000080

ЛЮЛЕБУРГАЗ и ЛОЗЕНГРАД

Изтекла
ЛЮЛЕБУРГАЗ и ЛОЗЕНГРАДЛЮЛЕБУРГАЗ и ЛОЗЕНГРАДЛЮЛЕБУРГАЗ и ЛОЗЕНГРАД

ЦЕНИ

Бургас - Люлебургаз - Лозенград - Бургас

16.12.2017

Еднодневна екскурзия

Транспор: автобус от Бургас


Цена за възрастен: 24 лв.

Цена за лица до 12 г.; над 65 г.; групи 10 и повече човека: 22 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

06.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. ”Булаир”, срещу х-л „Булаир”. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой.
Продължаване в посока Чорлу и посещение на магазина към фабриката „TAЧ” за спално бельо (вкл. детско и бебешко), хавлии, халати, покривки и пердета.
Отпътуване и пристигане в Люлебургас – град в Тракия, който е прочут с направата на лули и оттам получава името си („люле“ на турски – лула). Възможност за посещение на джамията „Соколлу Мехмед Паша“ от XVI в. – част от голям комплекс, включващ в себе си – джамия, хамам, кервансарай, мост, медресе и имарет (социален дом). Комплексът е построен от най-важния архитект в Османската империя – Мимар Синан, а заповедта и средствата за построяването са дадени от Соколлу Мехмед Паша, който по-късно става велик везир на Високата порта в имперската столица. Свободно време за разходка, покупки и обяд в центъра на Люлебургас. Лозенград/Къркларели и свободно време за посещение и покупки в хипермаркет „КИПА“. Свободно време в центъра на Лозенград за разходка и покупка на турски сладкиши и деликатеси.
18.00 ч. Отпътуване за България, преминаване на границата и пристигане в Бургас около 22.00 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Tранспорт с лицензиран автобус;

* Пътни и гранични такси, паркинг;

* Водач от агенцията по време на пътуването.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Доплащане за медицинска застраховка с лимит 5000 € за лица на възраст до 84.99 г. – 2.00 лв.; лица над 85 год. не се застраховат;

* Входни такси за музеи и туристически забележителности.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено пушенето на закрити обществени места;

Валутен курс: 1.00 TRL ≈ 0.54 лв.;

НЯМА часова разлика (от последната седмица на месец октомври до последната седмица на месец март: България 12:00 ч., Турция 13:00 ч. )

УСЛОВИЯ

Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 години, пътуващи сами, непридружени от родителите си или с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители - в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: заплащане на пълната сума и сключване на договор за организирано пътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 45 пълноплащащи туристи;

Срок за уведомление за неосъществяване на пътуването поради несъбран необходим минимален брой туристи – 2 дни преди датата на отпътуване;

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025