000714

ИРАН - СТРАНАТА НА НАЙ - УСМИХНАТИТЕ ХОРА

Изтекла
ИРАН - СТРАНАТА НА НАЙ - УСМИХНАТИТЕ ХОРАИРАН - СТРАНАТА НА НАЙ - УСМИХНАТИТЕ ХОРАИРАН - СТРАНАТА НА НАЙ - УСМИХНАТИТЕ ХОРАИРАН - СТРАНАТА НА НАЙ - УСМИХНАТИТЕ ХОРАИРАН - СТРАНАТА НА НАЙ - УСМИХНАТИТЕ ХОРАИРАН - СТРАНАТА НА НАЙ - УСМИХНАТИТЕ ХОРА

ЦЕНИ

София - Доха - Шираз - Персеполис - Падаргад - Язд - Исфахан - Техеран - Доха - София

06.09.2017 - 15.09.2017

10 дни / 8 нощувки

Транспорт: самолет от София


ЦЕНИ:

Възрастен в двойна стая: 3199 лв.
3-ти възрастен в двойна стая: 2916 лв.
Единична стая: 3561 лв.

* В някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

06.09.2017: София - Доха

18.30 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 20:30 ч. - отпътуване за Доха, Катар с полет QR0226 на Катарските авиолинии.

07.09.2017: Доха - Шираз

Кацане на летището в Доха в 01:00 ч. местно време. Прекачване на полет QR0476 на Катарските авиолинии до Шираз (отпътува в 02:10 ч. и пристига в 05:00 ч. местно време). Трансфер от летището до центъра на Шираз - персийския град на поетите и градините.
Закуска. Разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Шираз: известната врата на Корана, градините Ерам (ЮНЕСКО), крепостта Карим Кан, пазара Вакил. Настаняване в хотела. Вечерта – разглеждане на прекрасно декорираната с огледала гробница на Али ибн Ахмад. Вечеря. Нощувка.

08.09.2017: Шираз - Персеполис - Пасаргад - Язд

Закуска. Отпътуване за Язд (450 км) – градът на вятърните кули и зороастрийските храмове. По пътя се посещава Персеполис – ритуалната столица на Ахеменидите (Първата персийска империя: 550 – 330 г. пр.н.е.), както и некропола на Ахеменидската династия (Naqsh-e Rustam).
Продължаване с посещение на Пасаргад – град, построен от Кир II Велики, шаханшах на Персийската империя от Ахеменидската династия, който е погребан тук.
Привечер – пристигане в Язд. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

Закуска. Разглеждане на забележителностите на Язд с екскурзовод: посещение на две свещени за зороастрийците места – Кулата на мълчанието и Храма на огъня, където се поддържа постоянно запален огън от 470 г. до днес. Посещение на Главната джамия, религиозния комплекс Емир Чакмак и градините Долат Абад (ЮНЕСКО). Вечеря. Нощувка.

10.09.2017: Язд - Мейбод - Наин - Исфахан,/p>

Закуска. Отпътуване за Исфахан (325 км) – древен град, столица на Персия през XVII и нач. на XVIII век, прочут с невероятната си ислямска архитектура и изкуство.
Спирка в Мейбод, където се посещава древната крепост Нарин, както и т.нар. Ледени къщи – гениално изобретение на местните за съхраняване на лед по време на горещото лято.
Продължаване към Наин и посещение на Главната джамия на Наин, една от най-старите в Иран, датираща от IX век.
Привечер - пристигане в Исфахан. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

11.09.2017: Исфахан

Закуска. Разглеждане на забележителностите на Исфахан с екскурзовод: пл. „Наш-е-Джахан“ (известен и като Имамския площад) – един от най-големите и внушителни площади в света, заобиколен от сгради в сафавитски стил (една от най-големите ирански династии).
Посещение на Имамската джамия, джамията на шейх Лотфолах с изящно украсен с мозайки интериор, двореца Али Капу, разходка из типичния пазар в квартала Гейсариех и посещение на двореца Чехел Сотун. Вечеря. Нощувка.

12.09.2017: Исфахан

Закуска. Продължаване с разглеждането на забележителностите на Исфахан с екскурзовод: посещение на основната джамия на Исфахан, катедралата Ванк и музея й, където ще научите за съдбата на депортираните тук от Османската империя арменци. Разходка през оживения арменски квартал Джолфа. Свободно време.
Вечерта – посещение на прекрасно осветения мост над р. Заяндеруд. Вечеря. Нощувка.

13.09.2017: Исфахан - Абаяне - Техеран

Закуска. Отпътуване за Техеран (450 км). По пътя – посещение на пустинното село и архитектурен резерват Абаяне, известно с изцяло запазените си къщи от червена глина. По пътя за Техеран се посещава и мавзолеят на имам Хомейни.
Пристигане в Техеран. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

14.09.2017: Техеран

Закуска. Разглеждане на забележителностите на Техеран с екскурзовод: музей на килимите, дворцовия комплекс Голестан (ЮНЕСКО) – строен и използван като резиденция от представители на иранските династии Сафавид и Занд. Разходка по Големия пазар. Свободно време.
Вечерта – разходка по пешеходния мост Табиат. Вечеря. Нощувка.

15.09.2017: Техеран - Доха - София

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Доха с полет QR0483 на Катарските авиолинии (12:35 ч. - 13:10 ч.). Пристигане в Доха и прекачване на полет QR0225 на Катарските авиолинии за София (14:30 ч. - 19:30 ч.).

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет с катарските авиолинии;

* Летищни такси;

* Чекиран багаж до 30 кг.

* Малък салонен багаж;

* Осем нощувки в хотели 4* на база нощувка със закуска;

* Една закуска на 07.09.2017;

* Осем вечери;

* Трансфери летище – хотел – летище с минибус/автобус;

* Транспорт с минибус/автобус по програмата;

* Водач от агенцията;

* Екскурзоводски услуги по описаната програма;

* Входни такси в посещаваните обекти;

* 1 бутилкa от 500 мл. напитка на ден на човек;

* Покана за виза.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Разходи от личен характер;

* Разходи за издаване на виза (100 лв.) – туроператорът съдейства за издаване на визата;

* Бакшиши за екскурзовод и шофьор – заплащат се задължително и са в размер на 1-2 USD на човек на ден;

* Бакшиши в ресторантите – обикновено около 10 % от сумата на сметката;

* Медицински застраховки – 2 лв. на човек на ден.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Примерни хотели по програмата:

Техеран: хотел Parsian Evin Hotel 4*, Parsian Cowsar Hotel 4*, Tehran Grand Hotel 4*, Parsian Enghelab Hotel 4*, Simorg Hotel 4*, Raamtin Residence Hotel 4*, Eram Grand Hotel 4*, Ferdowsi Hotel 4*, Aramis Hotel 4* или подобен;

Язд: хотел Dad hotel 4*, Arg Jadid Yazd Hotel 4*, Moshir al-Mamalek Garden Hotel 4*, Yazd Laleh hotel 4*, Fahadan Museum Hotel 4* или подобен;

Шираз: хотел Elysee Hotel Shiraz 4*, Aryobarzan Hotel 4*, Setaregan Hotel 4*, Royal Shiraz Hotel 4*, Shiraz Parsian Hotel 4* или подобен;

Исфахан: хотел Safir Hotel 4*, Ali-Qapo Parsian hotel 4*, Aseman Hotel 4* или подобен;

УСЛОВИЯ

Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани. Пътуването се потвърждава най-малко 45 дни преди датата на тръгване.

За издаване на иранска виза е необходимо да имате международен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане. Туроператорът предлага покана и съдейства за издаване на виза.

Местна валута - Ирански риал. При посещение на Иран, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Ирански риали, от България.

* Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025