000018

БУРГАС - Анкара - Кападокия - Коня - Акшехир - Бурса, Турция

БУРГАС - Анкара - Кападокия - Коня - Акшехир - Бурса, ТурцияБУРГАС - Анкара - Кападокия - Коня - Акшехир - Бурса, ТурцияБУРГАС - Анкара - Кападокия - Коня - Акшехир - Бурса, ТурцияБУРГАС - Анкара - Кападокия - Коня - Акшехир - Бурса, ТурцияБУРГАС - Анкара - Кападокия - Коня - Акшехир - Бурса, ТурцияБУРГАС - Анкара - Кападокия - Коня - Акшехир - Бурса, ТурцияБУРГАС - Анкара - Кападокия - Коня - Акшехир - Бурса, Турция

ЦЕНИ

Очаквайте нови дати

5 дни / 4 нощувки

Транспорт: автобус от Варна и Бургас

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 - ви ден:

Отпътуване в 03.30ч. от Варна от ул.“Антим Първи“ и в 06.00 ч. от Бургас от ул.“Булаир“ . Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивки по пътя. Преминаване през Истанбул на път за Анкара.

Вечерта пристигане в Анкара и настаняване в хотел 3*. Вечеря.Нощувка в Анкара.

2 - ри ден:

Закуска.

Обзорна автобусна екскурзия с лицензиран турски екскурзовод на български език в Анкара – посещение (без включени входни такси) на музея на Анатолийските цивилизации (археологическия музей), мавзолея на Ататюрк, Анкарската крепост.

По обяд отпътуване за Кападокия - по пътя разглеждане и фото-пауза при второто по големина в света солено езеро Тюз гьолу (Соленото езеро), разположено на 905 м надморска височина.

Пристигане и настаняване в хотел 3*. Вечеря.

След вечеря * срещу доплащане – посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма – танц на дервишите и ориенталски танцьорки, турски напитки неограничено, ядки.

Нощувка в Кападокия. .

3 - ти ден:

05.00ч. Възможност за полет с балон над природните красоти на областта Кападокия – по време на леката утринна закуска имате възможност да станете свидетел на незабравимата гледка при подготовката за полет на балона, след това да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми, а накрая получавате и сертификат – доплащане 120 евро/човек.

Закуска.

Отпътуване и посещение на подземен град Каймаклъ (един от общо 36 - те), обитаван 5 в.пр.Хр. и състоящ се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората, живеещи в града, търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите (не се препоръчва за хора с клаустрофобия и сърдечни проблеми).

Панорамна обиколка с екскурзовод на български език със спирки за снимки и разглеждане на природните феномени в областта Кападокия: долината на феите Зелве в района Пашабагъ с причудливите вулканични образувания, трите грации, долината на гълъбите, крепостта Уч Хисар и посещение на музея на открито в Гьореме, представляващ голям комплекс от скални църкви от 8-ми век. Посещение на градчето на грънчарите Аваноси градчето Юргюп, известно с производството на килими, керамика, бижутерски и кожени изделия.

Вечеря. Нощувка в Кападокия.

4 - ти ден:

Закуска.

Отпътуване през Аксарай за Коня - посещение на мавзолея на Мевляна, основател на Ордена на танцуващите дервиши. Свободно време за разходка и обяд.

Отпътуване за Бурса, по пътя посещение на гроба на Насредин Ходжа в градчето Акшехир. Свободно време за вечеря и за покупки от Кютахя, известен център за производство на порцеланови изделия.

Късно вечерта пристигане в Бурса, настаняване в хотел 3*. Нощувка в Бурса.

5 - ти ден:

Закуска.

Бурса, четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Оттук произлизат популярните турски храни – ореховката и искендер кебапът. Обзорна обиколка на града с екскурзовод на български език – Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан, Зелената джамия, Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири.

Отпътуване за България през Истанбул – по пътя почивка на най-високата сграда в града – небостъргачът „Сапфир” (236 м).

Почивка в центъра на Лозенград.

Отпътуване и пристигане в Бургас късно вечерта, във Варна – малко след полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с лицензиран автобус по маршрута;

* Гранични, пътни такси и паркинг;

* 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел 3*;

* 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*;

* 1 нощувка със закуска в Бурса в хотел 3*;

* Лицензиран турски екскурзовод на български език по време на пътуването;

* Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара;

* Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;

* Туристическа програма в Коня; Акшехир;

* Обзорна обиколка на Бурса;

* Посещение на небостъргача "Сапфир"

* Водач-придружител от агенцията;

* Медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица до 69.99 год.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Доплащане за единична стая – 30 лв./вечер;

* Доплащане за медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица 70–79.99 г. – 10 лв., лица над 85 г. не се застраховат;

* Входни такси за всички обекти, включени в програмата, които се заплащат на място в турски лири.

Ориентировъчни цени на входните такси на туристическите забележителности, определени от Турското министерство на туризма към 31.12.2015 г.:

* музей на Анатолийските цивилизации 15 TRL;

* скалните църкви в Гьореме 20 TRL, Учхисар 5 TRL, за подземен град Каймаклъ 20 TRL, „Зелве” 10 TRL, Мавзолей на Мевляна 5 TRL; панорамна тераса на „Сапфир” 18 TRL; комбиниран билет панорамна тераса „Сапфир” и 4 D кино 28 TRL;

!!! Възможна е промяна на входните такси от страна на  Турското Министерство на Туризма !!

* Допълнително мероприятие: посещение на подземен ресторант в Кападокия– цена 25 евро / 50 лв. на човек при група минимум 20 туриста и включва: автобусен трансфер, напитки неограничено и мезе към тях (ядки, парченца плодове), танц на дервишите, богата фолклорна и забавна програма и ориенталски танцьорки.

* Допълнително мероприятие: полет с балон над Кападокия– цена 120 евро / 240 лв. на човек и включва: трансфер, лека закуска, кафе, чай, едночасов полет, чаша шампанско и сертификат. Кошовете на балоните са големи, с висок параван, стабилни и комфортни за спокоен полет над Кападокия. Разделени са на 4 секции за по 6 туриста. Екип от 10 професионалиста се грижат за приятното Ви изживяване. !

УСЛОВИЯ

* Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Република Турция; - за лицата под 18 години, пътуващи сами не-придружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;

* Ползва се една от обявените отстъпки;

* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 40 пълноплащащи туриста;

* Срок за уведомление от страна на агенцията при неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой пътуващи - 7 дни преди датата на тръгване;

* При минимум 6 туриста има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Карнобат – 15 лв.; Обзор – 15 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 10 лв.; от Поморие, Сарафово – 5 лв.;

* Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места – глоба 70 TRL;

* парична единица - турска лира, деляща се на 100 куруша;

* Водата НЕ се препоръчва за пиене;

* Валутен курс 1 TRL ≈ 0,72 лв.; НОСЕТЕ СИ ТУРСКИ ЛИРИ ОТ БЪЛГАРИЯ! По време на екскурзията няма места за обмяна на валута;

* НЯМА часова разлика

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025