000258

През Септември в Рим

През Септември в РимПрез Септември в РимПрез Септември в РимПрез Септември в РимПрез Септември в Рим

ЦЕНИ

София - Рим - Тиволи - Рим - София

Очаквайте нови дати

4 дни / 3 нощувки

Транспорт: самолет от София

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

Ден 1:София - Рим

7.30 ч. - отпътуване от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания "Bulgaria air" за Рим. 8.50 ч. - кацане на летище Фиумичино в Рим .

Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2½ ч.): Върховният касационен съд; площад "Кавур"; замъкът "Сант' Анджело", построен от император Адриан за негова гробница и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината"; Авентинският хълм; арената "Циркус Максимус"; Палатинският хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ООН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Ескулино с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция"; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; паметникът на Виктор Емануил – олтарът на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели"; сградата на римската община; Капитолийските музеи.

Настаняване. Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт).

* По желание и срещу допълнително заплащане посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език – уникален музей, разположен в едноименния живописен парк, който е посветен на скулптурата и едновременно с това разполага с картинни шедьоври на прочути майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и др. (необходимо е ползване на градски транспорт). Свободно време.

Нощувка.

Ден 2: Рим

Закуска. Свободно време в Рим - необходимо е ползване на градски транспорт- или туристическа програма по желание:

* СУТРИНТА: Пешеходна разходка с местен екскурзовод "Римските площади" - необходимо е ползване на градски транспорт: площад "Испания" - където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град и църквата "Санта Тринита дей Монти"; фонтанът "Ди Треви" - най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеонът; площад "Навона". Свободно време.

* СЛЕДОБЕД: Полудневна екскурзия до Тиволи – малко средновековно градче, някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте", прочута със своите градини, включени в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Нощувка.

Ден 3: Рим - Тиволи - Рим

Закуска. Свободно време в Рим - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание:

* Посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело.

Туристическата програма, включена в цената, продължава с посещение на базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод. Свободно време.

Нощувка.

Ден 4: Рим - София

Закуска. Трансфер до летището. 09.30 ч. - полет на "Bulgaria air" за София. 12.20 ч. - пристигане на летище София (Терминал 2)

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет и летищни такси София - Рим - София на авиокомпания "Bulgaria Air"

* Чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг.

* Групов трансфер летище - хотел - летище

* 3 нощувки със закуски в хотел **** от веригата Seb Raeli в центъра на Рим

* Посрещане на летището в Рим

* Панорамна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език

* Посещение на базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

* Водач от България по време на екскурзията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел: 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)

* Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи - от 60.00 лв. до 75.00 лв.

* Пешеходна разходка с местен екскурзовод до Римските площади на турист при минимум 15 туристи - 29.00 лв.

* Посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 24. Моля, резервирайте услугата своевременно! - от 35.00 лв. до 65.00 лв.

* Полудневна eкскурзия до Тиволи с екскурзовод на български език (без включена входна такса за вила "Д`есте") на турист при минимум 15 туристи - 69.00 лв.

* Входни такси за купола на катедралата "Св. Петър" (8 EUR) и Колизеума (12 EUR)

* Входна такса за вила "Д`есте" (8 EUR) в Тиволи

* Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

* Градски транспрот в Рим (1,5 EUR - еднопосочен билет, 7 EUR карта за 24 часа)

* Слушалки по време на туристическата програма в Рим (3 EUR на турист за всеки един от двата тура - панорамна обиколка на Рим и пешеходната разходка до Римските площади)

* Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.) - 24.90 лв.

* Пълноцветен пътеводител за Рим на български език на National Georgraphic (270 стр.) - 19.90 лв.

* За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

УСЛОВИЯ

* Градската управа на Рим, въведе с цел подобряване на обслужването на туристи и подобряване на инфраструктурата на града, нова туристическа такса. Тази такса не се включва в туристическите пакети и се заплаща на място от туристите в края на техния престой. Таксата е в размер както следва: 2-3 EUR на нощувка на турист в хотел 1/2/3* и 4-6 EUR на нощувка на турист в хотел 4*.

* Туристическата програма по целия маршрут се изпълнява на български език.

* За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

* Часово време: България 12 ч. Италия 11 ч.

* Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025