000537

КОЛЕДНИ БАЗАРИ В БЕРЛИН

Изтекла
КОЛЕДНИ БАЗАРИ В БЕРЛИНКОЛЕДНИ БАЗАРИ В БЕРЛИНКОЛЕДНИ БАЗАРИ В БЕРЛИНКОЛЕДНИ БАЗАРИ В БЕРЛИН

ЦЕНИ

София - Берлин - Дворецът "Сан Суси" - Берлин - Дрезден - Берлин - София

14.12.2017 - 17.12.2017

4 дни / 3 нощувки

Транспорт: самолет от София



ДАТИ И ЦЕНИ:

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

Дати:

Възрастен в двойна стая:

Единична стая:

14.12.2017

725 лв.

915 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН: София – Берлин

Отпътуване в 6:00 ч. от Терминал 2 на летище София за Берлин с полет на авиокомпания „Bulgaria Air”. Кацане в Берлин в 07:15 ч.

Панорамна обиколка на Берлин с местен екскурзовод на български език (около 3 ч.): Бранденбургската врата – най-известният символ не само на Берлин, но и на Германия; сградата на Райхстага, където от 1999 г. е седалището на германския парламент; запазената част от Берлинската стена; булевард „Унтер ден Линден” – една от главните и най-известните улици в града, получила името си от липите, които я украсяват; Берлинската катедрала – най-голямата протестантска църква в Германия; площад „Александерплац” – най-оживеното място в германската столица, и супермодерният площад „Потсдамерплац” – важен транспортен възел в центъра на Берлин, който в миналото се считал за най-популярното място за срещи на картата на политическия, обществен и културен живот на града.

Трансфер до хотела. Оставяне на багажа в хотела за съхранение. Свободно време за обяд. Настанавяне след 14:00 ч.

Свободно време за посещение на коледните базари (необходимо е ползване на градски транспорт).

Нощувка.


2 ДЕН: Берлин – Дворецът "Сан Суси"

Закуска. Свободно време или:

* По желание: Полудневна екскурзия до Потсдам за посещение на двореца „Сан Суси” с местен екскурзовод. Дворецът е построен от Фридрих Велики през 1745 г. по подобие на Версайския дворец, най-финият образец на рококо архитектурата в Европа. Дългата едноетажна сграда, увенчана от купол и с два кръгли павилиона отстрани, е заобиколена от поредица тераси и грижливо оформени пейзажни градини, разпрострели се на площ от близо 2 кв. км.

Връщане в Берлин. Свободно време.

* По желание: Вечеря в типичен немски ресторант.

Нощувка.


3 ДЕН: Берлин – Дрезден

Закуска. Свободен ден в Берлин или:

* По желание: Еднодневна екскурзия до Дрезден. Пешеходна разходка в стария град: дворецът „Цвингер“ – едно от най-значимите произведения на бароковата архитектура в Европа, превърнало се в символ на Дрезден; площад „Театерплац“ с Дрезденския замък – в миналото резиденция на саксонските курфюрсти и крале, а днес дом на пет музея; дворцовата църква „Света Троица“ – катедрален храм на Дрезден; Дрезденската държавна опера, наречена Операта на Зендер по името на архитекта, който я е построил; терасата на граф фон Брюл, известна с името „Балконът на Европа“, изградена през 16 в. като част от защитните укрепления на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река Елба; църквата „Фрауенкирхе”; Княжеската процесия – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34 маркграфа, князе и крале, управлявали Саксония от края на 12 до края на 19 век. Свободно време за посещение на прочутите коледни базари.

Връщане в Берлин вечерта. Нощувка.


4 ДЕН: Берлин – София

Закуска.

Сутринта освобождаване на стаите в хотела. Багажът се съхранява в стая за багаж.

Свободно време в Берлин (необходимо е ползване на градски транспорт).

Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет за България на авиокомпания „Bulgaria Air” в 18.30 ч. Кацане на летище София в 21.40 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Берлин - София на авиокомпания "Bulgaria Air"с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и салонен багаж до 10 кг

* 3 нощувки със закуски в хотел"Vienna House Easy Berlin" 4* (или подобен) в Берлин

* Трансфер летище - хотел - летище

* Панорамна обиколка на Берлин с местен лицензиран екскурзовод на български език (мин.2 ч.)

* Туристическа такса а престой в Берлин

* Водач от България по време на цялата екскурзия

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Полудневна екскурзия до Потсдам с посещение на двореца "Сан Суси "(с включена входна такса и местен екскурзовод), провежда се при минимум 20 туристи: от 11 г. - 82 лв.; от 2 г. до 10 г. - 59 лв.

* Еднодневна екскурзия до Дрезден с туристическа програма в Дрезден (провежда се при минимум 20 туристи): от 11 г. - 89 лв.; от 2 г. до 10 г. - 69 лв.

* Вечеря в традиционен немски рестотант (по предварително изготвено меню, без включени напитки), провежда се при минимум 20 туристи: 48 лв.

* Градски транспорт в Берлин (2,80 ЕUR - еднопосочен билет)

* Цена на билет за телевизионната кула в Берлин (13 ЕUR)

* Входни такси за Старата национална галерия (10 EUR); Стария музей (10 EUR); музея "Боде" (10 EUR); Новия музей (12 EUR); музея "Пергамон" (12 EUR) в Берлин

* Входна такса за Картинната галерия в двореца "Цвингер" в Дрезден (10 EUR, за деца и ученици до 17 г. - безплатно)

* Входни такси и билети за музеи, обекти, прояви, посещавани по желание

* Разходи за градски транспорт

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Примерни хотели:


Vienna House Easy Berlin" 4*

Удобното местоположение на хотела предоставя лесен достъп до основните забележителности на Берлин. Модерните стаи са с интериор в свежи нюанси, семпли мебели, както и безплатен достъп до Wi-Fi.

УСЛОВИЯ

* За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

* Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

* Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.

* В първия ден от програмата след пристигането на летището в Берлин туристическата програма с местния екскурзовод на български език започва непосредствено – от летището се навлиза директно в града, като следва панорамна обиколка с приблизително времетраене 3 ч. Следва трансфер до хотела. Багажът се съхранява в стая за багаж. Свободно време за обяд. Настаняването е след 14:00.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025