000128

ФРЕНСКА РИВИЕРА

ФРЕНСКА РИВИЕРАФРЕНСКА РИВИЕРАФРЕНСКА РИВИЕРАФРЕНСКА РИВИЕРАФРЕНСКА РИВИЕРА

ЦЕНИ

Венеция - Мантон - Кан - Антиб - Ница - Монако - Флоренция

дати от 03.04.2018 до 14.10.2018

7 дни / 4 нощувки

Транспорт: автобус от Пловдив и София


ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

03.04.2018 г. - 589 лв.

01.05.2018 г. - 635 лв.

27.05.2018 г. - 635 лв.

24.06.2018 г. - 635 лв.

29.07.2018 г. - 635 лв.

31.08.2018 г. - 635 лв.

23.09.2018 г. - 635 лв.

14.10.2018 г. - 635 лв.


Единична стая: +199 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ден: Пловдив - София – Венеция

10.00 ч. - отпътуване от Пловдив от "OMV" бензиностанция дo хотел "Санкт Петербург", от София в 12.30 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 13.00 ч. - автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.

2 ден: Венеция

Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция - най-изумителният и романтичен град в света. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад "Сан Марко" - "официалният салон на Европа" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г.; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Разходка до моста "Риалто". Свободно време. По желание посещение на "Двореца на Дожите" - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време. Настаняване в района на Венеция / Тревизо вечерта. Нощувка.

3 ден: Венеция – Мантон – Кан

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Френската ривиера. Пешеходна разходка в Мантон – един от най-живописните курорти на Ривиерата и най-цветният френски град: градината "Биовес" с екзотични дървета; Дворецът на Европа – културен и конгресен център, построен в стил "бел епок"; Крайбрежният булевард и Старият град. Настаняване на Френската ривиера късно вечерта. Нощувка.

4 ден: Антиб – Ница

Закуска. Един ден на Френската ривиера: разходка в Антиб - едно от най-големите яхтени пристанища на Лазурния бряг. Пешеходна разходка в Ница – старият град, съхранил атмосферата и автентичния дух на Средновековието: атрактивният пазар на цветята; най-големият площад "Масена" и крайбрежният булевард "Променад Де-з-Англе" с най-престижните хотели на Френската ривиера. Пешеходна разходка в центъра на Кан: крайбрежният булевард "Кроазет" с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрията. По желание – вечеря в ресторант. Нощувка.

5 ден: Монако – Флоренция

Закуска. 8.00 ч. - екскурзия до Княжество Монако: Дворецът на фамилия Грималди - създатeлите на Княжеството, които го превръщат в едно от най-богатите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Възможност за посещение на Океанографския музей на Жак-Ив Кусто, представящ огромна колекция от морска флора и фауна, модели на изследователски кораби, аквариум с повече от 4000 представители на средиземноморската и тропическата екосистема. Свободно време в района на Казиното в Монте Карло. Следобед отпътуване за Италия. Настаняване в района на Флоренция късно вечерта. Нощувка.

6 ден: Флоренция – София

Закуска. Напускане на хотела. 8.00 ч. - отпътуване за Флоренция - необходимо е ползване на местен и градски транспорт. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1½ ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре" - един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески - шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад "Синьория" - политическият и културен център на града с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче" - пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време за разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", дворецът "Пити" - богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан и градините "Боболи", предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и р. Арно. По желание посещение на галерия "Уфици" - един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. 18.00 ч. връщане до хотела - необходимо е ползването на градски транспорт. Отпътуване за България в 19.00 ч.

7 ден: София

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") следобед, в Пловдив на "OMV" бензиностанция до хотел "Санкт Петербург" - привечер.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

* 1 нощувка със закуска в хотел "Base to Stay" *** (или подобен) в района на Венеция / Тревизо

* 2 нощувки със закуски в хотел "Balladins Le Cannet" **+ (или подобен) на Френската ривиера

* 1 нощувка със закуска в хотел "Delta Florence" *** (или подобен) в района на Флоренция

* Туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод

* Пешеходна разходка във Флоренция с местен екскурзовод

* Посещение на Княжество Монако

* Пешеходни разходки в Ница, Кан, Антиб и Мантон

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5 000 EUR на застраховатлена компания "Армеец"

* Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3*) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*), заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела

* Двупосочен билет за корабче във Венеция

* Посещение на "Двореца на Дожите" във Венеция

* Вечеря в ресторант на Френската ривиера

* Посещение на галерия "Уфици" във Флоренция

* Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (2 EUR) и Флоренция (2 EUR) Входни такси за Купола на Брунелески и Кулата на Джото (10 EUR комбиниран билет), църквата "Санта Кроче" (6 EUR) и двореца "Пити" (11,50 EUR) във Флоренция

* Местен транспорт във Флоренция: 5 EUR (двупосочен билет)

* Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

* Двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията) - 24 лв.

* Посещение на "Двореца на Дожите" на турист при минимум 20 туристи (цената включва входна такса и местен екскурзовод). Отстъпката за ученици, студенти до 25 г. и лица над 65 г. е валидна при представяне на документ за самоличност на място (за студенти - ISIC карта или студентска книжка). от 66 г. - 45 лв. / от 26 г. до 65 г. - 59 лв. / от 6 г. до 25 г. - 45 лв.

* Вечеря в ресторант на Френската ривиера (салата, основно ястие с риба, десерт) на турист при минимум 20 туристи - 55 лв.

* Посещение на галерия "Уфици" при минимум 20 туристи (цената включва такса резервация, входна такса, слушалки и местен екскурзовод). Отстъпката за лица до 25 г. е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! от 26 г. - 59 лв. / от 6 г. до 25 г. - 35 лв.

Ползване на двойна седалка от един турист - 305 лв.

* Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

УСЛОВИЯ

Посещението на Двореца на дожите се извършва индивидуално в свободното време. Входната такса за Двореца на дожите и музеите на площад “Сан Марко” (Музеят “Корер”, Националния археологически музей, монументалните зали на библиотека Марчана) е 13 EUR.

При желание на касата се доплаща за аудиогид в Двореца на Дожите (около 8 EUR).

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Часово време: България 12 ч. ; Италия, Франция 11 ч.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Италия, Франция: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Италия, Франция: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025