000702

КРАСАВИЦИТЕ НА ЕВРОПА

Изтекла
КРАСАВИЦИТЕ НА ЕВРОПАКРАСАВИЦИТЕ НА ЕВРОПАКРАСАВИЦИТЕ НА ЕВРОПАКРАСАВИЦИТЕ НА ЕВРОПАКРАСАВИЦИТЕ НА ЕВРОПА

ЦЕНИ

Будапеща - Братислава - Прага - Виена

Очаквайте новите ни дати!

6 дни / 3 нощувки

Транспорт: автобус от София, Бургас и Варна


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН:

Отпътуване в 10.30 ч. от Варна**, ул.“Антим I“; в 13.00 ч. от Бургас, ул.“Булаир“ и в 18.30 ч. от София, стадион „В.Левски“. Транзитно преминаване през Сърбия с почивки на 3 часа. Нощен преход.


2 ДЕН:

Пристигане сутринта в Будапеща – столицата на Унгария, град с богата история, красива архитектура и впечатляващо културно наследство. Свободно време или по желание и срещу доплащане панорамна автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод: Парламента – една от най-големите парламентарни сгради в света; покрай крепостния хълм „Будавар”с Рибарските кули с чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; Цитаделата, изградена от Хабсбургите за защита на града; Площада на героите – ансамбъл от паметници в чест на 1000 години от Създаването на Унгария и др.
По желание и срещу доплащане – едночасова разходка с кораб по р.Дунав с екскурзовод и нови впечатления от красивите сгради по брега на величествената река.
Настаняване в хотел 3*. Свободно време за самостоятелно посещение на обекти и разходка по търговските улици „Ракоци” и „Ваци” с многобройни ресторанти, кафенета и магазини – ползване на градски транспорт. Нощувка в Будапеща.


3 ДЕН:

Закуска. Отпътуване и по обед свободно време за разходка в Братислава – столицата на Словакия: Братиславски Храд, Катедралата „Св.Мартин”, Старото Кметство.
Отпътуване и вечерта пристигане в Прага – всепризнатата красавица на Централна Европа. Настаняване в хотел 3*. При желание и ползване на градски транспорт – възможност за вечерна разходка в центъра на града, включен в списъка на ЮНЕСКО от 1992 г. Нощувка в Прага.


4 ДЕН:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод: Похорелец със Страховския манастир, Чернинския дворец и бароковата църква „Лорета” (отвън); Храдчани – Пражки храд, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и грандиозната готическа катедрала „Свети Вит”; Мала Страна с Кралския път по улица Нерудова покрай бароковата църква от 18 в. „Свети Николай” ; Карлов мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе Место – стария градски площад с Кметството и световноизвестния часовник с апостолите от 14 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция; Нове Место - Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага.
Свободно време или по желание и срещу доплащане разходка с корабче по река Вълтава.
Отпътуване за Виена и вечерта пристигане и настаняване в столицата на Австрия в хотел 3*. Нощувка във Виена.


5 ДЕН:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Виена с местен екскурзовод: автобусна панорама по булевард ”Рингщрасе” с правителствени сгради, паркове и паметници: двореца ”Хофбург”, резиденцията на Хабсбургите, Парламента със статуята на Атина Палада, Кметството в неоготически стил, Виенската опера – един от най-известните и най-посещаваните оперни театри в световен мащаб; двореца „Белведере” от 18 в.; къщата на Хундертвасер с необичайната си архитектура, следваща единствено природните форми.
Пешеходна обиколка в центъра на града: площад „Мария Терезия” с паметника на великата императрица, Музея за история на изкуството и Природонаучния музей; площад „Грабен” и статуята на чумата от 17 в.; катедралата „Св.Стефан”.
Свободно време за разходка по оживената улица „Кертнерщрасе”, за чаша виенско кафе и парче торта „Сахер’, за посещение на музей, художествената галерия, императорската съкровищница или къщата на пеперудите в двореца „Хофбург”.
21.00 ч. Отпътуване и кратък престой в най-стария европейски увеселителен парк „Пратера” за желаещите да се качат на Виенското колело и да се насладят на откриващата се панорамна гледка.
22.00 ч. Отпътуване за България с почивки по пътя на 3 часа, транзитно през Унгария и Сърбия. Нощен преход.


6 ДЕН:

Пристигане в София след обяд, в Бургас привечер, във Варна късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с лицензиран автобус;

* Пътни и гранични такси; паркинг;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Прага;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* във Виена;

* Водач от агенцията по време на пътуването.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Доплащане за отпътуване от Бургас: 25 лв.

* Доплащане за отпътуване от Варна: 54 лв.

* Доплащане за медицинска застраховка с лимит 10 000 € – 10 лв. за лица до 69.99 г., 20 лв. за лица от 70 до 84.99 г.; лица 85 и повече години не се застраховат;

* Автобусна и пешеходна обиколка в Будапеща – 20 лв./10 €; пешеходна обиколка в Прага – 20 лв./10 € (доплащане за слушалки – 3 € на човек); автобусна и пешеходна обиколка на Виена – 20 лв./10 €.

* Доплащане за разходка с кораб по р.Дунав (Будапеща) – 30 лв./ 15 € на човек;

* Доплащане за разходка с корабче по р.Вълтава (Прага) – 30 лв./ 15 € на човек;

* Входни такси за музей, дворци, църкви, галерии и билети за градски транспорт

* Доплащане за единична стая – 90 лв.;

* Доплащане за ползване на двойна седалка – 240 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УнгарияUF; градски транспорт: 350 HUF - еднопосочен билет, 1550 HUF – еднодневна карта; входни такси: Музей за изящни изкуства (1600 HUF), Националната галерия (1000 HUF), Унгарския национален музей (1100 HUF), Зоологическата градина (2500 HUF, за деца – 1800 HUF);

Чехия: парична единица – чешка крона: 1 лев = 14.4414 CZS; градски транспорт: еднопосочен билет 40 CZK; за деца до 15 г. - 20 CZK; за 24 часа – 80 CZK; входни такси: Музей на Алфонс Муха (180 CZK);

Австрия: парична единица – евро: 1 лев = 0.5112 EUR; ориентировъчни входни такси: Императорската съкровищница (12 EUR), Музея за История на изкуството (10 EUR), Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (10 EUR);

УСЛОВИЯ

Необходими документи:Валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами не придружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – се изисква да се носят по време на пътуването и оригинал и копие на нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина и копие на акт за раждане.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване;

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 20 туристи. Всички заявени мероприятия и услуги по време на екскурзията се заплащат в евро.

Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025