000010

Класическа Гърция

Класическа ГърцияКласическа ГърцияКласическа ГърцияКласическа ГърцияКласическа Гърция

ЦЕНИ

Атина - Пелопонес - Микена - Олимпия - Делфи

11.10.2017 - 15.10.2017

5 дни / 4 нощувки

Транспорт: автобус от София, Дупница и Благоевград


ЦЕНИ:

Възрастен в двойна или тройна стая: 439 лв.
Единична стая: 569 лв.
Деца и младежи до 18г. в стая с 2ма възрастни: 369 лв.
Деца и младежи до 18г. в стая с 1 възрастен: 399 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН: София - Атина

07:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Спирка в Дупница в 08:00 ч. и в Благоевград в 08:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от там. Отпътуване по маршрут Благоевград – Солун – Атина. Вечерта - пристигане в Атина. Настаняване. Вечерна пешеходна разходка в квартала „Плака” - стария град на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола. Нощувка.

2 ДЕН: Атина

акуска. Туристическа програма в Атина с екскурзовод на български език: панорамна обиколка на града – пл. „Омония“, ул. „Панепистимиу“ с прекрасните неокласически сгради на Националната библиотека, Университета и Академията на науките, площад „Синтагма” с Парламента, Арката на император Адриан, храма на Зевс, стария олимпийски стадион.
Посещение на Акропола (входната такса се заплаща допълнително на място – 20 еврo).
Свободно време в центъра на града или по желание – посещение на новия музей на Акропола с екскурзовод на български – с доплащане 10 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място.
* Цената включва екскурзоводска беседа на български език в музея и не включва входната такса, която се заплаща допълнително на място – 5 евро за възрастен, 3 евро за лица над 65 г. и безплатно за лица под 18 г. Посещението се провежда при минимум 15 участника.
Музеят е археологически и е създаден, за да събере на едно място всички артефакти, открити на Акропола – от бронзовата до римската и византийската епохи. В него са изложени около 4000 експоната на площ от 14 хил. кв. м. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН: Aтина - Пелопонес - Древна Олимпия

Закуска. 07:30 ч. - отпътуване за полуостров Пелопонес: фотопауза при Коринтския канал; посещение на Епидавъра – най-добре запазения античен театър в Гърция, построен през III век пр. Хр. (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро), Нафплио – древен град, живописно разположен в Арголическия залив, първа столица на гръцката държава след Освобождението; Микена, прочутото царство на Агамемнон (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро).
Отпътуване за Древна Олимпия. Пристигане вечерта. Настаняване. Нощувка.

4 ДЕН: Древна Олимпия - Делфи

Закуска. Посещение на археологическия обект и музея на Древна Олимпия – едно от най-големите светилища в Древна Елада, посветено на бог Зевс, и мястото, където са се провели първите Олимпийски игри през VII век пр. н. е. (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро).
Около обяд отпътуване за Делфи. Пристигане привечер. Настаняване. Нощувка.

5 ДЕН: Делфи - София

Закуска. Посещение на археологическия обект Делфи - един от водещите религиозни центрове в Древна Гърция и най-почитаното светилище в Древността в цялото Средиземноморие, посветено на бог Аполон (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро).
Около обяд отпътуване от Делфи по маршрут Делфи – Солун - София. Късно вечерта - пристигане в София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с луксозен автобус;

* Съответния брой нощувки със закуски;

* Водач-придружител;

* Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Доплащане за единична седалка: 170 лв.

* Tакси за вход в музеи;

* Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

* Обявените специално, че са с доплащане, екскурзии;

* Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден).

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025