000236

Почивка на О-В СИЦИЛИЯ, хотел „NIKE“ 4*

Почивка на О-В СИЦИЛИЯ, хотел „NIKE“ 4*Почивка на О-В СИЦИЛИЯ, хотел „NIKE“ 4*Почивка на О-В СИЦИЛИЯ, хотел „NIKE“ 4*Почивка на О-В СИЦИЛИЯ, хотел „NIKE“ 4*Почивка на О-В СИЦИЛИЯ, хотел „NIKE“ 4*Почивка на О-В СИЦИЛИЯ, хотел „NIKE“ 4*Почивка на О-В СИЦИЛИЯ, хотел „NIKE“ 4*

ЦЕНИ

Палермо - Монреале - Етна - Таормина - Ното - Сиракуза - Модика - Шикли - Долината на храмовете в Агридженто - Скала дей Турки - Таормина - Джардини Наксос - Катания - София

Очаквайте новите дати скоро!

8 дни / 7 нощувки

Транспорт: самолет от София

 

НАСТАНЯВАНЕ:

Хотел „NIKE“ 4*

 

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

 

Дати:

Възрастен в двойна стая:

Дете от 3 до 10.99 г.:

Доп. легло за възрастен:

17.09.2017

1222 лв.

1009 лв.

1150 лв.

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

Ден 1


Отпътуване от терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir" в 14:00 ч. Кацане на летището в Катания в 14:50 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Информационна среща с нашия представител в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 2


Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: 
Полудневна екскурзия „От бряг до бряг“: Отплаване от пристанището на Джардини Наксос с туристическо корабче. Кратко плаване край живописните брегове северно от курорта ще Ви отведе до „хубавия остров“ Изола Бела. В този защитен морски резерват ще имате възможност да посетите няколко пещери – Синята пещера, пещерата на влюбените и други, може да поплувате в прекрасните морски води или просто да се насладите на палещото сицилианско слънце. Можете да се освежите с предлаганите на борда на кораба плодове, леки закуски и напитки. След това морската разходка продължава към залива Капотаормина за гмуркане и посещение на „Пещерата на деня“. Отплаване обратно към пристанището на Джардини Наксос, където завършва този миникруиз.

*екскурзията продължава ориентировъчно от 09:00 до към 12:30 часа
И
Полудневна екскурзия „Вкусовете на Сицилия“: Тази необикновена екскурзия ще Ви отведе покрай живописните брегове на Източна Сицилия, през пищни градини и типични селца като Фиумефредо ди Сичилия. Постепенно ще се отклоните от крайбрежието и ще се отправите към две сгушени във вътрешността на острова селца – Пиемонт Етнео и Лингуаглоса, където ще се насладите на характерния за подножието на вулкана Етна пейзаж. Пътят преминава покрай стари и новообразували се лавови потоци, за да Ви отведе до реновирана винарска изба, където експерти ще Ви разкажат за тънкостите на дегустацията и ще Ви предложат да опитате различни вина и мезета. Пътуването продължава с  посещение на Лингуаглоса – традиционно селце, разположено на склоновете на Етна. Тук ще разгледате катедралата „Санта Мария дел Грацие“, която ще Ви впечатли с красивата си фасада, декорирана с лавови камъни. Свободно време с възможност за посещение на малкия етнографски музей. Отпътуване обратно към хотела. 

*връщане в хотела ориентировъчно около 19:30 часа


Ден 3

Палермо - Монреале


Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Палермо и Монреале.
Екскурзията започва с посещение на столицата на Сицилия - гр. Палермо, чиято архитектура обединява всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Единствено в Палермо са запазени следи от влиянието на всички средиземноморски народи – финикийци, гърци, римляни, араби и нормани, испанци и французи. Разглеждане на града и някои от най-знаковите му забележителности - катедралата, площад „Куатро Канти”, площад „Претория” с Фонтана на срама, църквата „Марторана”, където фрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедьовър, Театро Масимо – най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за самостоятелно разглеждане на града и посещение на някои от забележителностите му – Театро Масимо, църквата „Свети Каталдо”, Катакомбите на капуцините, пазар „Ла Вучирия“, наподобяващ арабските пазари – ярък и жив спектакъл. 

Екскурзията продължава към град Монреале, разположен на хълм, от който се разкрива красива гледка към Палермо. Посещение на прочутата катедрала на Монреале, която ще Ви впечатли с изумителните си позлатени мозайки, представящи сцени от Библията, разположени на площ от около 6000 кв.м. Свободно време за разходка из уличките и чаровните магазинчета на Монреале. Възможност за самостоятелно разглеждане на 228-те колони от стария Бенедиктински манастир, върху които са гравирани религиозни и митологични сцени.
*В катедралите и църквите се влиза само с покрити рамене, деколте и колене!
*Входовете за обектите, които се посещават групово по време на разходката или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място: вход за църквата „Марторана“ – 2 евро; вход за Театро Масимо – 8 евро, вход за Катакомбите на капуцините – 6 евро; вход за катедралата в Монреале – 3 евро.


Ден 4

Етна - Таормина


Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Етна и Таормина.
Отпътуване от хотела към най-високия в Европа и един от най-активните вулкани в света – величествената Етна. Местните я наричат планината на планините, а древногръцкият поет Пиндар я описва като стълб, на който се крепи небето. Лавови полета и великолепни панорами се откриват пред Вас по време на изкачването с автобус по склоновете на вулкана до 1900 м. надморска височина. Това е мястото, на което ще се потопите по-отблизо в мистиката на загадъчната Етна. Мястото, на което автобусът оставя групата, е много оживено и предлага разнообразие от възможности за развлечение. Множество кокетни магазинчета със своите сувенири от лава приканват туристите. Тук Вие ще можете да дегустирате ароматния и силно алкохолен ликьор „Огънят на Етна“ или да си купите от вкусния мед от Дзаферана, можете да се насладите на 7D приключение, да „изследвате“ страничните кратери „Силвестри“ и разбира се да се насладите на сицилиански обяд в сърцето на Етна. Тук се разполага станция „Сапиенца“, откъдето срещу доплащане ще можете да се изкачите с въжен лифт и джипове до подножието на действащите кратери на вулкана.

По-ентусиазираните и търсещи адреналин ще имат възможност допълнително да се изкачат до подножието на активните кратери на вулкана с лифт и джипове (заплащат се допълнително на място: 63 EUR за възрастен / 43 EUR за дете).
Следобед отпътуване за Таормина - „перлата на Йонийско море“. Известният сицилиански курорт е основан през 400 г. пр. Хр. на хълм над морето от бежанци от крайбрежния гръцки град Наксос. Изключителното разположение на Таормина е причина за прекрасната панорама, откриваща се от всяка точка на града. Автобусът оставя групата в подножието на града, откъдето чрез безплатен градски автобус ще достигнете до сърцето на града. Свободно време за самостоятелно разглеждане на красивата Таормина. Градът привлича със своите забележителности, свидетелстващи за дълголетната му история, и предлага разнообразие от възможности за развлечение. Тук Вие ще можете да се разходите из малките романтични улички на града, да разгледате множеството магазинчета, в които ще намерите традиционни за острова произведения – ръчно изработени дантели, коралови бижута, керамика, да се насладите на изключителния вкус на домашно приготвени сладкиши и любимия италиански сладолед или да си отдъхнете в някое от прекрасните кафенета, сервиращи ароматно италианско кафе. И разбира се да се запознаете със забележителностите на Таормина – завладяващия гръцки театър, останките от римския одеон, площад „IX Април“, площад „Дуомо“ с катедралата и фонтана с кентавърката.


Ден 5

Ното - Сиракуза


Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Ното и Сиракуза.
Ранно отпътуване за град Сиракуза - най-известната гръцка колония в Средиземноморието и родно място на Архимед. Цицерон казва, че Сиракуза е „най-великия гръцки град и най-красивия от всички“. Разглеждане с местен екскурзовод на историческия център, разположен на остров Ортиджа, който е под закрилата на ЮНЕСКО. По време на обиколката се разглеждат храма на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр. Хр., площад „Архимед“, площад „Ил Дуомо” с прекрасната катедрала и църквата „Света Лучия”, където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо „Погребението на света Лучия”, извора на Аретуза, който се свързва с легендата за вечната любов. В свободното време има възможност за самостоятелно посещение на музея „Белломо” или за разходка в пристанищната крепост на Сиракуза „Кастело Маниаче“ от 13 в. 
Следобед отпътуване за Ното - истинско бижу на бароковата архитектура, включено в листата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка, по време на която се виждат няколко църкви с прилежащите към тях бивши сгради на манастири, катедралата на Ното, Палацо Николачи с най-красивите барокови балкони на света. Палацо Николачи – имението на богати търговци на риба тон – може да се посети в свободното време.
*Входовете за обектите, които се посещават групово по време на разходката или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място: вход за музея „Белломо” – 8 евро; вход за Палацо Николачи – 4 евро.


Ден 6

Модика - Шикли


Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Модика и Шикли.
Посещение на красивия бароков град Модика още наричан „градът на стълбите“, заради интересното му разположение във височина и стотиците стъпала, които водят от долната до горната част на града. В миналото Модика е бил важен политически, икономически и културен център, а днес е един от най-интересните и самобитни градове в Сицилия. Историческият център на града е включен в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Модика привлича туристите и с едно специфично производство, датиращо от Средновековието – шоколад по рецепта, донесена от испанските завоеватели. Тук може  да се намери шоколад с люта чушка, с бадеми, с канела, с лимон, със сол и много други.
Отпътуване за Шикли – градът на „Комисар Монталбано”. Тук са снимани някои от сцените в култовия криминален сериал. Разходка по централната улица „Франческо Мормина Пена” с най-красивите барокови сгради в града: дворци, църкви, обществени сгради, обикновени частни домове. Хитовият италиански криминален сериал е създаден по романите на Андреа Камилери и вече е показан в 65 страни.


Ден 7

Долината на храмовете в Агридженто - Скала дей Турки - Таормина


Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: 
Целодневна екскурзия до Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки.
Посещение на Долината на храмовете край Агридженто – обект в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на останките от седем древногръцки храма от 5 век пр. Хр., посветени на боговете Хера, Зевс Олимпийски, Херкулес, храма Конкордия. Агридженто е основан през 6 в пр. Хр. от заселници от близката колония Джела с името Акрагас. Древногръцкият поет Пиндар го нарича "най-хубавият град на смъртните". В Акрагас е роден и прочутият гръцки философ Емпедокъл (490-430 пр.Хр.). Множеството руини в долината и останките от седемте храма доказват хилядолетната му история. Смятат се за най-прелестните гръцки останки извън пределите на Гърция.
Посещение на светещото на слънцето скално образувание Скала дей Турки, което се намира на крайбрежието в близост до град Агридженто, при Порто Емпедокле.  Този феномен наподобява едно природно стълбище, чиито стъпала водят към крайбрежието и свързват два великолепни плажа. Природата го е изваяла чрез въздействието на морските вълни и вятъра, в продължение на хилядолетия. Днес е една от най-посещаваните туристически атракции.
*Входна такса за Долината на храмовете - 10 EUR за лица над 18 год. (заплаща се на място).
*Препоръчителни са леки дрехи, шапки и слънцезащитни кремове!
ИЛИ
Полудневна екскурзия „Сготви си сам“.
Среща с шеф Масимо за топло посрещане с италианско кафе. След това обиколката започва от пазара на Таормина, където директно от професионалиста ще научите интересни факти за традиционните пресни продукти, които се продават и за начините на тяхното приготвяне. След като сте разбрали достатъчно, ще напазарувате необходимите за Вашата рецепта продукти. С пристигането в ресторанта, ще получите готварска престилка и можете да се захващате със същинската работа – приготвяне на домашна прясна паста по традиционна рецепта. След това ще преминете към приготвянето на домашна Капоната със зеленчуците от пазара и на други ястия от сицилианската кухня като пресни сардини, тиквени цветове и други. Всички усилия ще бъдат увенчани с хапване от всички приготвени вкусотии, придружени от ароматни сицилиански ликьори и вина. В цената са включени кафе и минерална вода. В края на приключението всички участници ще получат оригинална рецепта на английски и сертификат за участие от шеф Масимо. 


Ден 8

Джардини Наксос - Катания - София


Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Катания – пешеходна разходка в центъра на града, включена в цената. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 15:25 ч. Кацане на летище София в 18:05 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет за директен полет София - Катания - София на авиокомпания "Wizz air" с включени летищни такси
* Чекиран багаж 23 кг. и ръчен багаж 10 кг. (56x45x25 см.) в самолета
* Трансфер летище - хотел - летище
* 7 нощувки със закуски на блок маса и вечери със сервиране
* Пешеходна разходка в Катания
* Чадъри и шезлонги на слънчевата тераса пред хотела с директен достъп до морето
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
* Асистанс на български език по време на целия престой

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Туристическа такса: 2 EUR на турист на ден. Заплаща се на рецепцията на хотела. Определя се едностранно от местната общинска администрация и може да бъде променена без предупреждение.

Допълнителни екскурзии

Разходи от личен характер

Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание

Бебешка кошарка: 6 EUR на вечер (заявява се предварително и се заплаща на място на рецепцията на хотела)

 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ / ДЕЦА ДО 10.99 И ВЪЗРАСТНИ/

Целодневна екскурзия до Етна и Таормина на български език при минимум 20 записани туристи

от €18.00 до €36.00

Целодневна екскурзия до Ното и Сиракуза на български език при минимум 20 записани туристи

от €27.00 до €54.00

Целодневна екскурзия до Палермо и Монреале на български език при минимум 20 записани туристи

от €31.00 до €62.00

Целодневна екскурзия до Агридженто и Скала дей Турки на български език при минимум 20 записани туристи

от €24.00 до €48.00

Целодневна екскурзия до Модика и Шикли на български език при минимум 20 записани туристи

от €24.00 до €48.00

Полудневна екскурзия "Вкусовете на Сицилия" на български език при минимум 20 записани туристи

от €14.00 до €28.00

Полудневна екскурзия "От бряг до бряг" на български език при минимум 20 записани туристи

от €22.00 до €44.00

Полудневна екскурзия "Сготви си сам" при минимум 10 записани туристи

€80.00

Пакет от 3 екскурзии: Етна и Таормина; Ното и Сиракуза; Палермо и Монреале

от €70.00 до €140.00

Пакет от 4 екскурзии: Етна и Таормина; Ното и Сиракуза; Палермо и Монреале; Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки

от €93.00 до €186.00

Пакет от 5 екскурзии: Етна и Таормина; Ното и Сиракуза; Палермо и Монреале; Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки; Модика и Шикли

от €116.00 до €232.00

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Хотел:

„NIKE“ 4*

Местоположение
Типичният средиземноморски хотел „Nike“4* е разположен в гледащ на юг залив в оживения курорт Джардини Наксос с уникална гледка към морето. Само на около 200 м от хотела има ресторант и бар. До сърцето на курорта и широкия пясъчен плаж на Джардини Наксос се стига пеш за около 15 мин. по спокоен крайбрежен път. Там се намира и автобусна спирка, откъдето може да се хване автобус до Таормина по разписание и цена на билета 1,90 евро на посока / 3 евро за двупосочен билет. Хотелът е на самия морски бряг, където тишината и ароматът на море допълват удоволствието от красивите гледки към вулкана Етна и безкрайното крайбрежие. В близост до хотела се намира статуята на богинята Нике, която увековечава първото място, което древните гърци завладяват от Сицилия.
 
Услуги
Хотелът принадлежи към веригата „Chincherini Holiday“ и е напълно реновиран през 2016 г. Пъстрата сграда на хотела подканва всеки, жадуващ за лятно безгрижие, със своите свежи средиземноморски цветове. Хотелът разполага с климатизиран ресторант с 200 места, бар с просторна тераса с 50 седящи места, открит паркинг, безжичен интернет в общите части.
 
Хранене

Закуска: на блок маса от 07:00 до 09:30 часа. Включва сладки и солени кроасани, бисквити, разнообразие от кексчета, йогурт, яйца, шунка, салам и сирене. Кафе и сок от машина.
Вечеря: със сервиране от 19:00 до 21:00 часа. Салатите се предлагат на бюфет, а основното се сервира по меню, което се избира същия ден на закуска. Менюто включва сицилиански и италиански специалитети.
 
Стаи
Всички стаи са оборудвани с ортопедични и хипоалергенни матраци, баня с душ, сейф, климатик, телевизор, малък хладилник и безжичен интернет. Повечето стаи имат балкон и гледка към вулкана Етна или към Таормина. Супериор стаите имат гледка море.
 
Плаж
Хотел „Nike“ 4* се намира на самия морски бряг и разполага със стъпаловидно разположени тераси с чакъл, както и платформа със стълби за директен достъп до чистата морска вода. Слънчевата тераса е оборудвана с чадъри и шезлонги, които са безплатни за гостите на хотела и са до изчерпване на количествата. На 500 м от хотела се намира и обществения пясъчен плаж на Джардини Наксос със свободна и платена зона (ползване на чадър и два шезлонга – 10 EUR).

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025