000553

ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ИНДИЯ

Изтекла
Моля, направете запитване
ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ИНДИЯПРИКЛЮЧЕНИЕ В ИНДИЯПРИКЛЮЧЕНИЕ В ИНДИЯПРИКЛЮЧЕНИЕ В ИНДИЯПРИКЛЮЧЕНИЕ В ИНДИЯПРИКЛЮЧЕНИЕ В ИНДИЯПРИКЛЮЧЕНИЕ В ИНДИЯ

ЦЕНИ

София - Истанбул - Делхи - Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра - Джанси - Орча - Кхаджурахо - Делхи - Истанбул - София

10.03.2023 - 18.03.2023

9 дни / 7 нощувки + ранно настаняване, закуски и вечери

Транспорт: самолет от София, автобус и влак в Индия

С придружител от Фор а Холидей!

 

Цена на възрастен в двойна стая - 1875 Е
Доплащане за настаняване в единична стая - 435 Е

Цена на дете до 12 г. в стая с двама възрастни - 1401 Е

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1, 10 Март: София - Делхи
Среща на летище София, Терминал 2. Желателно е да бъдем поне 3ч. по-рано от часът на излитане.

10 МАРТ: София – Истанбул 16:00 – 18:25
10 МАРТ: Истанбул – Делхи 20:50 – 05:15 11 МАРТ

ДЕН 2, 11 Март: ДЕЛХИ

Кацаме на летище Делхи в 05:15 часа. След като приключим с митническите и имиграционните формалности и стигнем до залата за пристигане, ще бъдем посрещнати от нашият представител в Индия. Отправяме се към хотела за настаняване. (Стая, резервирана от предишната вечер за ранно настаняване).

Осигурена закуска.

Време за почивка до 13:00 часа.  Ще започнем с полудневен тур на забележителностите на индийската столица Делхи.

Делхи е град, който не може да бъде описан с един ред като столица на Индия или като столица на най-голямата демокрация в света. Всъщност Делхи е Индия в миниатюра; това са 3 287 263 кв. км от фантастичното разнообразие на Индия, компресирани в 1 483 кв. км. През хилядолетията той е ухажвал владетели, привличал е грабители и е предоставял на историците много подробности. Днес, въпреки че запазва завидно наследство, Делхи е истински космополитен град. Някога е бил град на кралската власт. След това става седалище на колониалната власт.

 Първото място, което ще посетим е храмът на Лотос. В началото на 21-ви век това е едно от най-големите архитектурни чудеса на съвремието. За разлика от много други места за поклонение, храмът Лотос не почита само едно божество. Хората се молят, искайки прошка или нещо дълбоко, което желаят от сърце.
Следващата спирка за деня, ще бъде в Кутуб Минар ( археологически комплекс,  датиран 11в. пр. .хр.) познат като „кула на победата“. Стените на тази величествена кула са украсени със стихове от Корана. Височината му е 72.5 метра, което го прави най-високото минаре в света, изградено от тухли. Кулата се стеснява и има диаметър при основата 14.3 метра, намалявайки до 2.7 метра в горната част в близост до върха. Има вита стълба от 379 стъпала.

Продължаваме към храмовия комплекс Чатарпур. Този храм е смятан за най-големия храм в Индия и втория по големина в света, преди 2005, когато е построен Храмът Акшардхам (Делхи). Той е изцяло изграден от мрамор и върху всички аспекти има джаали (перфориран камък или решетъчен екран).

Вечеря.
Нощувка в Делхи.

ДЕН 03, 12 Март: ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР (270 КМ/5 ЧАСА)

Закуска.
Днес ни предстои пътуване до Джайпур. Градът получава името си от своя основател Савай Джай Сингх (1693-1493). Столицата на Раджастан е известна със своята архитектура, крепости, дворци, уникална кухня и незабравими преживявания.

Наричат Джайпур и розовия град заради специфичния розов оттенък на камъните, използвани за построяването на най-емблематичните сгради. Според легендите, главните постройки в града са били боядисани в розово за посещението на принц Алберт през 1876г. в израз на добронамереност. Най-популярната атракция в града е Хава Махал.

 След като се настаним в хотела, ще посетим храмът Бирла Мандир. Този многоезичен хиндуистки храм, посветен на едно от въплъщения на Вишну - на Бог Венкатешвар, е изцяло построен от бял мрамор. В "Бирла Мандир" няма традиционни звънци - атмосферата в стаята трябва да е спокойна и да насърчава съзерцание и медитация.

Вечерта ще посетим Чокхи Дхани, където ще можем да се насладим  на традиционна Раджастанска кухня (Има опции и за европейска кухня). Също така в курорта ще присъстваме на игри, куклени представления и народни танци.
Вечеря.
Нощувка в Джайпур.

ДЕН 04, 13 Март: ДЖАЙПУР

Закуска.
Денят ни започва с посещение на крепостта Амбър. Крепостта е била столица на щата Джайпур до 1728 г. Тя е стратегически разположена на хълм. Изградена е от червен пясъчник и мрамор. Атрактивният и богат дворец е разположен на четири нива, всяко от които притежава свой собствен двор. Дворецът е бил резиденция на Раджпут Махараджи и техните семейства. На входа на двореца в близост до портата на Ганеш на крепостта има храм, посветен на Шила Деви - богиня от култа към Чайтаня, дадена на Раджа Ман Сингх, когато побеждава раджата на Джесор, Бенгал през 1604 г. (Джесор сега е в Бангладеш ). Раджа Ман Сингх е имал 12 дами и е построил 12 стаи, по една за всяка кралица.
Ще преминем покрай храмът Шиш Махал (Sheesh Mahal Amber fort) ,още известен като дворецът на огледалата. Ще имаме удоволствието да се качим на слон, по път към крепостта.
По-късно ще минем през градският дворец в Джайпур (Хава Махал или Дворецът на ветровете), който е бил церемониалното и административно седалище на махараджата на Джайпур. Дворецът е бил и място за провеждане на религиозни и културни събития, както и покровител на изкуствата, търговията и индустрията. Сега в него се помещава музеят „Махараджа Савай Ман Сингх II“ и продължава да бъде дом на кралското семейство на Джайпур. Дворцовият комплекс разполага с няколко сгради, различни вътрешни дворове, галерии, ресторанти и офиси на Музейния тръст.
Jantar Mantar е следващата забележителност, която трябва да посетим докато сме в  Розовия град. Махараджа Джай Сингх е построил тази астрологична и астрономическа обсерватория през 18 век. И до днес обсерваторията е известна със своята точност.
Вечеря.
Нощувка в Джайпур.

ДЕН 05, 14 Март: ДЖАЙПУР – ФАТЕХПУР СИКРИ – АГРА (260 КМ/6 ЧАСА)

Закуска.
Отпътуваме за Агра, която е известна с едно от седемте чудеса на света - Тадж Махал. Агра е била столица на Индия по време на управлението на Моголите през 16-ти и 17-ти век. Докато се придвижваме към Агра, посещението на Фатехпур Сикри е задължително. Този малък, но впечатляващ град е построен от Акбар през 1569 г. Най-известните забележителности в града са Diwan-i-am, Diwan-i-khas, дворецът на Джодха Бай, дворецът на Мариам, дворецът на Бирбал, Хава Махал и Панч Махал. С други думи, впечатленията от богатата династия на Моголите могат да бъдат намерени навсякъде в града. След страхотно преживяване във Фатехпур Сикри, продължаваме своят път към Агра.

 Следва посещение на Тадж Махал, който е построен от моголският император Шах Джахан, като гробница на любимата му съпруга Мумтаз Махал. По-късно той също бил погребан в същата гробница. Основното строителство на мавзолея е завършено през 1643 година, но довършителни работи продължават още 10 години. Смята се, че целият комплекс е напълно завършен към 1653 година, а стойността му е около 32 милиона тогавашни рупи (1,4 милиарда лева от 2015 година).
Близо до градините на Тадж Махал се намира комплексът Агра Форт, наричан още „Червения Форт“ на град Агра. Тази мощна крепост, изградена от червен пясъчник, има стени с дължина 2 500 м, ограждащи императорския град на владетелите моголи. Комплексът се състои от много приказни дворци, като Мачи Бхаван, Джахангири Махал, Шиш Махал (The Shish Mahal “The glass place”), Кас Махал (построен от Шах Джахан), зали за аудиенция, две много красиви джамии и др. В Агра Форт, създателят на Тадж Махал - Шах Джахан, е прекарал последните години от живота си, затворен в него от сина си. Включен е в списъка на ЮНЕСКО през 1983 г.
Вечеря.
Нощувка в Агра.

ДЕН 06, 15 Март: АГРА – ДЖАНСИ (С ВЛАК) – ОРЧА – КХАДЖУРАХО (160 КМ / 3 ЧАСА)

Ранна закуска.
Отправяме се към жп гара Агра, което ще ни позволи да усетим освежаващата сутрешна атмосфера на града. В 07:55 часа ще се качим на влак за Джанси и ще пристигнем в 10:45 часа. Следва транспорт до световноизвестният комплекс Кхаджурахо, който е бил столица на Бунделас от 1583 до 1783 г. Градът е основан от Радра Пратап. По път към Кхаджурахо, ще посетим малкото селце Орча - известно с добре запазените си дворци и храмове. Джахангир Махал е най-голямата атракция в селото. Други атракции са крепостта Orchha и Ramraja Mandir. След като надникнем в историята на Орча, продължаваме към Кхадхурахо. Туристи от цял ​​свят посещават Кхаджурахо специално заради неговите храмове, които са съществували в период от 950-1050 г. сл. Хр. Храмовете са разделени в три категории - западни, източни и южни храмове. Докато се разхождаме из храмовете на Кхаджурахо, ще можем да видим цяла галактика от богове и богини, създания и змии, и огромен брой статуи на еротични двойки изобразяващи култ към любовта. Вечерта ще се насладим на звуково и светлинно шоу.
Вечеря.
Нощувка в Кхаджурахо.

ДЕН 07, 16 Март: КХАДЖУРАХО – ДЕЛХИ (С ВЛАК)

Закуска.
Денят ни започва със сутрешна обиколка на западната и източната група храмове. Ще посетим храм Лакшмана, храм Матангесвара, храм Вараха, храмовете Вишванатха и Нанди, Читрагупта, Джагадамби и храмовете Кандария Махадео. По-късно се отправяме към живописният водопад Rahne, а  след това към националният парк Panna. Сред животните, открити тук, са бенгалски тигър, индийски леопард, читал, чинкара, нилгай, самбарски елен и ленива мечка, ръждиво-петниста котка, азиатска палмова цибетка. Паркът е дом на повече от 200 вида птици, включително гъска, гребенест мишелов, червеноглав лешояд, цветен папагал, променлив ястребов орел и индийски лешояд.
Привечер се отправяме до жп гарата в Кхаджурахо, за да се качим на нощният влак към Делхи в 18:35ч. Пътуваме в спални вагони.
Включен обяд.
Нощувка във влака.

ДЕН 08, 17 Март: ДЕЛХИ

Пристигаме в Ню Делхи около 08:45 часа. Трансфер жп гара-хотел. Настаняване и закуска.
Време за почивка. Нашето индийско приключение продължава със следобедна обиколка на Ню Делхи. Първо ще посетим Lakshminarayan Temple - модерен хиндуистки храм, където ще се запознаем с индийските религии и традиции. Продължаваме към главната улица и търговският център Connaught Place. Свободно време за пазар. Ще посетим  Портите на Индия (Военна мемориална арка), която почита 70,000 индийски войници, починали в периода 1914-21г. през Първата световна война.

След това ще посетим Swaminarayan Akshardham - хиндуистки храм и духовно-културен кампус в Делхи. Храмът е близо до границата с Ноида. Наричан още като храм Akshardham или Akshardham Delhi, комплексът предоставя хилядолетия от традиционната и модерна индуистка култура, духовност и архитектура.
Вечеря.
Нощувка в Делхи.

ДЕН 09, 18 Март: ДЕЛХИ - СОФИЯ

Ранна закуска / Сух пакет.
Трансфер хотел-летище за полет към България.

18 март Делхи – Истанбул 06:55 – 11:30
18 март Истанбул – София 14:55 – 15:10

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Двупосочен самолетен билет София - Истанбул - Делхи с Турски авиолинии
с кетъринг на борда;

* Летищни такси;

* Ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг на пътуващ;

* 7 нощувки със закуска и вечери (+ 1 нощувка със закуска при Ранна регистрация);

** 2 нощувки в хотел "The Muse Sarovar Portico Kapashera" 4*, в Делхи + ранно настаняване;

** 2 нощувки в хотел "Ramada city" 5* в Джайпур;

** 1 нощувка в хотел "Crystal Sarovar Premiere" 5* в Агра;

** 1 нощувка в хотел "Bundela Resort Khajuraho" 3* в Кхаджурахо;

** 1 нощувка в климатизиран спален вагон от Кхаджурахо до Делхи;

* Всички трансфери с климатизиран транспорт;

* Придружаващ екскурзовод на руски език;

* Билет за влак във вагон с климатик за сектора Агра - Джанси;

* Билет за влак спална класа с климатик за сектора Кхаджурахо - Делхи;

* Посещение на Портата на Индия, храм Лотос, Кутуб Минар;
Lakshminarayan Temple и други храмове в Делхи;

* Посещение на търговски център Connaught place в Делхи;

* Посещение на Тадж Махал, Шиш Махал, Агра Форт в Агра;

* Посещение на крепост Амбър, Обсерватория Jantar Mantar в Джайпур;

* Езда на слонове в Амбър Форт;

* Посещение на етно-комплекс Chokhi Dhani;

* Посещение на Джагандир Махал в Орча;

* Храмове на Кама Сутра в Кхаджурахо;

* Звуково и светлинно шоу в Кхаджурахо;

* Посещение на биосферен резерват за диви животни Panna;

* Сафари с джипове в националния парк Panna;

* Всички входни такси за посещение на забележителностите, посочени в програмата;

* Всички местни данъци и такси;

* Застраховка "Помощ при пътуване" за 10 000 Е;

* Придружител от "Фор а Холидей".

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Виза за Индия;

* Евентуална горивна такса - определя се 20 дни преди датата на отпътуване и се заплаща задължително до 10 дни преди полета;

* По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

* Изхранване и напитки извън пакета;

* Бакшиши към обслужващия персонал;

* Лични разходи, входни такси при самостоятелно посещение на храмове и забележителности.

* Доплащане за медицинска застраховка за лица на възраст 70-80г. - 25 лв. за целия период;

УСЛОВИЯ

Начин на записване: резервация с депозит 50 % и доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

Цената на екскурзията е определена при валутен курс 1 USD = 1,95 лв. При промяна на валутния курс с повече от 6% агенцията си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока

Изисквания: 
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 10 човека

Паспортен и визов режим, санитарни изисквания:

 • Изисква се международен паспорт със срок на валидност 6 месеца от датата на връщането. Паспортът следва да е с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане в България и да има 2 празни страници.

 • Сканирана първа страница на паспорта в PDF формат, до 300 KB.

 • Снимка в JPEG формат от 10 KB до 1 MB с равна височина и ширина, в анфас, на бял или светъл фон.

 • Попълнен въпросник - предоставя се от "Фор а Холидей"

 • Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране за влизане в страната.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • До 90 дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 89 дни до 30 дни – размера на депозита 
 • От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от  60 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

За самолетни билети, моля направете запитване на:

email: air@4aholiday.com

tel: +359 89 2905 025