000013

Септемврийски празници в Солун и Метеора

Септемврийски празници в Солун и МетеораСептемврийски празници в Солун и МетеораСептемврийски празници в Солун и МетеораСептемврийски празници в Солун и МетеораСептемврийски празници в Солун и МетеораСептемврийски празници в Солун и МетеораСептемврийски празници в Солун и МетеораСептемврийски празници в Солун и МетеораСептемврийски празници в Солун и Метеора

ЦЕНИ

София - Солун - Олимпийска ривиера - Метеора - Олимпийска ривиера - Вергина - Едеса - София

22.09.2018 - 24.09.2018

3 дни / 2 нощувки

Транспорт: автобус от София, Дупница, Благоевград и Сандански


ЦЕНИ:

Възрастен в двойна стая: 191 лв.
Единична стая: 251 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН: София – Солун – Олимпийска ривиера 370 km

Отпътуване от София в 7.30 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 8.00 ч. от автогара „Сердика”, в 8.30 ч. от Студена - бензиностанция "Shell/Mc Donald's", в 9.00 ч. от Дупница, в 9.30 ч. от Благоевград, в 10.30 ч. от Сандански по маршрут Кулата - Солун.
Панорамна обиколка с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Бялата кула - символ на града; църквата "Св. св. Кирил и Методий"; площад "Наварино" с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта "Ептапиргио" с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата "Св. Димитър" - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време.
Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН: Олимпийска ривиера – Метеора – Олимпийска ривиера 380 km

Закуска. 08.00 ч. - отпътуване за Метеора. Пристигане в местността Метеора - едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони "Зиндрос". Разглеждане на два от шестте функциониращи манастири. Свободно време в Каламбака - живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора.
По желание и предварителна заявка - вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо.
Нощувка.

3 ДЕН: Олимпийска ривиера – Вергина – Едеса – София 460 km

Закуска. 08.00 ч. - отпътуване за Вергина - първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата-музей на Филип II Македонски (по желание и предварителна заявка).
Отпътуване за Едеса - един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Фото-пауза сред красивите водопади. Свободно време в центъра на града.
Отпътуване в 13.30 ч. за България. Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil” (бул. „Сливница”, след кръстовище Орион), автогара „Сердика”, ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

* 2 нощувки със закуски в хотел "Gold Stern" 2*+ (или подобен) на Олимпийската ривиера

* Панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод

* Целодневна екскурзия до Метеора

* Посещение на Вергина с възможност за разглеждане на гробницата музей на Филип Македонски (входната такса се заплаща допълнително)

* Пешеходна разходка в Едеса

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

* Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Ползване на двойна седалка от един турист: 92 лв.

* Вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо (салата, основно ястие с гарнитура, десерт, чаша узо, 1 бутилка вино за двама, минерална вода) при минимум 10 туристи: 40 лв

* Разглеждане на гробницата музей на Филип Македонски във Вергина с местен екскурзовод (45 мин. при минимум 15 туристи) - входната такса се заплаща допълнително: 15 лв

* Входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (12 EUR)

* Входни такси за Археологическия музей (8 EUR) и Византийския музей (8 EUR) в Солун

* Входни такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир)

* Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт

* Градски транспорт

* Разходи от личен характер

* Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:

София - Ул. Оборище в участъка между пл. Александър Невски и бул. Васил Левски
София - Автогара Сердика
Студена - Shell/McDonald's (Студена)
Дупница - Бензиностанция OMV
Благоевград - Бензиностанция Gazprom на изхода на града
Сандански - Happy Bar & Grill

УСЛОВИЯ

Начин на записване: 30 % капаро при резервация, доплащане 10 дни преди датата на отпътуване.


За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации.

В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

Часово време: България - 12 ч.; Гърция - 12 ч.

Място на отпътуване и връщане: Дупница – бензиностанция ”OMV”; Благоевград – бензиностанция Gazprom на изхода на града ; Сандански – бензиностанция ”OMV” на изхода на града.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025