000218

Виетнам - традиции, култура и история

Изтекла
Виетнам - традиции, култура и историяВиетнам - традиции, култура и историяВиетнам - традиции, култура и историяВиетнам - традиции, култура и историяВиетнам - традиции, култура и историяВиетнам - традиции, култура и историяВиетнам - традиции, култура и история

ЦЕНИ

Очаквайте новите дати скоро!

Ханой - Ха Лонг - Хюе - Дананг - Хоян - Хо Ши Мин - Ку Чи - Ми Тхо

12 дни / 10 нощувки

Транспорт: самолет от София


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

Ден 1: София - Москва - Ханой

Отпътуване от летище София в 12.45 ч. за Москва. Пристигане в Москва в 16.45 ч. Отпътуване в 20.05 ч. за Виетнам.

Ден 2: Ханой

Пристигане в 8.20 ч. в Ханой - стилен и елегантен град, който е запазил уникалния чар на стария свят и някои образци от най-впечатляващата колониална архитектура на Азия, с много езера и паркове. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Golden Silk Boutique" **** или подобен. Нощувка.

Ден 3: Ханой

Закуска. Туристическа програма в Ханой: комплексът Хо Ши Мин, където се намира мавзолея на основателя на нацията Хо Ши Мин; Президентският дворец и къщата на Хо Ши Мин; Пагодата, състояща се от една колона, която датира още от основаването на Ханой; Храмът на литературата, известен като първия виетнамски университет. Обяд. Следобед посещение на Музея на етнологията; пагодата Тран Куок - най-старата пагода във Виетнам; "Нгок Сон" - храмът на нефритената могила, разположен на езерото Хоан Кием. Кратка обиколка с велосипед из оживените улици на стария квартал на виетнамската столица и посещение на водно-марионетно представление в театъра "Танг Лонг". Нощувка.

Ден 4: Ханой - Ха Лонг - нощувка на борда на кораб

Закуска. Отпътуване за Ха Лонг по делтата на Червената река. Разходка с корабче из легендарния залив Ха Лонг и близо 300-те варовикови острова. Обяд на борда. По пътя посещение на островите Дин Хуонг, Га Чой, Саил и пещерата Сунг Сот. Вечеря на борда. Нощувка на кораба.

Ден 5: Хюе

Закуска. Посещение на острова на Костенурката и заливът Бай Ту Лонг. Обяд на борда. Трансфер до летището. Отпътуване за Хюе - последната феодална столица на Виетнам. Този малък и спокоен град е широко известен с величествената си архитектура, пагоди и кралски гробници, разположени в много от околните села и хълмове. Посрещане и трансфер до хотел. Настаняване в хотел "Parkview Hotel" **** или подобен. Нощувка.

Ден 6: Хюе

Закуска. Туристическа програма в Хюе: голямата цитадела на Хюе с Императорския град. Разходка до пазара "Донг Ба", където се продават разнообразни местни стоки и ръчни изделия. Обяд. Следобед разходка с корабче по Благоуханната река до крайбрежната пагода "Тиен Мю", станала символ на Хюе. Връщане в хотела в Хюе. Нощувка.

Ден 7: Хюе - Хоян

Закуска. Отпътуване за Хоян. Пътят минава през виещия се проход Хай Ван. Изгледът от върха на прохода е една от най-впечатляващите панорамни гледки във Виетнам. По пътя се посещава Чамския музей в град Дананг, китайския плаж и Мраморната планина, чиито върхове символизират петте елемента на Вселената. Обяд. Пристигане в Хоян, който първоначално е бил Чамско пристанище, но през вековете е претърпял влиянието на много търговци от различни култури. Туристическа програма в Хоян: прочутите японски покрити мостове, музеят на глинените изделия, двестагодишната къща на Тан Ки, пагодата "Чуа Онг" и оживеният пазар. Настаняване в хотел "Vinh Hung Resort Hotel" **** или подобен. Нощувка.

Ден 8: Хоян

Закуска. Туристическа обиколка на Ми Сон - важна археологическа забележителност, състояща се от много Хинди храмове, посветени на най-почитания Хинду Бог - Шива. Обяд. Свободно време. Нощувка.

Ден 9: Хоян - Хо Ши Мин

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Хо Ши Мин. Пристигане на летището в Хо Ши Мин посрещане и трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Grand Silverland Hotel" **** или подобен. Обяд. Следобед туристическа програма в Хо Ши Мин: Обединителният дворец и музеят на останките от войната. Нощувка.

Ден 10: Хо Ши Мин

Закуска. Отпътуване за тунелите "Ку Чи" - невероятна подземна мрежа дълга около 200 км, построена от виетнамските бойци по време на дългата борба за независимост. В тунелите има болници, подслони и училища и са използвани като военна база от Виетконг по време на виетнамската война. Обяд. Връщане в Хо Ши Мин. Посещение на катедралата "Нотр’Дам" и старата сайгонска поща; старото посолство на САЩ; Кметството; китайския квартал; нефритената пагода на императора; оживения пазар Бен Тханх. Нощувка.

Ден 11:Хо Ши Мин - Ми Тхо - Хо Ши Мин

Закуска. Отпътуване за провинцията Ми Тхо. Разходка с корабче из малките канали на Меконгската делта, от където може да се наблюдава отблизо живота на местното население. Разходка през гъста зелена растителност до овощна градина, където има възможност да се видят интересни местни производства. Посещение на пагодата "Вин Транг". Обяд. Връщане в Хо Ши Мин. Свободно време. Нощувка.

Ден 12: Хо Ши Мин - Москва - София

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване за Москва в 11.00 ч. Пристигане в Москва в 18.30 ч. Отпътуване за България в 19.55 ч. Пристигане на летище София в 21.55 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет за вътрешните полети Ханой - Хюе и Хоян - Хо Ши Мин в икономична класа, с включени летищни такси;

* Всички посочени в програмата трансфери;

* Транспорт по описаната програма с туристически микробус/ автобус;

* 2 нощувки със закуски в хотел "Golden Silk Boutique" **** или подобен в Ханой;

* 1 нощувка със закуска и вечеря на борда на круизен кораб "Victory Cruise" **** или подобен;

* 2 нощувки със закуски в хотел "Parkview Hotel" **** (или подобен) в Хюе;

* 2 нощувки със закуски в хотел "Vinh Hung Resort Hotel" **** или подобен в Хоян;

* 3 нощувки със закуски в хотел "Grand Silverland Hotel" **** или подобен в Хо Ши Мин;

* Хранения описани по програмата

* Екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на английски език;

* Входни такси за посещаваните обекти;

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";

* Самолетен билет София - Moсква - Ханой и Хо Ши Мин - Москва - София в икономична класа, с включени летищни такси;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Виза за Виетнам;

* Бакшиши;

* Напитки;

* Разходи за музеи, обекти и прояви посещавани по желание.

УСЛОВИЯ

Начин на записване: резервация с 50 % депозит и доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Крайната цена на пакета е калкулирана при цена на самолетния билет 894 евро към месец Февруари.

Важно уточнение:Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.72 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 3% туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025