000400

През СЕПТЕМВРИ В ШВЕЙЦАРИЯ

През СЕПТЕМВРИ В ШВЕЙЦАРИЯПрез СЕПТЕМВРИ В ШВЕЙЦАРИЯПрез СЕПТЕМВРИ В ШВЕЙЦАРИЯПрез СЕПТЕМВРИ В ШВЕЙЦАРИЯПрез СЕПТЕМВРИ В ШВЕЙЦАРИЯПрез СЕПТЕМВРИ В ШВЕЙЦАРИЯ

ЦЕНИ

Пловдив - София - Любляна - Лугано - Люцерн - Лугано - Люцерн - Женева - Лозана - Цюрих - Инсбрук - София - Пловдив

03.09.2018; 17.09.2018

6 дни / 4 нощувки

Транспорт: автобус от Пловдив и София


ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

03.09.2018; 17.09.2018
Възрастен в двойна/тройна стая: 725 лв.
Единична стая: 982 лв.


ОТСТЪПКИ:

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители: 50 лв.
Ученици и студенти: 20 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН: Пловдив – София – Любляна ~980 km

4.00 ч. – отпътуване от Пловдив от бензиностанция „OMV“ до хотел „Санкт Петербург“ (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 6.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 7.00 ч. от автогара „Сердика” по маршрут Белград – Загреб – Любляна. Настаняване в района на Любляна / Постойна късно вечерта. Нощувка.

2 ДЕН: Любляна – Лугано – Люцерн ~680 km

Закуска. 7.30 ч. – отпътуване за Швейцария през Италия. Късния следобед пешеходна разходка в Лугано – един от най-зелените градове в Южна Швейцария, разположен на езерото Лугано. По желание: посещение на "Швейцария в миниатюри" – музей на открито, в който са представени над 120 модела на къщи, замъци, църкви и други забележителности на Швейцарската конфедерация. Настаняване в района на Лугано / Люцерн късно вечерта. Нощувка.

3 ДЕН: Лугано – Люцерн – Женева ~265 km

Закуска. Отпътуване за Люцерн. Тесните калдъръмени улици, изящните кули и покрити мостове, живописните площади и фонтани пресъздават средновековния дух на града и дават основание да бъде определян като един от най-красивите в Швейцария. Пешеходна разходка: „Умиращият лъв на Люцерн“ – „най-тъжното и вълнуващо парче камък в света“ според Марк Твен; Покритият мост с Водната кула – най-сниманият туристически обект в Швейцария; ренесансовата сграда на кметството и живописните площадчета в старата част на града. Свободно време на брега на езерото Фирвалдщетерзее.
Отпътуване за Женева – космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пешеходна разходка в Женева (1 ч.): Цветният часовник – символ на часовникарската индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон; „Же д'О“ – най-големият фонтан в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м. височина; островчето на Жан-Жак Русо, където е издигнат паметникът на най-видния женевски гражданин; Старият град с историческия площад „Бург де Фур“; кметството и катедралата „Св. Петър“ – смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение. Свободно време.
Настаняване в района на Женевското езеро късно вечерта. Нощувка.

4 ДЕН: Женева – Лозана – Цюрих – Инсбрук ~595 km

Закуска. Отпътуване за Лозана – столица на кантона Во и седалище на Международния олимпийски комитет. Пешеходна разходка по улиците на стария град на Лозана до готическата катедрала от 12 век, призната за една от десетте най-красиви в Европа.
Отпътуване за Цюрих. Туристическа програма в Цюрих – най-големият град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център: пешеходна разходка по улица „Банхофщрасе“ – „витрината на Европа“, основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина; парк „Линденхоф“ – оазис на спокойствието в сърцето на стария град и мястото, където римляните строят първото си укрепение; църквите „Фраумюнстер“ и „Гросмюнстер“ – кратко завръщане във времето на Реформацията. Свободно време.
Отпътуване за Австрия. Настаняване в района на Инсбрук късно вечерта. Нощувка.

5 ДЕН: Инсбрук – София ~1385 km

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Инсбрук. Пешеходна разходка в столицата на провинция Тирол - Инсбрук: Градската кула на кметството, използвана от стражите, които следели за врагове, пожари и други опасности; Златната ложа, построена в чест на сватбата на император Максимилиан І и Бианка Мария Сфорца; катедралата „Св. Якоб“, построена през 18 в. по плановете на бароковия архитект Йохан Якоб Херкомер. Свободно време. По желание изкачване с въжена железница до 860 м. и посещение на алпийския зоопарк, приютил около 2000 животни от 150 алпийски вида и голям сладководен аквариум.
Отпътуване за България в 19.00 ч.

6 ДЕН: София – Пловдив

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк, бул. „Сливница“ – до Орион), автогара „Сердика“ и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късния следобед, в Пловдив на бензиностанция „OMV“ до хотел „Санкт Петербург“ вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Любляна / Постойна

* 1 нощувка със закуска в хотел ** от веригата "Ibis" (или подобен) в района на Лугано / Люцерн

* 1 нощувка със закуска в хотел ** от веригата "Ibis" (или подобен) в района на Женевското езеро

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Инсбрук

* Пешеходни разходки в Лугано, Люцерн, Женева, Лозана, Цюрих и Инсбрук

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

* Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Двупосочен трансфер Пловдив - София - Пловдив при минимум 2-ма туристи: 28 лв.

* Ползване на двойна седалка от един турист: 295 лв.

* Комбиниран билет за въжената железница и Алпийския зоопарк (15 EUR, за деца до 15 г. - 8 EUR) в Инсбрук

* Входна такса за музея "Швейцария в миниатюри" (19 CHF, за деца от 6 до 15 г. - 12 CHF)

* Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

* Разходи от личен характер

УСЛОВИЯ

Начин на записване: резервация с депозит 30 % и доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

За всички дати на отпътуване предлагаме трансфер Пловдив - София - Пловдив. При минимум 2-ма туристи трансферът е на цена 28 лв в двете. При минимум 12 туристи трансферът е безплатен.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.


Място на отпътуване:

Пловдив - Бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург (при минимум 2 туристи)

София - Ул. Оборище в участъка между пл. Александър Невски и бул. Васил Левски

София - Автогара Сердика

Валутни курсове: 1 EUR = 1,160 CHF


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Австрия, Швейцария: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Австрия, Швейцария: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025