000632

ПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКА

Изтекла
ПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКАПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКАПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКАПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКАПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКА

ЦЕНИ

Загреб - Плитвички езера - Задар - Шибеник - Трогир - Сплит - Дубровник - Котор - Будва - Дуръс

26.09- 01.10.2017

6 дни / 5 нощувки

Транспорт: автобус от София


ЦЕНИ:

Цена на възрастен в двойна/тройна стая: 564 лв.

Цена лица до 12г. в стая с двама възрастни: 534 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН:

Отпътуване в 06.30 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Сърбия за Хърватия – почивки по пътя. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН:

Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване към Плитвичките езера – тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка (около 3-4 часа) в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Националният парк представлява 16 свързани чрез 56 водопада езера. Разглеждат се с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса. (Разглеждането на парка включва ходене пеша и изисква удобни обувки). Отпътуване за Задар – един от най-укрепените градове на адриатическото крайбрежие в древността, който през вековете винаги е бил център на много събития в културен и исторически план: тук през 1396 г. е основан първият хърватски университет, написан е първият роман и е публикуван първият хърватски вестник.

Отпътуване и настаняване в хотел 3* в района. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН:

Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване и кратка фото-пауза в Шибеник – основан от хървати, но владян от венецианци, византийци, унгарци, босненци съхранил културни паметници от различни епохи. Най-голямата забележителност е катедралата „Св.Яков“ – един истински шедьовър от мрамор и варовик, включен в списъка на ЮНЕСКО.

Отпътуване за Трогир, чийто стар град е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Пристигане и свободно време за разходка в старата част, построена на малко островче, разположено между брега и остров Чиово – Лоджията с Часовниковата кула, катедралата “Св.Лаврентий”, крепостта „Камерленго”.

Отпътуване за Сплит – градът на римския император Диоклециан и втори по големина в Хърватия. Пристигане и свободно време за разходка в центъра – двореца на Диоклециан, Катедралата, Храма на Юпитер.

Отпътуване и настаняване в хотел 3* в района. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН:

Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване и пристигане в Дубровник – перлата на адриатическото крайбрежие. Пешеходна обиколка на старата част на Дубровник с местен лицензиран екскурзовод – централната старинна улица "Страдун", паметника Гундулич, паметника на Орландо, Йезуитската църква “Св.Игнасиус”, Францисканския манастир /отвън/, Доминиканския манастир /отвън/, виждат се църквите "Св.Спас" и "Св.Влах" – светеца защитник на града, галерията "Княжев двор" /отвън/.

По желание и срещу доплащане разходка с корабче и посещение на остров Локрум (при подходящи метеорологични условия за плаване) – обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял. Свободно време за обяд и разходка в стария град.

Отпътуване за Черногорската ривиера. Прекосяване с ферибот на най-тясната част на един от най-атрактивните заливи в света – Которския, известен още и като най-южния фиорд в Европа.

Отпътуване и настаняване в хотел 3* на Будванската ривиера. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН:

Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела и разглеждане на стария средновековен град Котор – Часовниковата кула, Католическата катедрала “Св. Трифон”, църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”.

Отпътуване и кратко след това пристигане в Будва – средновековен град, разположен на полуостров, обграден от крепостна стена с 15 отбранителни кули и порти, които водят в плетеница от улички и малки площади, запазили паметници на историята и културата на различни средиземноморски цивилизации. Свободно време за разходка из живописните тесни улички на стария град.

Отпътуване за Албания. Фото-пауза на главния път над о.Свети Стефан – любимо място за почивка на известни личности. Преминаване на черногорско-албанската граница. Фото-пауза на Шкодренското езеро – най-голямото на Балканския полуостров, разоложено на границата между Албания и Черна гора.

Отпътуване и настаняване вечерта в хотел 3* в района на Дуръс – най-известният албански курорт. Свободно време за разходка в някогашната българска крепост Драч – останките на крепостната стена, античния амфитеатър, Венецианската кула – ротондата и др. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН:

Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване за България през Македония. Пристигане в София вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Tранспорт с лицензиран автобус;

* Пътни, магистрални и гранични такси;

* Tуристическа такса, чек пойнт такса и паркинг;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Задар;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Сплит;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* на Будванската ривиера;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Дуръс;

* 5 вечери в съответния хотел;

* Mестен лицензиран екскурзовод за пешеходната обиколка на Дубровник;

* Bодач на агенцията по време на пътуването.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Доплащане за медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 год. – 6 лв.; за лица 70-84.99 год. – 14.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;

* Доплащане за единична стая – 35 лв. на вечер;

* Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист: 260.00 лв.;

* Oбиколка с корабче на о. Локрум – 10 € (20 лева) на човек и включва: двупосочен билет, входна такса;

* Билети за градски транспорт, лични разходи и входни такси за музеи и забележителности: природен парк “Плитвички езера”/входна такса+влакче+корабче/ – 110 HRK; Шибеник: катедралата „Св.Яков“ – 45 HRK; Сплит: Етнографски музей – 25 HRK; Катедралата и Храмът на Юпитер – 20 HRK; Дубровник: Крепостната стена на Дубровник – 150 HRK; Княжев двор + 8 обекта (музеи и галерии) – 100 HRK; Доминикански манастир – 30 HRK; Старата аптека във Францисканския манастир – 30 HRK; лифт в Дубровник – 108 HRK; еднопосочен автобусен билет 10 HRK, закупува се в автобуса; Будва: цитаделата с музея на открито в Будва – 4 €; музея на морето в Котор – 4 €; катедралата Св.Трифон – 3 €

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

Часово време: България: 12.00 ч. – Хърватска, Черна гора, Албания: 11.00 ч.

УСЛОВИЯ

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията. Заявени по време на пътуването допълнителни мероприятия и услуги се заплащат в евро и с 10% завишение в случай, че има възможност да бъдат предоставени;

Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025