000030

Будапеща – Виена – Прага

Изтекла
Будапеща – Виена – ПрагаБудапеща – Виена – ПрагаБудапеща – Виена – ПрагаБудапеща – Виена – ПрагаБудапеща – Виена – ПрагаБудапеща – Виена – ПрагаБудапеща – Виена – ПрагаБудапеща – Виена – Прага

ЦЕНИ

София - Будапеща - Виена - Прага - София

дати от 27.02.2018 до 16.10.2018

6 дни / 3 нощувки

Транспорт: автобус от София


ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

27.02.2018 г. - 369 лв.

20.03.2018 г. - 389 лв.

04.04.2018 г. - 445 лв.

26.04.2018 г. - 445 лв.

02.05.2018 г. - 419 лв.

22.05.2018 г. - 439 лв.

19.06.2018 г. - 409 лв.

10.07.2018 г. - 409 лв.

07.08.2018 г. - 399 лв.

04.09.2018 г. - 415 лв.

18.09.2018 г. - 415 лв.

16.10.2018 г. - 399 лв.


Доплащане за единична стая: +139 лв.

ОТСТЪПКИ:

Ученици и студенти (до 25 г.) - 12 лв.

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители - 27 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: София – Будапеща 760 km

Отпътуване от София в 18.30 ч. от площад „Александър Невски“, в 19.00 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут Белград – Будапеща.

ДЕН 2: Будапеща

Пристигане в Будапеща сутринта. С богатата си, но често горчива история, невероятната архитектура и културно наследство, градът напълно заслужава прозвището си „Париж на Източна Европа“, съчетавайки западното великолепие с вечните унгарски традиции. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм Будавар с Рибарските кули; църквата „Св. Матяш“, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата, издигната от Хабсбургите, за да защитава „Перлата на Дунава“ от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгарската държава. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско. Настаняване. Свободно време за самостоятелна разходка по булевард „Ракоци“ и улица „Ваци“ – най-известните търговски улици с многобройни ресторанти, кафенета и магазини (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

ДЕН 3: Будапеща – Виена 250 km

Закуска. 8.00 ч. отпътуване за Виена – всепризнатата столица на музиката и изкуствата. Пристигане във Виена около обяд. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът „Белведере“ – един от най-хубавите барокови образци в света; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите, Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело; Центърът на ООН, разположен в новата част на града. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод: площад „Мария Терезия“ с паметника на великата императрица и двете сгради близнаци – Музея за история на изкуството и Природонаучния музей; дворецът „Хофбург“, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт“, улица „Грабен“ – сърцето на стария град; бароковата църква „Св. Петър“, катедралата „Св. Стефан“ – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, съхраняваща несметни богатства и оживената улица „Кернтнерщрасе“. По желание: разглеждане на лятната резиденция на Хабсбургите двореца „Шонбрун“ с местен екскурзовод. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, и голяма историческа значимост днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Настаняване в района на Виена вечерта. Нощувка.

ДЕН 4: Виена – Прага 295 km

Закуска. Свободно време за разходка по търговската улица „Марияхилферщрасе“ или за посещение на Музея за история на изкуствата, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес или Къщата на пеперудите в двореца „Хофбург“. Отпътуване за Прага в 12 часа. Настаняване. Вечерна разходка в центъра на Златния град, който от 1992 г. е включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

ДЕН 5: Прага – София 1260 km

Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент; грандиозната готическа катедрала „Св. Вит“; Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква от 18 в. „Св. Николай“; Карловият мост; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Свободно време. По желание посещение на пивоварна „U Fleku“, построена през 1499 г., с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. По желание разходка с корабче по р. Вълтава. Отпътуване за България в 19.00 ч.

ДЕН 6: София

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк, бул. „Сливница“ до Орион), автогара „Сердика“ и площад „Ал. Невски“ следобед.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

* 1 нощувка със закуска в хотел "Budapest" *** (или подобен) в Будапеща

* 1 нощувка със закуска в хотел "Arion Airport" *** (или подобен) в района на Виена

* 1 нощувка със закуска в хотел "Olympik Tristar" *** (или подобен) в Прага

* Панорамна обиколка с местен екскурзовод в Будапеща

* Панорамна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод във Виена

* Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

* Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Разходка с корабче по р. Вълтава (продължителност 1 час) - 22 лв.

* Разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско при минимум 20 туристи - 30 лв.

* Посещение на пивоварна U Fleku (цената включва дегустация на бира и беседа) - провежда се при минимум 15 записани туристи - 24 лв.

* Посещение на двореца "Шонбрун" при минимум 20 туристи (цената включва входна такса и местен екскурзовод) - от 18 г. - 45 лв. / от 3 г. до 17 г. - 30 лв.

* Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага

* Входни такси за Императорската съкровищница (12 EUR), комбиниран билет за Музея за история на изкуството и Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (15 EUR), Природонаучния музей (10 EUR, за деца до 18 г. - безплатно) във Виена

* Градски транспорт: Будапеща (350 HUF - еднопосочен билет), Прага (32 CZK - еднопосочен билет)

* Слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR) - заплаща се на място

* Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

* Разходи от личен характер

* Ползване на двойна седалка от един турист - 230 лв.

* Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

УСЛОВИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Валутни курсове: 1 EUR = 305 HUF , 1 EUR = 25,60 CZK

Часово време: България - 12 ч., Унгария, Чехия и Австрия 11 ч.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Австрия, Унгария, Чешка република: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Австрия, Унгария, Чешка република: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025