000200

ЗАГРЕБ - замъка ПРЕДЯМА - ПОСТОЙНА ЯМА - ЛЮБЛЯНА - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА

Изтекла
ЗАГРЕБ - замъка ПРЕДЯМА - ПОСТОЙНА ЯМА - 
ЛЮБЛЯНА - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА ЗАГРЕБ - замъка ПРЕДЯМА - ПОСТОЙНА ЯМА - 
ЛЮБЛЯНА - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА ЗАГРЕБ - замъка ПРЕДЯМА - ПОСТОЙНА ЯМА - 
ЛЮБЛЯНА - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА ЗАГРЕБ - замъка ПРЕДЯМА - ПОСТОЙНА ЯМА - 
ЛЮБЛЯНА - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА

ЦЕНИ

Загреб - замъка Предяма - Постойна Яма - Любляна - Плитвички езера - Белград

11.10.2017 - 15.10.2017

5 дни / 4 нощувки

Транспорт: автобус от София, Бургас и Варна


ЦЕНИ:

Възрастен, настанен в двойна/тройна стая: 364 лв.
Дете до 12г., настанено в стая с двама възрастни: 324 лв.

Доплащане за отпътуване от Бургас: 25 лв.
Доплащане за отпътуване от Варна: 54 лв.


ОТСТЪПКИ:

Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3 %
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН:

Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна**, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 06.30 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Сърбия за Хърватия – почивки по пътя. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Нощувка.


2 ДЕН:

Закуска. Свободно време в Загреб или по желание и срещу доплащане еднодневна екскурзия до замъка Предяма, пещерата Постойна яма и словенската столица Любляна:
Oтпътуване към пещерата Постойна, която е най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5.3 км, включена в списъка на ЮНЕСКО от 1986 г. Пещерата е хилядолетно дело на река Пивка и се разглежда с атракционно влакче за около час и половина. Тук живее Ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света. (Температурата в пещерата е 8º-10ºС и препоръчваме носенето на връхна дреха).
Посещение на замъка Предяма, кацнал на 123-метрова скала и на възраст над 700 години, свързан с много легенди за непокорния владетел Еразъм Предямски.
Отпътуване за Любляна – столицата на Словения – стар бароков град, сгушен в подножието на хълма. Забележителни са къщите в стил Сецесион, повлиян от съседките Австрия и Италия; Люблянския замък от времето на келтите, Змайския (драгонов) мост; Парламента; Операта и др. Според местна легенда за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон и неговите аргонавти, търсещи Златното руно. Те преминали реките Дунав и Сава чак до Любляница, където Язон се бил с дракон и го убил. Свободно време.
Връщане в хотела в района на Загреб. Нощувка.


3 ДЕН:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане еднодневна екскурзия до Плитвички езера:
Отпътуване към Плитвичките езера – тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка (около 3-4 часа) в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Националният парк представлява 16 свързани чрез 56 водопада езера, които са се образували между планинските масиви: „Мала Капела“ и „Плесевица“ в района на Лика при наслагването на седименти, гъсти букови и елови гори. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса. (Разглеждането на парка включва ходене пеша и изисква удобни обувки). Свободно време.
Връщане в хотела в района на Загреб. Нощувка.


4 ДЕН:

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходка в бароков Загреб – централния площад “Бан Йосип Йелачич”, стария Градец с църквата “Св.Марко”, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Свободно време.
12.30 ч. Отпътуване за Белград.
18.00 ч. Настаняване в хотел 3*. По желание и срещу доплащане „Сръбска вечер“ в ресторант с жива музика и вечеря. Нощувка.


5 ДЕН:

Закуска. Свободно време за разходка в центъра на Белград: площада на Републиката с Националния театър и Националния музей, улица "Княз Михайло", крепостта „Калемегдан“.
12.00 ч. Отпътуване, преминаване на сръбско-българската граница. Пътуване през България, почивки по пътя. Пристигане в София вечерта, в Бургас около полунощ, във Варна след полунощ (на следващия ден).

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с лицензиран автобус;

* Пътни, магистрални и гранични такси;

* Туристическа такса, паркинг;

* 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Загреб;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Белград;

* Водач на агенцията по време на пътуването.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Доплащане за отпътуване от Бургас: 25 лв.

* Доплащане за отпътуване от Варна: 54 лв.

* Доплащане за медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 год. – 5 лв.; за лица 70-84.99 год. – 12.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;

* Доплащане за единична стая – 30 лв. на вечер;

* Доплащане за 3 вечери на 3-степенно меню, без напитки – 54 лв. на човек;

* Еднодневна екскурзия до замъка Предяма, пещерата Постойна яма и словенската столица Любляна – 20 € (40 лв.) на човек и включва: транспорт, паркинг /без входни такси/

* Еднодневна екскурзия до Плитвички езера – 15 € (30 лв.) на човек и включва: транспорт, паркинг /без входни такси/

* „Сръбска вечер” в ресторант с жива музика и вечеря – 20 € (40 лв.) на човек и включва: салата, основно ястие, десерт, една напитка по избор

* Входни такси за музеи и забележителности, билети за градски транспорт и лични разходи;

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Национални валути: в Хърватия - куна (HRK) - 1 € ~ 7.4 HRK; в Словения - евро; в Сърбия - сръбски динар (RSD) - 1 € = 115 RSD;

Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;

Часово време: България: 12.00 ч. - Сърбия, Словения, Хърватска: 11.00 ч.

Входни такси с информативен и ориентировъчен характер по програмата:

Природен парк “Плитвички езера”: входна такса + влакче + корабче; студентите ползват намаление при представяне на международна студентска карта; ** в този период влакчето и корабчето не работят - обиколката в парка е пеша

01.04-30.06.15 г. и 01.09.-31.10.15 г. - 110 HRK за възр., за деца под 7 г. - безпл., деца 7-18 г. - 55 HRK, студенти - 80 HRK;

01.11-31.12.15 г.** - 55 HRK за възр., за деца под 7 г. - безпл., деца 7-18 г. - 35 HRK, студенти - 45 HRK;

замъка Предяма - 9 € за възр., за студенти и ученици от 16-25 г. - 7 €; за деца до 15 г. - 5,40 €;

пещерата Постойна - 23 € за възр., за студенти и ученици от 16-25 г. - 19 €, деца до 15 г. - 14 €;

пещерата Постойна + замъка Предяма - 28 € за възр., за студенти и ученици от 16-25 г. - 23 €; деца до 15 г. - 17 €;

УСЛОВИЯ

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи. Заявени по време на пътуването допълнителни мероприятия и услуги се заплащат в евро и с 10% завишение в случай, че има възможност да бъдат предоставени;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

Срок за уведомление от страна на агенцията при неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025