.

ДЕН 2: Москва – Ханой

Пристигане в 8.20 ч. в Ханой – стилен и елегантен град, запазил уникалния чар на стария свят и някои образци от най-впечатляващата колониална архитектура на Азия, с много езера и паркове. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване в хотел "The Ann Hotel" **** или подобен. Нощувка.

ДЕН 3: Ханой

Закуска. Туристическа програма в Ханой: комплексът "Хо Ши Мин", където се намира мавзолеят на Хо Ши Мин; Президентският дворец и къщата на Хо Ши Мин; Пагодата, състояща се от една колона, която датира още от основаването на Ханой; Храмът на литературата, известен като първия виетнамски университет. Обяд. Следобед посещение на Етнографксия музей, най-старата пагода във Виетнам "Тран Куок", храма на нефритената могила "Нгок Сон", разположен на езерото Хоан Кием. Кратка обиколка с велосипед из оживените улици на стария квартал на виетнамската столица и посещение на водно марионетно представление в театъра "Танг Лонг". Нощувка.

ДЕН 4: Ханой – Заливът "Ха Лонг"

Закуска. Отпътуване за Ха Лонг по делтата на Червената река. Разходка с круизен кораб из легендарния залив Ха Лонг и близо 300-те варовикови острова. Обяд на борда на кораба. По пътя посещение на островите Дин Хуонг, Га Чой, Саил и пещерата Сунг Сот. Вечеря на борда на кораба. Нощувка на кораба.

ДЕН 5: Заливът "Ха Лонг" – Хюе

Закуска. Посещение на Острова на костенурката и залива Бай Ту Лонг. Обяд на кораба. Трансфер до летището. Отпътуване за Хюе – последната феодална столица на Виетнам. Този малък и спокоен град е известен с величествената си архитектура, пагоди и кралски гробници, разположени в много от околните села и хълмове. Посрещане и трансфер до хотел. Настаняване в хотел "Muong Thanh Hue hotel" **** или подобен. Нощувка.

ДЕН 6: Хюе

Закуска. Туристическа програма в Хюе: голямата цитадела на Хюе с Императорския град. Разходка до пазара "Донг Ба", където се продават разнообразни местни стоки и ръчни изделия. Обяд. Следобед разходка с корабче по Благоуханната река до крайбрежната пагода "Тиен Мю", станала символ на Хюе. Връщане в хотела в Хюе. Нощувка.

ДЕН 7: Хоян

Закуска. Отпътуване за Хоян. Пътят минава през виещия се проход Хай Ван. Изгледът от върха на прохода е една от най-впечатляващите панорамни гледки във Виетнам. По пътя се посещава Чамският музей в град Дананг, Китайския плаж и Мраморната планина, чиито върхове символизират петте елемента на Вселената. Обяд. Пристигане в Хоян, който първоначално е бил Чамско пристанище, но през вековете е претърпял влиянието на много търговци от различни култури. Туристическа програма в Хоян: прочутите японски покрити мостове, Музеят на глинените изделия, двестагодишната къща на Тан Ки, пагодата "Чуа Онг" и оживеният пазар. Настаняване в хотел "Hoian Marina" **** или подобен. Нощувка.

ДЕН 8: Хоян

Закуска. Туристическа обиколка на Ми Сон – важна археологическа забележителност, състояща се от много храмове, посветени на бог Шива. Обяд. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 9: Хошимин

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Хо Ши Мин. Пристигане на летището в Хо Ши Мин посрещане и трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Eden Saigon Hotel" **** или подобен. Обяд. Следобед туристическа програма в Хо Ши Мин: Дворецът на обединението и Музеят на жертвите от войната. Нощувка.

ДЕН 10: Ку Чи

Закуска. Отпътуване за тунелите "Ку Чи" – невероятна подземна мрежа, дълга около 200 км, построена от виетнамските бойци по време на дългата борба за независимост. В тунелите има болници, подслони и училища и са използвани като военна база от Виетконг по време на виетнамската война. Обяд. Връщане в Хо Ши Мин. Посещение на катедралата "Нотр’Дам" и старата сайгонска поща, старото посолство на САЩ, Кметството, Китайския квартал, нефритената пагода на императора, оживения пазар "Бен Тханх". Нощувка.

ДЕН 11: Делтата на река Меконг

Закуска. Отпътуване за провинцията Ми Тхо. Разходка с корабче из малките канали на делтата на р. Меконг, от където може да се наблюдава отблизо живота на местното население. Разходка през гъста зелена растителност до овощна градина, където има възможност да се видят интересни местни производства. Посещение на пагодата "Вин Транг". Обяд. Връщане в Хо Ши Мин. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 12: Хошимин – Москва – София

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване за Москва в 11.00 ч. Пристигане в Москва в 18.30 ч. Отпътуване за България в 19.55 ч. Пристигане на летище София в 21.55 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Moсква - Ханой и Хо Ши Мин - Москва - София на авиокомпания "Аерофлот" в икономична класа, с включени летищни такси;

* Самолетен билет за вътрешните полети Ханой - Хюе и Хоян - Хо Ши Мин в икономична класа, с включени летищни такси;

* Всички посочени в програмата трансфери;

* Описаната туристическа програма;

* Транспорт по описаната програма с туристически микробус/ автобус;

* 2 нощувки със закуски в хотел "The Ann Hotel" **** или подобен в Ханой;

* 1 нощувка със закуска и вечеря на борда на круизен кораб "Pelican Cruise" **** или подобен;

* 2 нощувки със закуски в хотел "Muong Thanh Hue hotel" **** (или подобен) в Хюе;

* 2 нощувки със закуски в хотел "Hoian Marina" **** или подобен в Хоян;

* 3 нощувки със закуски в хотел "Eden Saigon hotel" **** или подобен в Хо Ши Мин;

* Хранения (виетнамска кухня), описани по програмата

* Екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на английски език;

* Входни такси за посещаваните обекти;

* Традиционен подарък;

* Държавна такса;

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Виза за Виетнам - 60 USD;

* Бакшиши;

* Напитки;

* Разходи за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.

УСЛОВИЯ

Крайната цена на пакета е калкулирана при цена на самолетния билет 894 евро. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.

Важно уточнение: Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.8 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% агенцията си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.

Екскурзията се провежда при минимум 2 записани туристи!


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025