000640

ЦАРСТВОТО НА САМУИЛ

Изтекла
ЦАРСТВОТО НА САМУИЛЦАРСТВОТО НА САМУИЛЦАРСТВОТО НА САМУИЛЦАРСТВОТО НА САМУИЛЦАРСТВОТО НА САМУИЛЦАРСТВОТО НА САМУИЛЦАРСТВОТО НА САМУИЛ

ЦЕНИ

Кавадарци - Прилеп - Битоля - Охрид - Струга - Скопие

11.10.2017 - 15.10.2017

5 дни / 4 нощувки

Транспорт: автобус от София


ЦЕНИ:

Възрастен в двойна/тройна стая: 260 лв.

Деца до 12 г. в стая с двама възрастни: 240 лв.


ОТСТЪПКИ:

Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %

Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3 %

* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО !!

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН:

Отпътуване в 10.30 ч. от София, стадион „В.Левски“ по маршрут ГКПП Гюешево – Крива паланка – Кавадарци – Прилеп. Почивки по пътя. След обед пристигане в Кавадарци – градът на македонското вино и жълтата гроздова ракия. Възможност за дегустация на вина във винарска изба "Тиквеш" – една от най-големите на Балканския полуостров с повече от 130 годишна история.

Отпътуване и пристигане в Прилеп – известен като града на тютюна и на Марковите кули, защото се намира в близост до впечатляваща средновековна крепост, цитадела на легендарния герой Крали Марко. Свободно време за пешеходна разходка: старата градска чаршия с часовниковата кула; паметника на Александър Македонски. Според местните предания, именно тук през 1014 г. цар Самуил посреща ослепените си войници след битката при с.Ключ, получава сърдечен удар и умира. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.


2 ДЕН:

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Битоля – наричан в древността Хераклея, превземан и разрушаван многократно от римляни, готи и византийци. Свободно време за разходка – старата чаршия, смятана за най-красивата стара чаршия в Македония; пешеходна улица Широк Сокак, обградена от красиви романтични и неокласически сгради; прекрасната часовникова кула, датираща от времето на османската империя – гордостта на местното население; църквата Св. Димитър – построена е през 1830 г. според изискванията на османците екстериорът на църквата е оставен семпъл, за разлика от изобилно декорирания с дърво интериор.

Отпътуване и следобед пристигане в Охрид – живописно съчетал вековна историческа традиция и невероятната красота на Охридското езеро. Пешеходна обиколка в стария град за разглеждане на историческите забележителности на Охрид с местен екскурзовод: посещение на Самуиловата крепост; църквите “Св. Климент“; “Св.София”; “Св.Йоан Богослов-Канео” – разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; „Св.Богородица” – паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Античния театър; Градската чаршия. Настаняване в семеен хотел 3*. По желание и срещу доплащане от 15 € – вечеря в национален ресторант с жива музика в центъра на Охрид. Нощувкa.

3 ДЕН:

Закуска. Свободно време в Охрид или по желание и срещу доплащане еднодневна екскурзия до Дуръс, Тирана и Елбасан: Отпътуване за Тирана – столицата на Албания. Обзорна обиколка и свободно време за разходка и разглеждане на забележителностите – площад "Скендербег", Часовниковата кула и статуята на Георги Скендербег – национален герой на Албания, Двореца на културата.

Отпътуване за Дуръс – най-известният албански курорт. Свободно време за разходка в някогашната българска крепост Драч – останките на крепостната стена, античния амфитеатър, пристанището, Венецианската кула – ротондата и др.

Отпътуване за Охрид и по пътя фото-пауза в Елбасан – четвъртият по големина град в Албания, известен с отлично запазените средновековни укрепления. Връщане в хотела. Нощувка.


4 ДЕН:

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към Скопие. По пътя фото-пауза на живописния каньон Матка с най-старото изкуствено езеро в Македония – заобиколено от стръмни скали и скрити средновековни църкви и манастири. Посещение на манастира "Св. Андрей", датиращ от XIV в. и построен от Андрей, брата на Крали Марко. Около обяд пристигане в Скопие – живописно разположена на двата бряга на река Вардар, столицата на Македония е събрала в себе си, както богато историческо минало така и съвременни архитектурни постижения. Възможност за изкачване с лифт до върха на планината Водно и Милениумския кръст с прекрасна панорама към Скопие. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разходка в новия център – разположен на десния бряг на Вардар с многобройните паметници на проекта "Скопие 2014": паметника "Войн на кон" (официалното име на паметника на Александър Велики), паметниците на Филип II Македонски, на цар Самуил, на император Юстиниан I и много други; домът музей на Майка Тереза; Каменният мост; старият квартал Вароша – скопската чаршия с многобройните занаятчийски дюкяни, магазини и сладкарници, църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Нощувка.


5 ДЕН:

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Посещение на манастира "Св. Йоаким Осоговски" – разположен в полите на Осоговската планина, част от огромното българско историческо наследство останало в днешна Македония и основан XII в. от духовния ученик на Св. Иван Рилски – Йоаким Осоговски. Почивки по пътя. Пристигане късно следобед в София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с лицензиран автобус;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Прилeп;

* 2 нощувки със закуска в семеен хотел 3* в района на Охрид;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Скопие;

* Обиколка на старата част на Охрид с местен екскурзовод;

* Посещения на Кавадарци, Прилеп, Битоля, Скопие, м/р Йоаким Осоговски;

* Водач-екскурзовод от агенцията по време на пътуването;

* Медицинска застраховка с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Доплащане за медицинска застраховка за лица 70-84.99 г. с лимит 5000 € – доплащане 6.00 лв.; лица над 85 год. не се застраховат;

* Доплащане за единична стая – 25.00 лв. на вечер

* Доплащане за вечеря в национален ресторант с жива музика – 15 €;

* Еднодневна екскурзия до Тирана, Дуръс, Елбасан - 20 € /без входни такси/ и група минимум 20 туристи;

* Таксите за посещаваните туристически обекти: Охрид: Самуиловата крепост – 30 MKD, църквите “Св. Климент”, “Св. София”, “Св. Йоан Богослов”, „Св. Богородица” – всяка по 100 MKD; манастира "Свети Наум" – 60 MKD); Скопие: църквата „Св. Спас” – 120 MKD; лифт до Милениумския кръст – 100 MKD; каньона Матка: манастира "Св. Андрей" – 60 MKD.

УСЛОВИЯ

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване;

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.

Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

Валутен курс: 1 EUR = 61,53 MKD (македонски денари)

Часово време: България: 12.00 ч. Македония: 11.00 ч.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025