000286

СЪРЦЕТО НА ТОСКАНА

Изтекла
СЪРЦЕТО НА ТОСКАНАСЪРЦЕТО НА ТОСКАНАСЪРЦЕТО НА ТОСКАНАСЪРЦЕТО НА ТОСКАНАСЪРЦЕТО НА ТОСКАНА

ЦЕНИ

Загреб - Болоня - Монтекатини терме - Лука - Пиза - Сан Джиминяно - Волтера - Прато - Сиена - Монтепулчано - Пиенца - Флоренция - Белград

Очаквайте новите ни дати за 2018

7 дни / 6 нощувки

Транспорт: автобус от София


ЦЕНИ:


ОТСТЪПКИ:

Отстъпка „РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %

Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3 %

* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН:

Отпътуване в 06.30 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Сърбия за Хърватия – почивки по пътя. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Нощувка.

2 ДЕН:

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Пристигане в късния следобед в Болоня и свободно време за разглеждане на града – Фонтана на Нептун, Палацо Комунале, Палацо дел Подеста, базиликата “Сан Петронио”, наклонените кули. Отпътуване и вечерта настаняване в хотел в района на Монтекатини. Нощувка.

3 ДЕН:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане целодневна екскурзия до Лука, Пиза, Волтера, Сан Джиминяно: Отпътуване за Лука – очарователен средновековен град, съхранил църкви, дворци, улички, площади и крепостни стени, датиращи от XVI-XVII век. Свободно време за разходка в стария град – катедралата „Св.Мартин”, базиликата „Сан Микеле ин форо”, построена на мястото на стария форум; родната къща на великия композитор Джакомо Пучини; площада на амфитеатъра.

Продължаване към Пиза – един от най-известните италиански градове. Свободно време на площада на Чудесата: известната наклонена кула, Катедралата, Баптистерията.

Отпътуване за Волтера – малко живописно градче, съхраняващо крепостни стени от Средновековието.

Продължаване към каменния град Сан Джиминяно, типичен средновековен град, наричан още „градът на красивите кули”. Свободно време за пешеходна разходка в стария град (UNESCO) – „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асунта”. Отпътуване и връщане в Монтекатини. Нощувка.

4 ДЕН:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане целодневна екскурзия до Сиена, Монтепулчано, Пиенца:

Отпътуване за Сиена – построен на три хълма в средата на тосканското плато, един от най-добре запазените средновековни градове в Италия, години наред съперничил си с ренесансова Флоренция за водещ град в областта. Свободно време за разходка: великолепния главен площад на града с червените тухли – Piazza del Campo, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; Катедралата на Сиена – смесица от романски и готически с тил.

Продължаване за Монтепулчано – малко градче, разположено сред Тосканските хълмове, обградено с крепостни стени, зад които се откриват оживени улици с многобройни ренесансови дворци и църкви. Свободно време за разходка: градската порта; главния площад на града; “Палацо Комунале”; църквата “Св.Августин”; катедралата “Санта Мария Асунта”.

Отпътуване за Пиенца – тихо градче с множество магазинчета, продаващи местни продукти, сред които се отличава сиренето пекорино, правено от овче мляко: двореца “Пиколомини”; Катедралата; “Палацо Комунале”. Свободно време за разходка в исторически център, включен в списъка на UNESCO за световно наследство. Връщане в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.

5 ДЕН

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Флоренция – най-пленителния ренесансов град на Италия. Придвижване с градски транспорт до сърцето на Флоренция (двупосочен билет включен в цената). Свободно време в града или по желание и срещу доплащане пешеходна обиколка на историческия център на Флоренция с екскурзовод на български език и индивидуални слушалки: църквата „Санта Кроче”, в която са погребани велики мъже на Италия, катедралата „Санта Мария дел Фиоре” с купола на Брунелески и кулата на Джото; площад „Синьория” с палацо „Векио”, къщата на Данте, стария мост „Понте Векио”. Пешеходната обиколка е около 2 часа и обектите се виждат отвън. Свободно време.

Отпътуване за района на Тревизо/ Сан Дона. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

6 ДЕН:

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Белград. Почивки по пътя. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3*. Нощувка.

7 ДЕН:

Закуска. Свободно време за разходка в центъра на Белград: площада на Републиката с Националния театър и Националния музей, улица "Княз Михайло", крепостта „Калемегдан“. 12.00 ч. Отпътуване, преминаване на сръбско-българската граница. Отпътуване за България, почивки по пътя. Пристигане в София вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с лицензиран автобус;

* Пътни и гранични такси, паркинг;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Загреб;

* 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Монтекатини;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Венеция/Сан Дона ди Пиаве;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Белград;

* Водач от агенцията по време на пътуването;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Доплащане застраховка с лимит 10 000 €: за лица до 69.99 г. - 11 лв.; за лица 70 - 84.99 г. - 24 лв.; лица на 85 и повече год. не се застраховат;

* Доплащане за единична стая – 180 лв.;

* Доплащане за ползване на двойна седалка – 300 лв.;

* Входни такси за обекти и билети за градски транспорт;

* Целодневна екскурзия до Лука, Пиза, Волтера, Сан Джиминяно – 70 лв./35 € на човек като включва транспорт, местен екскурзовод, индивидуални слушалки, чек пойнт такси, паркинг;

* Пешеходна обиколка на Флоренция с местен лицензиран гид и индивид. слушалки – 28 лв./14 €;

* Целодневна екскурзия до Сиена, Монтепулчано, Пиенца – 70 лв./35 € на човек като включва транспорт, местен екскурзовод, индивидуални слушалки, чек пойнт такси, паркинг;

* Градските управи в главните туристически италиански градове въведоха с цел подобряване на обслужването на туристи и подобряване на инфраструктурата на града, нова туристическа такса. Тази такса не се включва в туристическите пакети и се заплаща на място от туристите в края на техния престой – таксата е в размер 1-4 € на нощувка на турист в хотел 1/2/3*.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Ориентировъчни цени: Болоня: Кулата на Азинели – 3 €; Лука: Катедралата – 3 €; Музей на Пучини – 7 €; Пиза: наклонената кула 19 € с предварителна резервация, Баптистериума 6 €; Сан Джиминяно: Катедралата „Санта Мария Асунта” – 4 €; Торе Гроса – 5 €; Палацо Комунале – 5 €; Археологически музей – 3,50 €; Волтера: Пинакотека – 8 €; Палацо Вити – 5 €; Музей на Етруските - Палацо Гуарначи - 14 €; Римския театър – 5 €; Сиена: Катедралата – 7 €; Баптистерий “Сан Джовани” – 4 €; Палацо Публико – 9 €; Пинакотека Национале – 4 €; Флоренция: купола на Брунелески 8 €; кулата на Джото 6 €; църквата Санта Кроче 8 €; двореца Пити 13 €; галерия Уфици – 15 € с предварителна резервация, Къщата на Данте 4 €;


* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и не носи отговорност за промени в работното време и стойността на входните такси на туристическите обекти, както и не гарантира възможността за изкачване на кулата в Пиза; не носи отговорност за промяна на метеорологичните условия.

УСЛОВИЯ

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами не придружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен валиден документ за самоличност се изисква да се носи и оригинал и копие на нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина и копие на акт за раждане. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане се носят по време на пътуването.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване;

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията. Допълнителните мероприятия се провеждат при група от минимум 25 туристи. Заявени по време на пътуването допълнителни мероприятия и услуги се заплащат в евро и с 10% завишение в случай, че има възможност да бъдат предоставени;

Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025