000272

БАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕ

БАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕБАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕБАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕБАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕБАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕБАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕБАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕБАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕБАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕ

ЦЕНИ

София - Истанбул - Денпасар - Бали - Денпасар - Истанбул - София

26.09.2019; 03.10.2019; 10.10.2019

10 дни / 7 нощувки

Транспорт: самолет от София


Цена: 2 699 лв на турист в двойна стая

Доплащане за единична стая + 1347 лв

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1

Отпътуване от летище София за Истанбул.

ДЕН 2

Пристигане на летището в Истанбул. Отпътуване за остров Бали в 01:20 ч. Пристигане в Денпасар в 19:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 3

Закуска. Свободно време за плаж и развлечение. Нощувка.

ДЕН 4

Закуска. Свободно време за плаж, развлечение или по желание - целодневна екскурзия до храмовете „Улун Дану Братан” и „Пура Танах Лот“.
По време на тази екскурзия ще имате възможност да се докоснете до най-значимия храм не само в район Бедугул, но и в цяла Индонезия - „Улун Дану Братан”, който е един от символите на острова. Храмът е разположен на 1200 м над морското равнище, на бреговете на езерото Братан, чиито води се считат за свещени. Изграден през 1663 г., храмът се е използвал за церемониални жертвоприношения в чест на балийската богиня на водата, езерата и реките Деви Дану.
Обяд. Продължаваме към „Танах Лот” - действащ хиндуистки храм, една от основните забележителности на Бали и популярно туристическо място. Името му означава „Земя в морето“ – построен e върху скала в морето, близо до брега на океана. Със сушата го свързва пътека от кръгли камъни и фин пясък, по която може да се премине само по време на отлив. Само вярващи хора могат да се качат по стълбата, изрязана в скалата, и да влязат в храма. На туристите се разрешава достъп само до долната част на скалата. Отпътуване обратно в хотела. Нощувка.

ДЕН 5

Закуска. Свободно време за плаж и развлечение. Нощувка.

ДЕН 6

Закуска. Свободно време за плаж, развлечение или по желание - целодневна екскурзия до североизточната част на остров Бали: Кинтамани, Батур и Тампаксиринг. Село Кинтамани е разположено на 1470 м над морското равнище, на 6 км от действащия вулкан Гунунг Батур. Село Батур е известно с храмовия комплекс, посветен на богинята на водата – „Пура Улун Дану Батур“, който е вторият по важност за жителите на острова след „Пура Бесаких“.
Още от самото си създаване през 11 в. храмът и селото се намирали под кадерата, в подножието на вулкана. При разрушително изригване на Батур през 1917 г. били опустошени 65 хиляди къщи и 2500 храма в района. Единствено храмът „Пура Улун Дану Батур“ бил непокътнат. Местните жители приели това за поличба и отново построили селото на същото място. Няколко години по-късно обаче при ново изригване лавата заляла целия комплекс, само пагодата на водната богиня била пощадена от огнената стихия. Селяните преместили светинята на най-високия и отдалечен край на калдерата и изградили днешния храм и ново село.
Обяд в местен ресторант. Следобед отпътуване към Тампаксиринг. В близост до градчето се намира храмът „Пура Тирта Емпул” – един от най-значимите храмове на острова, известен с изворната си вода, която според вярванията на хиндуистите очиства тялото и душата. Храмът е основан около голям подземен водоизточник през 962 г. В двора му има два големи басейна със светена вода, където се извършват ритуали по пречистване и опрощаване на грехове. Територията на храмовия комплекс е много красива – наоколо расте пищна зеленина, сред която са изградени 20 богато украсени павилиона, посветени на различни богове. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 7

Закуска. Свободно време за плаж и развлечение. Нощувка.

ДЕН 8

Закуска. Свободно време за плаж и развлечение. Нощувка.

ДЕН 9

Закуска. Напускане на хотела до 12:00 часа. Трансфер до летището в Денпасар. Отпътуване в 21:00 ч. за Истанбул.

ДЕН 10

Пристигане в Истанбул в 05:20 ч. Отпътуване за България. Кацане на летище София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Истанбул - Денпасар - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и голям салонен багаж до 8 кг

* Трансфер летище - хотел - летище

* 7 нощувки със закуски в хотел "Ayodya Nusa Dua" 4* или подобен

* Водач - преводач от България

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Целодневна екскурзия до Улун Дану и Танах Лот (при минимум 10 записани туристи) - 55 EUR

* Целодневна екскурзия до Кинтамани, Батур и Тампаксиринг (при минимум 10 записани туристи) - 55 EUR

* Разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Екскурзията се провежда при минимум 15 записани туристи.

Валута: Индонезийка рупия (IDR); 1 ЕUR = 11 950 IDR

Задължителни ваксини - няма

Препоръчителни ваксини - няма

Часово време:

София: 12 ч.

Денпасар: 5 ч.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025