000267

ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ ЗАМЪЦИ НА ГЕРМАНИЯ

Изтекла
ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ ЗАМЪЦИ НА ГЕРМАНИЯВЕЛИКОЛЕПНИТЕ ЗАМЪЦИ НА ГЕРМАНИЯВЕЛИКОЛЕПНИТЕ ЗАМЪЦИ НА ГЕРМАНИЯВЕЛИКОЛЕПНИТЕ ЗАМЪЦИ НА ГЕРМАНИЯВЕЛИКОЛЕПНИТЕ ЗАМЪЦИ НА ГЕРМАНИЯ

ЦЕНИ

София - Марибор - Грац - Залцбург - Мюнхен - Хоеншвангау - Етал - Шлайсхайм - Загреб - София

23.10.2017 - 28.10.2017

6 дни / 5 нощувки

Транспорт: автобус от София


ЦЕНИ:

Възрастен в двойна/тройна стая: 572 лв.

Дете до 12 г. с двама възрастни в стая: 522 лв.


ОТСТЪПКИ:

Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %

Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3 %

* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН:

Отпътуване в 06.30 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Сърбия и Хърватия за Словения – почивки по пътя. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Птуй/Марибор. Нощувка.

2 ДЕН:

Закуска. Свободно време за пешеходна разходка в центъра на Марибор: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието, Мариборски град. Отпътуване за Грац – вторият по големина град в Австрия. Свободно време за пешеходна разходка: Кметството, Ландхаусхоф, Катедралата в готически стил, мавзолея на Фердинанд II, дворцовия комплекс Бург с атрактивните стълбища, стария дворец Шлосберг с часовниковата кула – символ на града.

Отпътуване за Залцбург и свободно време за разглеждане на забележителностите: Катедралата, къщата на Моцарт, площад Моцарт, Францисканската църква, Бенедиктинската църква, старата резиденция. Настаняване в хотел в района на Залцбург или в района на езерото Химзее. Нощувка.

3 ДЕН:

Закуска. Пътуване с корабче до остров Херенинзел, на който величествено се извисява дворецът Херенхимзее – най-разкошния дворец, построен от Лудвиг II през ХIX век. Желанието му било да притежава копие на Версайският дворец, в знак на почит към своя идол Краля Слънце Луи XIV. Построен е в комбинация на рококо и барок с множество детайли от злато, порцелан и мрамор. Дворецът остава недовършен след смъртта на краля през 1886 г. Посещение на двореца и градините му.

Oтпътуване за Мюнхен – център на германската провинция Бавария. Посещение на двореца Нимфенбург – основна лятна резиденция на баварските владетели и удивителен бароков дворец, разположен почти в централната част на Мюнхен. В буквален превод името му звучи като „Дворецът на Нимфите”, а прекрасната му архитектура и невероятно красив ите му градини привличат тук хиляди туристи ежегодно, като го превръщат в една от най-големите атракции в немската провинция Бавария. Свободно време за пешеходна разходка в центъра на града: Карлсплац, Карловата порта, църквата „Фрауенкирхе“ – символ на Мюнхен, централния площад „Мариенплац“ с колоната на Дева Мария, Старото кметство, Новото кметство, най-старата църква Св.Петър. Възможност за посещение на известната бирария Хофбройхаус. Настаняване в хотел 3* в района на Мюнхен. Нощувка.

4 ДЕН:

Закуска. Отпътуване към Баварските Алпи, наслаждавайки се на пейзажите, вдъхновили Рихард Вагнер да създаде едни от най-великите шедьоври в класическата музика. Пристигане в селцето Хоеншвангау – отправна точка за посещението на замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау. Възможност за снимки на Хоеншвангау /отвън/. Придвижване до замъка Нойшванщайн: с автобусче совалка – изкачването струва 1.80 €, а спускането 1 € (билет в двете посоки – 2.60 €). От мястото на което ви оставя совалката до входа на замъка остават около 600 м за спускане пеша (наклон 12%), около 10-15 мин. Между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала. Нойшванщайн е един от най-красивите и зрелищни замъци в света – в буквален превод името му означава „Нов лебедов камък”. Строежът му е започнат през 1869 г., отново по идея и желание на баварският крал Лудвиг II, продължил 17 години. Самият крал прекарва само 10 дни в своя приказен замък. Заради внезапно настъпилата при неясни обстоятелства смърт на Лудвиг II на 13 Юни 1886 г., от планираните над 30 стаи в замъка завършени са само 11. Всички по-нататъшни строежи биват замразени. Емблематичен за замъка е образът на лебед, който се среща във всяка стая сред рисунките, в декорацията на завесите, статуи и къде ли о ще не. Красотата му вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро“.

Отпътуване по посока на градчето Етал, в близост до което се намира двореца Линдерхоф – единствения дворец, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе. Започва да изгражда двореца през 1869 г. на мястото, където баща му Максимилиан II е имал ловна хижа. Архитектурата на сградата и парка отново е повлияна от Версайския дворец. Фасадата на сградата е в стил рококо, вътрешният интериор е смесица от барок и неорококо с пищни украси от злато, сребро, мрамор, стенописи и майсенски порцелан. Спалнята е най-голямото помещение, създадена по подобие на спалнята на Луи XIV. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ДЕН:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Шлайсхайм – комплекс от дворци в градчето Обершлайсхайм в близост до Мюнхен. Изграден е от владетелите от династията Вителсбах като лятна резиденция. Комплексът се състои от три отделни дворци от 17 и 18 век, свързани чрез голям парк. Това е най-големия кралски двор с градини, фонтани, каскади и басейни в Бавария.

Отпътуване и късно вечерта настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Нощувка.

6 ДЕН:

Ранна закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване, почивки по пътя на 3 часа и пристигане в София късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с лицензиран автобус;

* Пътни, магистрални и гранични такси, паркинг;

* Туристическа такса;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Птуй/Марибор;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Залцбург/езерото Химзее;

* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Мюнхен;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Загреб;

* Екскурзия до Баварските замъци, описани в програмата: Херенхимзее, Нимфенбург, Нойшванщайн, Хоеншвангау, Линдерхоф, Шлайсхайм;

* Водач на агенцията по време на пътуването.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Доплащане за медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 10000 € за лица на възраст до 69.99 год. – 9.00 лв.; за лица 70-84.99 год. – 20.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;

* Доплащане за единична стая – 30.00 лв. на вечер;

* Доплащане за 2 вечери в Мюнхен на 3-степенно меню, без напитки – 36 €/ 72 лв. на човек;

* Входни такси за музеи и забележителности, билети за градски транспорт и лични разходи.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Национални валути: в Словения и Германия – евро; в Сърбия – сръбски динар (RSD) - 1 € = 115 RSD;

Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;

Часово време: България: 12.00 ч. – Сърбия, Словения, Германия: 11.00 ч.

Входни такси: комбиниран билет за посещението на дворците Херенхимзее, Нимфенбург, Шлайсхайм, Нойшванщайн, Линдерхоф, двупосочен билет за корабче до остров Херенинзел, такси за предварителни резервации за посещенията на дворците – 40 € (заплаща се предварително, заедно с пакета на екскурзията); билет за автобусче-совалка до Нойшванщайн – в двете посоки – 2,60 €; градски транспорт в Мюнхен – 2,70 € еднопосочен билет.

* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и не носи отговорност за промени в работното време и стойността на входните такси на туристическите обекти.

УСЛОВИЯ

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи. Заявени по време на пътуването допълнителни мероприятия и услуги се заплащат в евро и с 10% завишение в случай, че има възможност да бъдат предоставени;

Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

Срок за уведомление от страна на агенцията при неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025