000701

ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ В ШОТЛАНДИЯ

ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ В ШОТЛАНДИЯПРЕЗ СЕПТЕМВРИ В ШОТЛАНДИЯПРЕЗ СЕПТЕМВРИ В ШОТЛАНДИЯПРЕЗ СЕПТЕМВРИ В ШОТЛАНДИЯПРЕЗ СЕПТЕМВРИ В ШОТЛАНДИЯПРЕЗ СЕПТЕМВРИ В ШОТЛАНДИЯПРЕЗ СЕПТЕМВРИ В ШОТЛАНДИЯ

ЦЕНИ

София – Глазгоу – Единбург – Двореца "Скун" – Замъкът "Стърлинг" – Пърт – Единбург – Глазгоу – София

19.09.2018 - 23.09.2018

5 дни / 4 нощувки

Транспорт: самолет от София


ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

19.09.2018
Възрастен в двойна стая: 1145 лв.
Единична стая: 1489 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН: София – Глазгоу – Единбург

Отпътуване в 15:50 ч. от летище София (Терминал 2) за Глазгоу с полет на авиокомпания „Ryanair“. Пристигане на летището в Глазгоу в 17:35 ч. Трансфер до Единбург. Настаняване в района на Единбург. Нощувка.

2 ДЕН: Единбург

Закуска. Туристическа програма в Единбург: дворецът „Холируд Хаус“ – кралската резиденция на Шотландия; известната „Кралска миля“, където ще се запознаете с историята на старите сгради в града; катедралата „Сейнт Джайлс“ от 12 в., в чиито параклис и до днес се събират членове на Ордена на рицарите. По желание: посещение на замъка на Единбург – най-известната сграда в града, от крепостните стени на която се открива великолепна панорама към Единбург и околностите му.
Свободно време в Единбург – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

3 ДЕН: Единбург – Двореца "Скун" – Замъкът "Стърлинг" – Пърт ~205 km

Закуска. Свободно време в Единбург – необходимо е ползване на градски транспорт или по желание: целодневна екскурзия да замъка „Стърлинг“, двореца „Скун“ и дестилационната за уиски „The famous Grouse“:
Отпътуване към североизточната част на Шотландия за замъка „Стърлинг“ – един от най-величествените замъци на Шотландия, резиденция на кралската династия на Стюардите. Свободно време за индивидуално посещение на замъка „Стърлинг“.
Пътуването продължава към двореца „Скун“, където в миналото са били короновани шотландските крале. Свободно време за индивидуално посещение на двореца „Скун“.
Отпътуване в посока Пърт – център на производството на шотландско уиски. Посещение на дестилационната за уиски „The famous Grouse“ в Крийф – най-старата и най-посещавана дестилерия в Шотландия, запознанство с технологията на производството и дегустация.
Връщане обратно в Единбург. Нощувка.

4 ДЕН: Единбург – Глазгоу ~150 km

Закуска. Свободно време в Единбург – необходимо е ползване на градски транспорт или по желание: целодневна екскурзия до Глазгоу: туристическа програма в Глазгоу - Катедралата – впечатляващ пример на шотландската готическа архитектура, построена в периода 13 – 15 в. и площад „Джордж Скуеър“ – сърцето на Глазгоу, където се намира седалището на градския съвет; Музеят на транспорта (Riverside Museum) – забележителен шедьовър на съвременната архитектура; Научният център на Глазгоу – ултрамодерен научен музей, разположен до река Клайд и известен със своите интерактивни експозиции. Свободно време.
Връщане обратно в Единбург. Нощувка.

5 ДЕН: Единбург - Глазгоу – София

Закуска. Напускане на хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време в Единбург – необходимо е ползване на градски транспорт.
Трансфер до летището на Глазгоу. Отпътуване в 18.00 ч. за България с полет на авиокомпания „Ryanair“. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 23.35 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Глазгоу - София на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси, малък салонен багаж с размери 35/20/20, който може да бъде в салона по време на полета и голям салонен багаж с размери 55/40/20, който на изхода за качване на самолета ще бъде чекиран безплатно в багажното отделение

* Трансфер летище Глазгоу - хотел в Единбург - летище Глазгоу

* 4 нощувки със закуски в хотел "Holiday Inn Edinburgh City West" *** / "Haymarket Hub Hotel" *** (или подобни) в Единбург

* Панорамна обиколка на Единбург с местен екскурзовод

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

* Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист: 157 лв.

* Входна такса за посещение на замъка на Единбург с местен екскурзовод на турист при минимум 20 туристи: 55 лв.

* Целодневна екскурзия до Глазгоу на турист при минимум 20 туристи: 109 лв.

* Екскурзия до замъка "Стърлинг", двореца "Скун" и посещение на дестилационната за уиски "The famous Grouse" (без включени входни такси за замъците) при минимум 20 туристи: 169 лв.

* Входни такси за двореца "Скун" (11,5 GBP) и замъците "Стърлинг" (14,5 GBP)

* Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 GBP на турист на ден - заплаща се задължително на място)

* Входна такса за посещение на замъка на Единбург с местен екскурзовод на турист при минимум 20 туристи

* Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

* Градски транспорт

* Разходи от личен характер

УСЛОВИЯ

Начин на записване: резервация с депозит 50 % и доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване


За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 GBP = 2,4 лв. При промяна на валутния курс с повече от 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

Туристическата програма се осъществява на български език.

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

В багажните отделения в кабината на самолета могат да бъдат качени максимум 90 броя голям салонен багаж. Ако при чекирането Ви е надхвърлен допустимият брой голям салонен багаж за кабината на самолета, в този случай Вашият голям салонен багаж ще бъде чекиран за багажното отделение на самолета безплатно.

Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

Превозвач: Ryanair

София - Глазгоу 15:50 - 17:35

Глазгоу - София 18:00 - 23:35МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025