000747

Величието на Централна Европа

Изтекла
Величието на Централна ЕвропаВеличието на Централна ЕвропаВеличието на Централна ЕвропаВеличието на Централна ЕвропаВеличието на Централна ЕвропаВеличието на Централна Европа

ЦЕНИ

София - Загреб - Птуй - Грац - Виена - Будапеща - София

Очаквайте новите ни дати

5 дни / 4 нощувки

Транспорт:автобус от София


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

Ден 1: София - Загреб - 800 km


Отпътуване от София в 6.00 ч. от площад "Александър Невски", в 6.30 ч. от автогара "Сердика" по маршрут София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб късния следобед. Пешеходна разходка в Загреб: централният площад „Бан Йелачич“, наречен на името на австрийския пълководец от хърватски произход граф Йосип Елачич Бужимски; катедралата „Възнесение Богородично“, построена през 13 в. в романски стил; пазарът „Долац“; площад „Свети Марк“ с хърватския парламент и църквата „Свети Марк“ с красив мозаичен покрив от разноцветни керемиди, изобразяващи герба на Загреб и герба на Триединното кралство на Хърватия, Далмация и Славония; Кървавият мост; църквата "Св. Катерина".

Настаняване. Нощувка.

Ден 2: Загреб - Птуй - Грац - Виена - 390 km


Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Словения. Пешеходна разходка в Птуй – най-старият град в Словения: площад "Словения" с монумента на Орфей, превърнал се в символ на града; църквата "Св. Георги"; Централният площад с кметсвото и статуята на "Св. Флориан". Свободно време. Отпътуване за Австрия. Туристическа програма в Грац, вторият по големина град в Австрия: старата част на града, която от 1999 г. е под закрилата на ЮНЕСКО, с хълма Шлосберг, кметството, часовниковата кула. Свободно време.

Отпътуване за Виена. Настаняване в района на Виена късно вечерта. Нощувка.

 

Ден 3: Виена - Будапеща - 240 km


Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът "Белведере" – образец на бароковата архитектура от 18 в., Виенската опера – един от най-известните и посещавани оперни театри в света, представителният булевард "Рингщрасе", обграден от правителствени сгради, паркове и паметници; дворецът "Хофбург" – официалната резиденция на Хабсбургите; Парламентът с фонтана на Атина Палада; Кметството в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк  "Пратер" със символа на Виена - Виенското колело. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Мария Терезия" с паметника на великата императрица, Музеят за история на изкуството и Природонаучният музей; дворецът "Хофбург", документиращ историята на императорската династия в продължение на повече от 6 в., днес приютяващ офисите на президента и някои от най-интересните музеи на града; улица "Грабен" и статуята на чумата от 17 в.; катедралата "Свети Стефан" с готическа фасада и бароков интериор; оживената улица "Кернтнерщрасе". По желание разглеждане с местен екскурзовод на двореца "Шонбрун" – лятната императорска резиденция. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, и голяма историческа значимост днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Свободно време.

Отпътуване в 18.00 ч. за Унгария. Настаняване в Будапеща късно вечерта. Нощувка.

 

Ден 4: Будапеща


Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм Будавар с Рибарските кули; църквата "Св. Матяш", носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата, издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание разходка с панорамно корабче по р. Дунав. Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

 

Ден 5: Будапеща - София - 760 km


Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. "Сливница" – до Орион), автогара "Сердика", и площад "Александър Невски" късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

* 1 нощувка със закуска в хотел "I" *** (или подобен) в Загреб

* 1 нощувка със закуска в хотел "Arion" *** (или подобен) в района на Виена

* 2 нощувки със закуски в хотел "Budapest" *** (или подобен) в Будапеща

* Панорамна обиколка на Виена и Будапеща с местен екскурзовод

* Пешеходна обиколка на Виена с местен екскурзовод

* Пешеходни разходки в Загреб, Птуй и Грац

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

* Водач - екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Разходка с панорамно корабче по р. Дунав (цената включва парче торта и чаша шампанско), при минимум 20 туристи - 30.00 лв.

* Посещение на двореца "Шонбрун", при минимум 20 туристи (цената включва входна такса, ползване на слушалки и местен екскурзовод). Максималният брой туристи по тази услуга е 40. Моля, резервирайте услугата своевременно! - възр. - 45 лева / деца до 18 г. - 30 лева

УСЛОВИЯ

Начин на записване: резервация с депозит 30 % и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Австрия, Словения, Унгария, Хърватия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Австрия, Словения, Унгария, Хърватия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025