000734

Нова година в Шри Ланка

Изтекла
Нова година в Шри ЛанкаНова година в Шри ЛанкаНова година в Шри ЛанкаНова година в Шри ЛанкаНова година в Шри ЛанкаНова година в Шри ЛанкаНова година в Шри ЛанкаНова година в Шри ЛанкаНова година в Шри ЛанкаНова година в Шри ЛанкаНова година в Шри ЛанкаНова година в Шри ЛанкаНова година в Шри Ланка

ЦЕНИ

София – Дубай – Коломбо – Панадура – Перадения – Канди – Матале – Сигирия – Хабарана – Дамбула – пещерните храмове на Дамбула – Пинавела – Коломбо – Дубай – София

29.12.2017 г.

8 дни / 6 нощувки

Транспорт: самолет от СофияДАТИ И ЦЕНИ:

Ранни записвания до 15.07.2017 г.!


29.12.2017г. - 05.01.2018 г.

Възрастен в двойна стая: € 1697

С включени закуски и вечери, вкл. НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ! !


* Единична стая: + € 779

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: София – Дубай – Коломбо

Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Дубай в 15:20 ч с полет на авиокомпания „Fly Dubai”. Кацане на летището в Дубай в 22:05 ч. Отпътуване в 23:20 ч. за Коломбо.


ДЕН2: Коломбо – Панадура

Кацане на летището в Коломбо в 05:20 ч. Трансфер до хотела в Панадура. Настаняване в хотел „Jie Jie Beach by Jetwing”**** или подобен.

Свободно време за плаж и почивка.

Вечеря.

Нощувка.


ДЕН 3: Панадура

Закуска.

Свободно време за плаж и почивка.

Галавечеря и посрещане на Новата година.

Нощувка.


ДЕН 4: Панадура

Закуска.

Свободно време за плаж и почивка.

Вечеря.

Нощувка.


ДЕН 5: Панадура – Перадения – Канди

Закуска.

Отпътуване за Канди.

По пътя: Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. Тези градини са един истински оазис на спокойствие в близост до оживения град Канди, където растат 4000 различни растителни видове – палми, орхидеи и други екзотични растения.

Отпътуване за една от най-старите фабрики за чай „Giragama“ в Шри Ланка. Ще станете свидетели на производството на световно известния цейлонски чай. Ще минем през най-живописната част на острова с изумителни планински пейзажи и обширни чаени плантации.

Пристигане в Канди – една от древните столици на острова. Заради богатото си културно и историческо наследство през 1988 г. градът е включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук има будистки, християнски и мюсюлмански храмове, запазени са сгради във викториански стил от колониалната епоха, а разходката по малките улици е забавно преживяване – повечето тротоари и площади за заети от продавачи на дрехи, лотарийни билети, играчки и различни модни предмети. Градът е подходящо място за закупуване на скъпоценни камъни. Тук могат да се намерят всички видове цветове на сапфира, рубини, турмалини, не случайно тук се намира и Музеят на скъпоценните камъни.

Настаняване в хотел „Royal Kandyan”**** или подобен.

Вечеря.

Нощувка.


ДЕН 6: Канди – Матале – Сигирия – Хабарана

Закуска.

Посещение на Храма на свещения зъб на Буда от 16 век, където според легендата се съхранява една от най-сакралните реликви на будизма – зъб на Буда. Тази скъпоценна реликва привлича облечени в бяло поклонници, носещи цветове лотос и червен жасмин всеки ден. Ще наблюдаваме церемонията по благославяне с всичките фанфари, тромпети и ярко облечени монаси изпълняващи ритуала.

Отпътуване за Матале за посещение на плантацията за подправки. Те са очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон.

Пристигане в Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава „Лъвската скала” – една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка на ЮНЕСКО.

Отпътуване за Хабарана. Настаняване в хотел „Sungreen Resort & Spa”**** или подобен.

Вечеря.

Нощувка.


ДЕН 7: Хабарана – Дамбула – пещерните храмове на Дамбула – Пинавела – Коломбо

Закуска.

Отпътуване за Дамбула.Посещение на пещерните храмове на Дамбула, построени от крал Валагамбахи, през 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и тези на Буда наброяват около 130.

Отпътуване за Пинавела. Посещение на приюта за слонове „Пинавела“. Тук ще имате възможност да видите слонове в естествената им среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни.

Вечеря в хотел „Pegasus Reef Wattala”**** или подобен във Ватала.

Трансфер до летището в Коломбо.


ДЕН 8: Коломбо – Дубай – София

Отпътуване за Дубай в 01:40 ч. Пристигане в Дубай в 05:10 ч. Отпътуване за България в 10:50 ч. Кацане в София (Терминал 2) в 14:35 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Дубай - Коломбо - Дубай - София с включени летищни такси на авиокомпания "Flydubai", чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг

* 3 нощувки със закуски и вечери включително празнично посрещане на Новата година в хотел "Jie Jie Beach by Jetwing" ***** (или подобен) в Панадура

* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Royal Kandyan Hotel" **** (или подобен) в Kанди

* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Sungreen Resort & Spa" **** (или подобен) в Хабарана

* 1 вечеря в хотел "Pegasus Reef Wattala" **** (или подобен) във Ватала

* Описаните в програмата трансфери

* Описаната туристическа програма с местен екскурзовод

* Водач-преводач от България

* Входни такси за обектите по програмата

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Допълнителни услуги по програмата

* Виза за Шри Ланка (заплаща се с депозита при резервация): $35

* Напитки по време на храненията, включени в цената

* Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 3-5 USD на турист на ден

* Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

* Градски транспорт

* Разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ

* Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1,85 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока. Чекирането за полетите на авиокомпания „Flydubai“ става минимум 3 часа преди полета!

* Програмата се провежда при минимум 14 записани туристи.


ПОЛЕЗНО:

* Часово време: София - 12 ч.; Коломбо - 15.30 ч.; Дубай - 13 ч. (лятно време) - 14 ч.

* Местна валута в Шри Ланка - Шриланкийска рупия (LKR)


ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

София - Дубай: 15:20 ч. - 22:05 ч.

Дубай - Коломбо: 23:20 ч. - 05:20 ч.

Коломбо - Дубай: 01:40 ч. - 05:10 ч.

Дубай - София: 10:50 ч. - 14:35 ч.

* Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Български граждани, планиращи пътуване до Шри Ланка до 30 дни, се нуждаят от предварително разрешение за влизане в страната. Кандидатства се по електронен път, при което агенцията оказва съдействие. Необходими данни: име на латиница по паспорт; номер, дата на издаване и валидност на паспорта; дата и място на раждане, националност; телефон, точен и пълен адрес. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти се представя на имиграционните власти след пристигане в страната, за да бъде положена виза. Паспортите трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Шри Ланка.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025