000045

Перу - по следите на инките

Перу - по следите на инкитеПеру - по следите на инкитеПеру - по следите на инкитеПеру - по следите на инкитеПеру - по следите на инкитеПеру - по следите на инкитеПеру - по следите на инкитеПеру - по следите на инкитеПеру - по следите на инките

ЦЕНИ

София - Мадрид - Лима - Куско - Мачу Пикчу - Куско - Пуно - Езерото Титикака - Лима - Мадрид - София

дати от 01.05.2021 до 30.10.2021 - всяка събота

9 дни / 6 нощувки

Транспорт: самолет СофияЦена за всички дати - 4969 лв.


Цените са на човек в двойна стая!


ПОЛЕТИ ВСЯКА СЪБОТА!!!

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: София – Мадрид

Отпътуване от летище София в 06:45 ч. за Мадрид с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане в Мадрид в 9:20 ч. Отпътуване за Перу в 23:55 ч. с полет на авиокомпания „Air Europa“.

ДЕН 2: Мадрид – Лима

Пристигане в Лима в 05:05 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3: Лима

Закуска. Туристическа програма в Лима: Катедралата, която се отличава със забележителната си фасада, дървените църковни тронове, олтарите и гробницата на Франсиско Писаро, испанският конкистадор, основал столицата на Перу; църквата 'Сан Франсиско' със своя манастир, музей за колониално изкуство и катакомби; Централният площад с Парламента; Кметството. Обиколката продължава с посещение на съвременните и елитни квартали на Лима като Мирафлорес, известен със своите шопинг центрове, градини, паркови с цветя и плажове, и Сан Исидро – финансовия център на Лима. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 4: Лима – Куско

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Куско. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Туристическа програма в Куско с посещения на храма "Кориканча" - "Храмът на слънцето", който е бил основната религиозна сграда на инките, посветена на култа към слънцето и чиито стени според летописците са били покрити с тънък пласт злато. Посещение на "Саксайуаман" - крепост от епохата на инките; "Тамбомачай" - останки от минерални бани, строени по времето на инките и считани за място на култ към водата; Кенко - светилище, запазило и до днес каменни фигури и гравюри, изобразяващи животни; "Пука Пукара" - административен и военен център в древността, оформен от тераси, стълбища, коридори, кули и сводести ниши. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 5: Куско – Мачу Пикчу – Куско

Закуска. Целодневна екскурзия до светилището Мачу Пикчу – "изгубеният свят на инките": Влакът преминава през Свещената долина, покрай каньона, през който тече река Урубамба. Пристигане в Агуас Калиентес, откъдето се продължава с автобус около 30 мин. до Мачу Пикчу. Този древен рад представлява лабиринт от каменни храмове, къщи и фонтани и е живописно разположен на планински хребет между два върха, на 2450 м надморска височина. Мачу Пикчу съществува до 1532 г., когато испанците завземат територията на инките, а жителите му изчезват безследно. Градът потъва в забвение до 1911 г., когато е открит от американския археолог Хайрам Бингъм, покрит с гъстата растителност. Късен обяд. Връщане в Куско. Нощувка.

ДЕН 6: Куско – Пуно

Закуска. Трансфер до автогарата. Отпътуване за Пуно с автобус по живописен маршрут със спирки на места с културно-историческо значение: Пикилакта – древен град от империята Уари, управлявала Андите преди възхода на инките; бароковата църква „Сан Педро“ в Андауайлияс, наричана „сикстинската капела“ на Америка заради прекрасните й фрески; Храма на Виракоча в Ракчи – религиозен и административен център на инките. Обяд в Сикуани. Пътуването продължава през планинския проход Ла Рая, разположен на 4200 м надморска височина. Пристигане в Пуно. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 7: Езерото Титикака – Лима

Закуска. Екскурзия до плаващия остров Урос в езерото Титикака. Местното население тук се смята за наследник на най-древните южноамерикански народи и до днес спазва техните древни традиции. Техните жилища са разположени върху повърхността на езерото Титикака и са направени от тръстикови стъбла. Посещение на Чулпас Силюстани – древни погребални кули, места за поклонение от епохите преди инките. Трансфер до летището за полет до Лима. Пристигане в Лима и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 8: Лима – Мадрид

Закуска. Напускане на хотела Трансфер до летището. Отпътуване в 11:15 ч. за Мадрид с полет на авиокомпания "Аir Europa".

ДЕН 9: Мадрид – София

Пристигане в 05:25 ч. в Maдрид. Отпътуване в 10:20 ч. за България. Пристигане в 14:40 ч. на летище София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Mадрид - Лима и Лима - Мадрид - София в икономична класа на авиокомпании "Bulgaria Air" и "Air Europa" с включен ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг

* Самолетен билет Лима - Куско в икономична класа, с включени летищни такси;

* Самолетен билет Пуно - Лима в икономична класа, с включени летищни такси;

* Двупосочен билет за влак до Мачу Пикчу в класа "Expedition Class";

* Билет за влак Агуас Калиентес - Куско в класа "Vistadome";

* Билет за автобус Куско - Пуно;

* 3 нощувки със закуски в хотел "La Hacienda" 4* или подобен в Лима;

* 2 нощувки със закуски в хотел "San Augustin El Dorado" 4* или подобен в Куско;

* 1 нощувка със закуска в хотел "Sonesta Posadas Inca Puno" 4* или подобен в Пуно;

* 2 обяда на 5-тия и 6-тия ден от програмата;

* Всички посочени в програмата трансфери;

* Транспорт по описаната програма с туристически микробус/ автобус;

* Екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на английски език в посочените градове;

* Входни такси за посещаваните обекти по програмата;

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 €.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Държавна такса при напускане на Перу (заплаща се лично на летището при отпътуване): около 10 $;

* Разходи за музеи, обекти и прояви посещавани по желание.

* Екскурзоводско обслужване на руски език - на турист при настаняване в двойна стая: 1107 лв.

* Екскурзоводско обслужване на руски език - на турист при настаняване в единична стая: 2783 лв.

* Екскурзоводско обслужване на руски език - на турист при настаняване в тройна стая: 774 лв.

УСЛОВИЯ

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

* Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 963 EUR с летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.

* Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Евентуална промяна в часовете на полетите не може да бъде повод за отказ от пътуване.

* Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.7 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да променя крайната пакетна цена.

* Валутни курсове: 1 евро = 3.73 PEN (перуански нуево сол)

* Часово време: България 12 ч., Перу 4 ч.

* Щатският долар се приема в повечето магазини, ресторанти и бензиностанции по курса за деня.

* Посочените в програмата хотели могат да бъдат сменени с други от същата категория.

* Екскурзията се предлага за индивидуални туристи.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

На посетителите се препоръчва да имат ваксинации срещу жълта треска, едра шарка, коремен тиф, хепатит и малария.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските туристи могат да пребивават в Перу до 90 дни без виза. Паспортът трябва да е с валидност поне шест месеца от датата на влизане в страната.

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025