000573

ИСЛАНДСКО СИЯНИЕ

Изтекла
ИСЛАНДСКО СИЯНИЕ
ИСЛАНДСКО СИЯНИЕ
ИСЛАНДСКО СИЯНИЕ
ИСЛАНДСКО СИЯНИЕ
ИСЛАНДСКО СИЯНИЕ

ЦЕНИ

София - Берлин - Рейкявик - Берлин - София

08.10 - 14.10.2017

7 дни / 5 нощувки

Транспорт: самолет от София


Обгърната в мистиката на северните народи, Исландия е една от най-интересните страни в Европа. Ако някъде на Стария континент все още има запазена относително девствена природа, то това е именно тук. На територията на острова в пълна хармония си съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени от фина мъгла или озарени от ярка дъга. Когато и да посетите Исландия, Вие ще откриете един нов свят, изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления. Неслучайно през последните години това е една от най-търсените туристически дестинации в света и сезонът за посещение на острова е целогодишен. Есенните и зимните месеци тук разкриват невероятно ярко полярно сияние. Най-подходящ период за наблюдение на Северното сияние в Исландия е септември – април. Цветовете на „Северната зора“, смесени с митологията на исландския народ, кристално чистия въздух и необичайните природни пейзажи ще Ви потопят в различно и вълнуващо приключение.


ЦЕНИ:

Възрастен, настанен в двойна/тройна стая: 3685 лв.

Възрастен, настанен в единична стая: 4575 лв.

Дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 2528 лв.

Дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 3585 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

Ден 1: 08.10.2017

15:50 ч. – отпътуване от летище София за Рейкявик с полет през Берлин. В 17:05 ч. - пристигане в Берлин. В 22:20 ч. – полет за Рейкявик. 23:55 ч. – пристигане на летището в Рейкявик. Трансфер до хотел Foss Hotel Reykjavik****(включен в цената). Нощувка.


Ден 2: 09.10.2017

Закуска.

Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата "Хатлгримскиркя", университетския квартал, културния център Nordic Hоuse, Националния музей, Кметството, езерото Тьорнин, Лутеранската катедрала, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата), забележителна със своя стъклен купол и невероятната гледка, която се открива от нейната тераса.

Следобед: * По желание: Възможност за наблюдение на китове (с доплащaне 218 лв. за възрастни и 106 лв. за деца и младежи до 11 г.) Ще се качите на едно от най-големите корабчета за наблюдение на китове с кафене и магазин за сувенири на борда. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите.

Завръщане в хотела.

Нощувка.


Ден 3: 10.10.2017

Закуска.

Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур.

В парка Тингветлир се намират уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плочa.

Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м. през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа.

Обиколката продължава през Скаулхолт – най-важният духовен и образователен център на Исландия.

Завръщане в хотела в Рейкявик.

Нощувка.


Ден 4: 11.10.2017

Закуска.

Сутринта: Отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани.

Около обяд: Пристигане в Националния парк Скафтафел. Оттам се открива великолепен планински пейзаж, а при ясно време и гледка към най-високия връх в Исландия – Кванадалсхнюкюр (2110 м.).

* Вечерта, ако метеорологичните условия позволяват, ще имате възможност за наблюдение на Северното сияние. Това забележително природно явление често се описва като поразително красив танц на разноцветни светлини в небето. „Северната зора“ е особено изразителна в Исландия през есенните и зимни месеци. Честа практика в столицата на Исландия е общината да загася уличното осветление, а хората – осветлението в домовете си, за да може красивият природен феномен да бъде наблюдаван възможно най-ясно. В тази част на Исландия, където няма улични светлини, насладата от цветовете му би била още по-пълна.

Нощувка в хотел Foss Hotel Nupar в Калфафетл.


Ден 5: 12.10.2017

Закуска.

Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. В далечината ще изплува и силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г.

Нощувка в Рейкявик.


Ден 6: 13.10.2017

Закуска.

Освобождаване на хотела.

Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя.

Следобед: Двучасов престой в най-известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух.

Вечерта - трансфер до летището (включен в цената).


Ден 7: 14.10.2017

00:40 ч. - Полет за София през Берлин. 06:05 ч. – Кацате на летището в Берлин. 09:15 ч. – Отпътуване за София. Пристигане на летище София в 12:25 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет с авиокомпания AIR BERLIN и BULGARIA AIR с вкл. летищни такси, чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж;

* 5 нощувки в хотели на база нощувка и закуска;

* Трансфери летище- хотел- летище;

* Транспорт с автобус по описаната програма;

* Екскурзоводски услуги по описаната програма;

* Водач- придружител от страна на туроператора;

* Входен билет за синята лагуна с вкл. хавлии;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Наблюдение на китове - 218 лв. за възрастни и 106 лв. за деца и младежи до 11 г.

* Медицинска застраховка – 2 лв./ човек/ ден

* Разходи от личен характер

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ

ЗАБЕЛЕЖКИ:

Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

Местна валута – Исландска крона (ISK) - 1 EUR = 119.57 ISK (към декември’ 2016).

При посещение на Исландия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в исландски крони от България.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

За пътуване до Исландия е необходима лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител


ВАЖНО:

Моля, имайте предвид, че условията за записване и анулации по тази програма са различни от тези на останалите самолетни екскурзии: записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 03.08.2017. При резервации и записване след 03.08.2017, заплащането се извършва еднократно - 100 %, най-късно 24 часа след потвърждаване на резервацията.

Удръжки: при отказ на клиента от пътуването до 13.07.2017 - 0% (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети); от 14.07.2017 до 03.08.2017 - 30%; от 04.08.2017 до 01.09.2017 - 70%; след 02.09.2017 - 100%.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025