001161

ИСТАНБУЛ - ГРАД НА ДВА КОНТИНЕНТА

Изтекла
ИСТАНБУЛ - ГРАД НА ДВА КОНТИНЕНТАИСТАНБУЛ - ГРАД НА ДВА КОНТИНЕНТАИСТАНБУЛ - ГРАД НА ДВА КОНТИНЕНТАИСТАНБУЛ - ГРАД НА ДВА КОНТИНЕНТА

ЦЕНИ

Бургас - Истанбул - Бургас

13.04.2018 - 15.04.2018

3 дни / 2 нощувки

Транспорт: автобус от Бургас


ЦЕНИ:

Възрастен в двойна стая: 145 лв.
Дете от 2 до 11.99г, настанено в стая с двама възрастни - 60 лв.
Единична стая: 185 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН:

Отпътуване от Бургас в 00.30ч. Нощен преход. Пристигане около 08:00 ч. в Истанбул. Единствения в света град разположен на два континента, разделящ Европа и Азия, обединяващ Черно и Мраморно море, разположен на двата бряга на пролива Босфор. Възможност за ранно настаняване или кратка почивка и сутрешно кафе в лоби бара на хотела. Туристически програми по желание:
Обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента” с местен лицензиран екскурзовод на български език: преминаване покрай двореца „Топ Капъ”, базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата”, дворецът „Долмабахче”, преминаване над залива „Златния рог” и по висящия мост над Босфора - навлизане в азиатската част на Истанбул, фото - пауза на хълма Йеди Тепе, откъдето се открива красива гледка към европейската част на Истанбул и Босфора. Минаване покрай българската църква “Св. Стефан” /издигната през 1896 г., тя е изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени след това с кораб до тук/ (от 07.01.2018 е отворена след за реставрация). Пешеходен тур с местен екскурзовод на български език с посещение на:площада Хиподрума трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната /Константиновата колона/ и Синята джамия.
Настаняване в хотел 3/4*. Свободно време или програма по желание:
Програма "Топ Капъ", и "ДОЛМА БАХЧЕ" и продължава около 2 часа, като екскурзията започва с посещение на двореца на последнят султан, станал след това резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк.
”Долма Бахче” привлича вниманието със своята изящна архитектура, многобройните часовници, чиито стрелки са спрели на часа на смъртта на Кемал Ататюрк, великолепният полюлей тежащ 4 тона и още много ценности от злато и сребро. „Долма бахче“ и в момента е действаща резиденция на президента на република Турция.
Посещение на двореца Топ Капъ, Света София. Топ Капъ е главният дворец на Османската империя до 1853 година. Намира се между Златния рог и Мраморно море в Истанбул и има великолепен изглед към Босфора. Дворецът е пълен с примери от османската архитектура и притежава голяма колекция от порцелани, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения. Църквата на мъдростта "Св. София", привличаща днес вниманието с изящната си архитектура, през Византийския период била най-голямото и свещено място в града.
Възможност да разгледате културния и бизнес център на Истанбул: Площадът Таксим (Taksim Meydanı) е разположен в новата част на Истанбул. Той се смята за основна пазарна, туристическа точка, а също и за забавления. Известен е със своите магазини, ресторанти и хотели. За площадът Таксим се казва още, че е сърцето на новия град. На него е разположен и републиканския паметник Cumhuriyet Anıtı, който е построен през 1928г. - с него се отбелязва създаването на Турската република.
Връщане в хотела. Нощувка.

2 ДЕН:

Закуска.Туристически програми по желание:
Програма "Разходка с кораб по Босфора" : Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. .
Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН:

Закуска. Освобождаване на хотела.
Посещение на най-големия търговски център в Истанбул - „Форум”. Тук се намира и сензационния аквариум „Тюркуазу”, представящ на площ от 8 000 м2 морски животни от над 10 000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. По своя мащаб „Тюркуазо” е обявен за един от най-големите аквариуми в света.
Бонус: Посещение на MEGA OUTLET VENEZIA. В този аутлет, освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени, можете да се разходите романтично с гондола, все едно сте по CANALE GRANDE или да изпиете кафе, като че ли сте на площад SAN MARCO - VENEZIA. Свободно време.
Отпътуване за България. Пристигане в Бургас вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с луксозен автобус

* Гранични и магистрални такси

* 2 нощувки със закуски в хотел 3/4* в централната част на града

* Медицинска застраховка

* Представител от фирмата по време на пътуването

* Посещение на Търговски център "Форум: и "Тюркоазо" (без входната такса)

* Посещение на MEGA OUTLET VENEZIA

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

*Панорамна обиколка с автобус и лицензиран екскурзовод, на европейската и азиатската част на Истанбул („Хиподрума”, „Синята джамия”, „Света София”, „Свети Стефан”, хълма „Едитепе”, Парк Емирган ,преминаване по моста над Босфора) –15 евро

* Разходка с кораб по Босфора - 20 евро (включва трансфер с автобус до пристанището, лицензиран екскурзовод и 2 часа разходка с кораб)

* Посещение на рибен ресторант – 25 евро (включва трансфер с автобус до ресторанта и обратно и меню: различни видове салати, предястие, основно ястие, десерт, алкохолни и безалкохолни напитки без лимит)

* Посещение на Gar Hall - 30 евро (включва вечеря с напитки и богата шоу програма)

* Вечеря в ресторанта на хотела при минимум 15 туриста – 10 евро

* Входна такса за гигантския аквариум "Тюркуазо" - 40 турски лири и 25 турски лири за деца

* Програма "Долмабахче сарай" – 30 евро /включва транспорт с автобус, паркинг и лицензиран екскурзовод, входна такса

* Програма "Топ Капъ, - 25 евро (включва трансфер с автобус, паркинг и лицензиран екскурзовод, входни такси )

* Посещение на Света София - 25 евро (включва трансфер с автобус, паркинг и лицензиран автобус, входни такси и слушалки)

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Фирмата си запазва правото да променя последователността на допълнителните екскурзии по програмата!

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025