000169

Албания - страната на орлите

Албания - страната на орлите Албания - страната на орлите Албания - страната на орлите Албания - страната на орлите Албания - страната на орлите

ЦЕНИ

София - Дуръс - Тирана - Круя - Дуръс - Берат - Аполония - Дуръс - Елбасан - София

08.03.2018 - 11.03.2018

4 дни / 3 нощувки

Транспорт: автобус от СофияЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

08.03.2017 - 295 лв.


ОТСТЪПКИ:

Ученици и студенти - 5.00 лв.

Деца до 10 години, настанени в стаята на двамата родители - 10.00 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: София – Дуръс 565 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад „Александър Невски“, 7.30 ч. от автогара „Сердика“, 9.00 ч. от Кюстендил по маршрут Крива Паланка - Скопие - Струга - Елбасан - Дуръс. Настаняване в района на Дуръс вечерта. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.

ДЕН 2: Дуръс – Тирана – Круя – Дуръс 150 km

Закуска. Пешеходна разходка в Дуръс – един от най-старите албански градове, днес важно пристанище на Адриатическо море: крайбрежният булевард „Таулантия“, Археологическият музей, крепостните стени на стария град, амфитеатърът на Дуръс – един от най-големите и най-добре запазените на Балканите, с параклиса „Св. Астий“. Отпътуване към Круя, малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Разходка по старата османска чаршия и посещение на крепостта с Музея на Скендербег и Етнографския музей. Отпътуване за Тирана. Панорамна обиколка на Тирана: централният площад „Скендербег“ с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем Бей, часовниковата кула, квартал Блок, Пирамидата – някогашен мавзолей на първия секретар на Албанската комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време. Връщане в Дуръс. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.

ДЕН 3: Берат – Аполония – Дуръс 300 km

Закуска. Свободно време в Дуръс или по желание целодневна екскурзия до Аполония и Берат. Посещение на древната Аполония – античен гръко-римски пристанищен град в Южна Албания. Основана през 588 г. пр.н.е., Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южният ръкав на римския военен път Виа Егнация. Пешеходна разходка: укрепленията, библиотеката, одеонът, портикът, археологическият музей, църквата „Св. Богородица“. Посещение на Берат, възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка: крепостта „Кале“, църквите „Св. Мария“ и „Св. Троица“, площадът „Константин Велики“, Червената и Бялата джамия. Връщане в Дуръс. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.

ДЕН 4: Дуръс – Елбасан – София 565 km

Закуска. 7.30 ч. отпътуване за Елбасан и кратка пешеходна разходка в центъра на града. Отпътуване за България по маршрут Елбасан - Струга - Скопие - Кюстендил - София. Пристигане в София късно вечерта на автогара „Сердика“ и площад „Александър Невски“.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с туристически автобус;

* 3 нощувки със закуски в хотел **** в района на Дуръс ("Diamma Resort" или подобен);

* Пешеходни разходки в Дуръс, Круя, Елбасан;

* Панорамна обиколка на Тирана;

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец";

* Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Целодневна екскурзия до Аполония и Берат (без включени входни такси), при минимум 19 туристи - 40.00 лв.

* 3 вечери в ресторанта на хотела (тристепенно меню), при минимум 15 туристи - 90.00 лв.

* Ползване на двойна седалка от един турист - 97.00 лв.

УСЛОВИЯ

Начин на записване: резервация с депозит 30 % и доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване


* Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

* За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

* Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!


ПОЛЕЗНО:

* Места на отпътуване: Кюстендил - бензиностанция "Go Petroleum" на околовръстния път.

Валутен курс: 1 евро = 140 албански леки

Часово време: България 12 ч.; Албания, Македония 11 ч.

* За посещението на Берат и Аполония се препоръчва носенето на удобни спортни обувки.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025