000036

Испания и Португалия

Изтекла
Испания и Португалия Испания и Португалия Испания и Португалия Испания и Португалия Испания и Португалия Испания и Португалия Испания и Португалия Испания и Португалия

ЦЕНИ

София - Малага - Севиля - Лисабон - Коимбра - Авейро - Порто - Фатима - Фаро - Кордоба - Гранада - Малага - София

8 дни / 7 нощувки


ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

07.10.2017 г. - 1395 лв.

14.10.2017 г. - 1365 лв.

21.10.2017 г. - 1365 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

Ден 1: София – Малага – Севиля

Отпътуване в 15:40 ч. от летище София за Малага с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ (за дата на отпътуване 11.04 полетът излита от София в 17.20 ч.). Пристигане на летището в Малага в 18:40 ч. (за дата на отпътуване 11.04, полетът пристига в Малага в 20.20 ч.) Отпътуване за Севиля. Настаняване в района на Севиля късно вечерта. Нощувка.

Ден 2: Севиля – Лисабон

Закуска. Туристическа програма в Севиля - уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад "Испания" - полукръгъл комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът "Мария Луиза", в който през 1929 г. е проведено латино-американското изложение; Златната кула - дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; Замъкът - един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която е най-голямата в света готическа катедрала и кулата "Хиралда", която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. Отпътуване за Португалия. Настаняване в Лисабон. Нощувка.

Ден 3: Лисабон

Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод: площад "Маркеш де Помбал"; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите "Росио", "Фигейра" и "Комерсио", Статуята на мореплавателите, кулата "Белем" и манастира "Жеронимош", считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Следобед - свободно време за посещение на "Алфама" - старият квартал на Лисабон, известен с тесните си улички, традиционните фадо ресторанти и многото си барове, където изкачването става с ретро трамвай - необходимо е ползване на местен и градски транспорт. По желание фадо шоу с включени 2 напитки (около 22.00 ч. взимане от хотела, 22.30 ч. пристигане в ресторанта, около 00.30 - 01.00 ч. връщане в хотела). Нощувка.

Ден 4: Лисабон – Коимбра – Авейро – Порто

Закуска. Отпътуване за Коимбра – изключително симпатично градче благодарение на неповторимата си студентска атмосфера. Над града се извисява сградата на най-стария университет в Португалия (бившият Кралски дворец), където се намира известната барокова библиотека. Пешеходна разходка по тесните и малки улички на Коимбра: старата романска катедрала и Байша или „долният град”, където се намира търговската част на града. Отпътуване за Авейро, наричан още „португалската Венеция“, заради своята система от канали и лодки, подобни на тези във Венеция. Отпътуване за Порто Настаняване в района на Порто. Нощувка.

Ден 5: Порто

Закуска. Туристическа програма в Порто – вторият по глемина град в Португалия, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство: гарата „Сао Бенто“; камбанарията „Торе душ Клеригуш“; Катедралата, от където по средновековните улички с гранитни къщи от 12 в. се стига до крайбрежната улица „Доуро“. Свободно време с възможност за разходка с лодка по р. Доуро. Нощувка.

Ден 6: Порто – Фатима – Фаро

Закуска. Отпътуване за Фатима – най-известният поклоннически център на Португалия. Отпътуване за Алгарвe - най-южната провинция на Португалия със столица град Фаро. Настаняване в района на Алгарвe. Нощувка.

Ден 7: Фаро – Кордоба – Гранада

Закуска. Отпътуване за Кордоба – бивша столица (8 - 13 век) на Ал Андалус, мавърската държава на Пиринейския полуостров, град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера. Пешеходна разходка: Катедралата „Мескита де Кордоба“, построена по времето на маврите като втората по големина в света джамия след тази в Мека, и преустроена в католическа църква през 13 век, днес катедрален храм на архиепископа на Кордоба; крепостта „Алкасар“, от където е ръководена реконкистата на Гранада; римският мост и мавърската защитна кула „Калаора“. Свободно време. Отпътуване за Гранада. Настаняване в района на Гранада вечерта. По желание фламенко шоу в пещерите на Сакрамонте с включен трансфер от и до хотела, 1 напитка (чаша вино, сангрия или бира) и вечерена обиколка на Албайсин - стар мавритански квартал на Гранада, включен в списъка на ЮНЕСКО. Нощувка.

Ден 8: Гранада – Малага – София

Закуска. Възможност за посещение на "Аламбра" - средновековната резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници, с впечатляващите дворци на династията Насриди и фантастични дворове, арки, фонтани и градините Хенералифе с местен екскурзовод. Отпътуване за Малага. Трансфер до летището. Отпътуване в 19:30 ч. за България с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ (за дата на отпътувне 11.04 полетът на връщане излита от Малага в 21.10 ч. и каца на летище София в 01.40 ч. на 19.04). Пристигане на летище София в 23:55 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетeн билет София - Малага - София с включени летищни такси на авиокомпания "Bulgaria Air"

* Трансфер летище - хотел - летище

* Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Севиля

* 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Лисабон

* 2 нощувки със закуски в хотел *** в Порто

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Алгарве

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Гранада

* Туристическа програма с местен екскурзовод в Лисабон и Порто

* Посещение на Коимбра, Авейро и Фатима

* Туристическа програма в Севиля и Кордоба

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

* Екскурзоводско обслужване на български език

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* 7 вечери - 249 лв.

* Туристическа такса престой в Лисабон: 1 EUR на турист на нощувка (заплаща се на място от туристите на рецепцията на хотела)

* Входна такса за двореца "Алкасар" в Севиля (9,50 EUR)

* Посещение на Гранада

* Посещение на двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод (с включена входна такса) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 29. Моля, резервирайте услугата своевременно! - 79 лв.

* Входна такса за Джамията-Катедрала в Кордоба (8 EUR) и двореца "Алкасар" (4,5 EUR) в Кордоба

* Разходка с корабче по р. Дуеро (около 10 EUR)

Фадо шоу в Лисабон с включени 2 напитки и трансфер от и до хотела на турист при минимум 20 туристи - 89 лв.

Фламенко шоу в пещерите на Сакромонте с включен трансфер от и до хотела, 1 напитка (чаша вино, сангрия или бира) и вечерна обиколка на квартал Албайсин на турист (при минимум 15 туристи) - 49 лв.

Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)

* Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

За да посетите двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването й е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

Музеите в Лисабон са затворени за посещение в понеделник.

Катедралата в Севиля в ден неделя е отворена за посещение след 14.30 ч.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Испания, Португалия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Испания, Португалия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025