001212

МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Изтекла
Моля, направете запитване
МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГМОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГМОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГМОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГМОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГМОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

ЦЕНИ

София - Москва - Сергиев Посад - Москва - Санкт Петербург - Москва - София 

30.08.2019 - 06.09.2019

8 дни / 7 нощувки със закуски 

Транспорт: самолет от София 

 

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

Цените са за възрастен човек, настанен в двойна стая!


АВГУСТ

30.08.2019 - 06.09.2019 - 2378 лв.


Единична стая - цени при запитване

ОТСТЪПКИ: 

Трети възрастен в стая; дете до 11 г. в стая с 2 възрастни; дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - цени при запитване. 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН: София - Москва 

Отпътуване от летище София с полет на „България Ер” за Москва. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ДЕН: Москва 

Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Москва е столица на Руската федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва - Кремъл със своите катедрали, манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града: Червения площад и Манежния площад, посещение на храма “Василий Блажени“.

Свободно време за обяд. Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници.

Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН: Москва 

Закуска в хотела. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали.

Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе.

Свободно време за обяд. Тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва.

Възможност за разходка с корабче по река Москва (с доплащане 105 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език. Провежда се при минимум 15 участника.

Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН: Москва - Сергиев Посад - Москва - Санкт Петербург

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Екскурзия до Сергиев Посад – руският Ватикан с екскурзовод на български език. Сергиев Посад е средище на църкви и храмове и е едно от най-атрактивните места за посещение на т.нар. „Златен пръстен на Русия“, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Там могат да се видят най-изящните образци на руска църковна архитектура от XIV и XV век.

Посещение на „Свето-Троицката Сергиева лавра” – най-големия храм и емблема на града, съхраняващ икони, рисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. Завръщане в Москва.

Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Нощувка.

5 ДЕН: Санкт Петербург 

Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена като част от световното културно наследство.

Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевски остров и Невски проспект. Посещение на крепостта „Петър и Павел“.

Свободно време за обяд. Посещение на Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург.

Посещение на църквата „Възкресение Христово“, една от най-големите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки.

Завръщане в хотела. Вечерта по желание посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма и коктейл за добре дошли (с доплащане 95 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Коктейлът включва: чаша шампанско, чаша водка, минерална вода, 1 бр. тарталет с червен хайвер, 1 бр. тарталет с мус от заешка паста и вино и 1 бр. тарталет с мус от крема сирене и гъби. Фолклорната програма включва руски народни танци, традиционни хороводи и темпераментни квадрили. Провежда се в Дом на офицерите. Цената включва билет за представлението и коктейл за добре дошли и не включва трансфери. 

Връщане в хотела. Нощувка.

6 ДЕН: Санкт Петербург

Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Санкт Петербург. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия.  Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци.

Свободно време за обяд. Разходка с корабче по р. Нева и каналите. Тъй като Санкт Петербург е наричан често „Северната Венеция“, разходката с лодка е задължителен елемент при посещението му.

Завръщане в хотела. Вечерта по желание нощна обиколка на града – продължителност на обиколката от 00:00 – 02:20 ч. (с доплащане 95 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български език.

Нощувка в Санкт Петербург.

7 ДЕН: Санкт Петербург - Пушкин - Петерхоф - Санкт Петергург

Закуска в хотела. Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село (понастоящем гр. Пушкин). Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война.

Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът „Самсон” с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. 

Завръщане в Санкт Петербург с корабче тип „Комета“. Това е най-красивият маршрут за прибиране. По време на 30-минутното пътуване ще се насладите на красотата на Финския залив.

Завръщане в хотела. Вечерта по желание посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в Ермитажен театър или Александрийски театър. (с доплащане 160 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Цената включва билет за представлението „Лебедово езеро“ и не включва трансфери.

Нощувка в Санкт Петербург.

8 ДЕН: Санкт Петербург - Москва - София

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак „Сапсан”. Пристигане. Трансфер до летище Шереметиево за полет до София в 19.05 ч. Кацане в София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София – Москва – София с „България Ер” с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг;

* Летищни такси;

* 3 нощувки със закуски в хотел 3* или 4* звезди в Москва

* 4 нощувки със закуски в хотел 3* или 4* звезди в Санкт Петербург;

* Билет за влак „Сапсан” /2 класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;

* Разходка с корабче в Санкт Петербург;

* Пътуване с корабче тип „Комета“ от Петерхоф до Санкт Петербург;

* Всички трансфери по маршрута;

* Екскурзоводско обслужване на български език по програмата;

* Входни такси за посещаваните туристически обекти - храм “Василий Блажени“, Третяковска Галерия, Кремъл и една от кремълските катедрали в Москва, „Свето-Троицката Сергиева Лавра” в Сергиев Посад, Исакиевския Събор църквата „Възкресение Христово“, „Ермитажа“, Екатерининския дворец с парка и парка на Петродворец в Санкт Петербург;

* Водач – придружител от туроператора.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Билети за метро и друг обществен транспорт,

* Такси за музеи, неупоменати по-горе;

* Такса за издаване на руска виза в размер на 120 лева;

* Медицинска застраховка с общо покритие 30 000 евро и с включен асистанс – 16 лв.;

* Нощна обиколка на Санкт Петербург - 95 лв.

* Традиционна руска вечер (с фолклорна програма и коктейл за добре дошли. Цената включва билет за представлението и коктейл за добре дошли) -  85 лв.

* Нощен тур на Санкт Петербург (продължителност около 2:20 часа. Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език, организира се при мин. 10 участника).  - 95 лв.

* Балет Лебедово езеро (в Ермитажен театър или Александрийски театър. Цената включва билет за представлението „Лебедово езеро“ и не включва трансфери). - 160 лв.

* Корабче по река Москва (при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език. Провежда се при минимум 15 участника).- 105 лв. 

* Разходи от личен характер; 

УСЛОВИЯ

Резервации и записване: 

Депозит в размер 50% от цената - при записване. 

Доплащане на цялата сума - 30 дни преди датата на отпътуване. 

Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията - 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.

Необходими документи: 

Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата;

Формуляр попълнен и подписан лично от заявителя;

Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru;

Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

Забележка: При евентуална промяна на цената на визата, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Медицински и здравни изисквания: 

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с това пътуване. 

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

За самолетни билети, моля направете запитване на:

email: office@4aholiday.com

tel: +359 89 2905 025