000637

НА РАЗХОДКА В БЕЛГРАД, НОВИ САД И НИШ - 3 ДНИ

Изтекла
НА РАЗХОДКА В БЕЛГРАД, НОВИ САД И НИШ - 3 ДНИНА РАЗХОДКА В БЕЛГРАД, НОВИ САД И НИШ - 3 ДНИНА РАЗХОДКА В БЕЛГРАД, НОВИ САД И НИШ - 3 ДНИНА РАЗХОДКА В БЕЛГРАД, НОВИ САД И НИШ - 3 ДНИ

ЦЕНИ

27.10.2017 - 29.10.2017

3 дни / 2 нощувки

Транспорт: автобус от Бургас, Пловдив и София


от Бургас - 239 лв.

от Айтос, Карнобат, Ямбол /петолъчката/ - 225 лв.

от Сливен, Нова Загора /бензин.ОМВ/, Стара Загора /автогара ОМВ/ - 215 лв.

от Пловдив и София - 199 лв.

* Деца от 4 - 11.99 г. настанено в стая с двама възрастни - 150 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: Бургас - Пловдив - София - Белград

Отпътуване от Бургас в 00:30 ч., от Пловдив в 04:00 ч. и от София в 06:00ч. Пристигане в Белград по обед. Панорамно преминаване през централната част на града: площад "Теразие"; Народното събрание (Скупщина); улица "Крал Милан"; катедралният храм "Св. Сава"; булевард "Крал Александър"; площада на Републиката. Пешеходна разходка в Белград - площада на Републиката, улица "Княз Михайло", крепостта "Калемегдан". Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН 2: Белград - Нови Сад - Сремски Карловци - Белград

Закуска. Еднодневна екскурзия до автономна област Войводина с посещение на Нови Сад и Сремски Карловци - ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА.

Разглеждане на Нови Сад: централната част с големия площад, на който се намира главната улица с име Войводина; голямата катедрала на Дева Мария, католически храм с подчертано готическа архитектура; православната църква Св.Георги; Синагогата.

13:00ч. Отпътуване от Нови Сад за Сремски Карловци, наричан „Рим на сръбската православна църква”: Патриаршеския дворец Илион (най-красивият архитектурен паметник във Войводина), сградата на старата гимназия от 1891 г. в стила на средновековните манастири, Съборната църква от 12 в. в стил барок и ренесанс.

Сремски Карловци е известен на света и с Карловацките вина Сирмнер, Карловитцер, Каменитцер, както и ракията Сливовица. Но най-голяма слава придобива с виното Бермет. Посещение на винарска изба, където може да се дегустира и да се закупи специалното вино Бермет, чийто произход вероятно е в манастирите на Фрушка гора, а производствената техника и рецепта се пази в дълбока тайна и се предава само измежду малкото семейства и манастири, които пазят и до днес традицията на неговото производство. Виното Бермет се почита в цяла Сърбия, почитано е още от Средновековието и от европейските кралски фамилии, като задължително присъства в менюто на напитките по време на най - престижни събития. Бермет е било и в листата на напитките на кораба „Титаник“.

Връщане в Белград. 19.30ч - По желание Традиционна сръбска вечер в ресторант на улица "Скадарска" в Бохемския квартал на Белград с музика на живо и вечеря /напитките се заплащат отделно/ - 15 евро. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 3: Белград - Ниш - София - Пловдив - Бургас

Закуска. 9.30ч Освобождаване на хотела. Свободно време в центъра на Белград или Разходка с корабче по реките Сава и Дунав – 10 евро на човек при мин. 15 туриста

12:30ч. Отпътуване за България. Посещение на гр. Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Крепостта; дворецът "Бановина" - днес седалище на Нишкия университет. Отпътуване за България. Пристигане привечер в София, към 22.30 в Бургас

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с категоризиран и лицензиран автобус

* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград

* Панорамна и пешеходна разходка в Белград

* Екскурзия до Нови Сад

* Екскурзия до Сремски Карловци с посещение на винарска изба

* Екскурзия до гр. Ниш

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 2000 EUR

* Придружаващ представител на фирма „ФОР А ХОЛИДЕЙ“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Традиционна сръбска вечер в ресторант на улица "Скадарска" в Бохемския квартал на Белград с музика на живо и вечеря /напитките се заплащат отделно/ - 15 евро

* Разходка с корабче по реките Сава и Дунав - 10 евро

* Доплащане на мед. застраховка за лица над 69г. – 5 лв. Лица над 80г. не се застраховат

* Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

* Доплащане за единична стая: + 40 лв.

* Доплащане за самостоятелно ползване на двойна седалка в автобуса: + 70 лв.

* Лични разходи

УСЛОВИЯ

Начин на записване: капаро в размер на 30% от общата сума при записване; доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туриста!

Валутен курс: 1 евро = 120 сръбски динара

Часово време: България 12 ч.; Сърбия 11 ч.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Деца под 18г пътуват с валиден международен паспорт. Деца под 18г, пътуващи само с един от родителите, задължително носят нотариално заверено пълномощно от името на другия родител, че е съгласен детето да напуска пределите на Република България - оригинал и копие

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025