000703

Септемврийски празници в Швейцария и Германия

Изтекла
Септемврийски празници в Швейцария и ГерманияСептемврийски празници в Швейцария и ГерманияСептемврийски празници в Швейцария и ГерманияСептемврийски празници в Швейцария и ГерманияСептемврийски празници в Швейцария и ГерманияСептемврийски празници в Швейцария и ГерманияСептемврийски празници в Швейцария и ГерманияСептемврийски празници в Швейцария и ГерманияСептемврийски празници в Швейцария и ГерманияСептемврийски празници в Швейцария и ГерманияСептемврийски празници в Швейцария и Германия

ЦЕНИ

София – Базел – Фрайбург – Страсбург – Хайделберг – Майнц – Рюдесхайм – Долината на Рейн – Кобленц – Донауешинген – Шафхаузен – Констанц – Майнау – Щайн ам Райн – Цюрих – Люцерн – Берн – Базел – София

Очаквайте нови дати

8 дни / 7 нощувки

Транспорт: самолет от София

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: София – Базел – Фрайбург – Страсбург

Отпътуване в 06:30 ч. от летище София (Терминал 1) за Базел - Мюлуз с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище Базел - Мюлуз - Фрайбург в 07:55 ч.

Отпътуване за Фрайбург. Пешеходна разходка в центъра на града. Отпътуване за Страсбург. Пристигане в късния следобед. Настаняване. Пешеходна разходка (необходимо е ползване на градски транспорт): катедралата „Нотр Дам“ – истинска перла на готиката; паметникът на Гутенберг – създателят на първата печатна машина в Европа и романтичният квартал Малка Франция, пресечен от множество канали и застроен със средновековни къщи.

Настаняване в района на Страсбург. Нощувка.

ДЕН 2: Страсбург – Хайделберг – Майнц ~225 km

Закуска.

Отпътуване за Хайделберг. Пешеходна разходка в стария град: средновековният Хайделбергски замък с голямата винена бъчва; централният площад „Карлсплац“; пазарът; кметството; църквата „Св. Дух“; Старият мост; старият хотел „При рицаря“ и Университетският площад. Свободно време. Отпътуване за Майнц. Пешеходна разходка в Майнц.

Настаняване в района на Майнц. Нощувка.

ДЕН 3: Майнц – Рюдесхайм – Долината на Рейн – Кобленц ~120 km

Закуска.

Отпътуване за Рюдесхайм – столицата на немския ризлинг. Пешеходна разходка в центъра на града. Свободно време или по желание дегустация на местни вина в историческа винарна (ок. 1 ч.). По желание разходка с корабче по долината на р. Рейн – от Рюдесхайм, покрай известната с романтични легенди скала на нимфата Лорелай. Отпътуване за Кобленц. Пешеходна разходка в Кобленц. Фотопауза при т. нар. Германски ъгъл или мястото, където се сливат реките Рейн и Мозел, откъдето се открива пленителна гледка към великолепната средновековна крепост „Еренбрайтщайн“.

Настаняване в района на Кобленц. Нощувка.

ДЕН 4: Кобленц – Донауешинген – Шафхаузен – Констанц ~480 km

Закуска.

Отпътуване за Шварцвалд и Донауешинген. Пешеходна разходка в централната част на града и посещение на замъка „Донауешинген“, откъдето извира р. Дунав (входната такса се заплаща допълнително). Отпътуване за Шафхаузен. Пешеходна разходка в стария град.

Настаняване в района на Боденското езеро. Нощувка.

ДЕН 5: Констанц – Майнау – Щайн ам Райн ~92 km

Закуска.

Отпътуване за Констанц – красив град, разположен на германско-швейцарската граница, на брега на Боденското езеро, родното място на изобретателя на дирижабъла граф Цепелин. Пешеходна разходка в центъра на града: Катедралата – най-старата и най-величествена сграда в града; „Марктщете“ – главната улица на стария Констанц; Императорският фонтан с бюстовете на четирима императори; площад „Обермаркт“, на който в миналото са се извършвали публични екзекуции; хотел „Барбароса“; кметството и старата търговска сграда, където в края на Средновековието се е провел най-големият църковен събор в Европа (Концил). Свободно време или по желание посещение на приказния остров на цветята Майнау, чийто мек климат благоприятства развитието на тропическите и субтропическите растения – палми, лиани, портокали, смокини, бадеми, както и много местни растения. Фотопауза при Рейнския водопад. Отпътуване за Щайн ам Райн – средновековен швейцарски град, разположен на границата с Германия. Пешеходна разходка в Щайн ам Райн.

Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 6: Цюрих – Люцерн – Берн ~164 km

Закуска.

Отпътуване за Цюрих – най-големият град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център. Туристическа програма в Цюрих: пешеходна разходка по улица „Банхофщрасе“ – основната търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина, наричана „витрината на Европа“; парк „Линденхоф“ – оазис на спокойствието в сърцето на стария град и мястото, където римляните строят първото си укрепление; църквите „Фраумюнстер“ и „Гросмюнстер“ – кратко завръщане във времето на Реформацията. Свободно време. Отпътуване за Люцерн. Тесните калдъръмени улици, изящните кули и покрити мостове, живописните площади и фонтани пресъздават средновековния дух на града и дават основание да бъде определян като един от най-красивите в Швейцария. Пешеходна разходка: Умиращият лъв на Люцерн – „най-тъжното и вълнуващо парче камък в света“ според Марк Твен; Покритият мост с водната кула – най-сниманият туристически обект в Швейцария; ренесансовата сграда на кметството и живописните площадчета в старата част на града. Свободно време на брега на езерото Фирвалдщетерзее. Отпътуване за Берн.

Настаняване в района на Берн. Нощувка.

ДЕН 7: Берн – Базел ~105 km

Закуска.

Туристическа програма в Берн – столица на Швейцария и част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Туристическа програма: Бундесхаус – сградата на швейцарския парламент; кулата „Кефигтурм“, част от градските защитни стени; улица „Марктгасе“ със знаменитите фонтанчета; Часовниковата кула; Кметството; Къщата на Айнщайн; Катедралата – най-високата в Швейцария; Мечите ями – гордостта на Берн. Свободно време. Отпътуване за Базел – третият по популярност град в Швейцария, разположен на границата с Германия и Франция. През града протича и река Рейн. Кратка пешеходна разходка в стария град.

Нощувка в района на Базел.

ДЕН 8: Базел – София

Закуска (ранна закуска или сух пакет).

Трансфер до летището. Отпътуване в 08.25 ч. за България с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 11.40 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Базел / Мюлуз - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и малък ръчен салонен багаж (с размери 42/32/25 см)

* Транспорт по описания в програмата маршрут

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Страсбург

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Майнц

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Кобленц

* 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Боденското езеро

* 1 нощувки със закуски в хотел *** в района на Берн

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Базел

* Пешеходни разходки във Фрайбург, Страсбург, Хайделберг, Майнц, Донауешинген, Констанц, Шафхаузен, Щайн ам Райн, Цюрих, Люцерн, Берн и Базел

* Фотопауза при Рейнския водопад (входната такса се заплаща допълнително)

* Фотопауза при Германския ъгъл

* Посещение на Рюдесхайм

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

* Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см на турист - 64лв.

* Чекиран багаж до 23 кг - 162 лв. или до 32 кг - 202 лв.

* Входна такса за градините на замъка в Хайделберг (7 EUR)

* Романтична разходка с корабче по долината на р. Рейн - 42 лв.

* Дегустация на местни вина в историческа винарна в Рюдесхайм - 39 лв.

* Входна такса за Рейнския водопад (5 CHF)

* Входна такса за остров Майнау (18 EUR, деца до 12 г. - безплатно), замъка "Шийон" (12,5 CHF, за деца - 6 CHF)

* Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

* Разходи от личен характер

* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

* За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

* Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в двойна стая) - 30 лв. / единична стая - 54 лв.

УСЛОВИЯ

* Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

* Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.

* Екскурзията се провежда при минимум 30 туристи.

* Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

Превозвач: Wizz Air

София - Глазгоу 06:30 - 07:55

Глазгоу - София 08:25 - 11:40МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Германия, Франция, Швейцария: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025