000738

Съкровищата на Япония

Изтекла
Съкровищата на Япония Съкровищата на Япония Съкровищата на Япония Съкровищата на Япония Съкровищата на Япония Съкровищата на Япония Съкровищата на Япония Съкровищата на Япония Съкровищата на Япония Съкровищата на Япония Съкровищата на Япония Съкровищата на Япония Съкровищата на Япония Съкровищата на Япония

ЦЕНИ

София – Франкфурт – Токио – Хаконе – Камакура – Хаконе – Фуджи – Мишима – Киото – Осака – Франкфурт – София

13.04.2018 г.

9 дни/ 7 нощувки

Транспорт: самолет от София

С водач от България!


Япония- страната на изгряващото слънце! Със своите повече от 6800 острова и уникална култура тя е изключително интересна и завладяваща!


ДАТИ И ЦЕНИ:

* 13.04.2018 г. - € 3668

* Доплащане за единична стая: + € 335

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: София – Франкфурт

Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Франкфурт в 14:10 ч с полет на авиокомпания „Lufthansa“. Пристигане във Франкфурт в 15:30 ч.

Излитане от Франкфурт в 18:05 ч. за Токио.


ДЕН 2: Токио

Кацане в Токио в 12:15 ч. Посрещане от местен екскурзовод.

Туристическа програма в Токио с местен екскурзовод: фотопауза при радио-телевизионната кула – най-високото стоманено съоръжение в света, и храма „Зоджо-джи“ – мавзолей на 6 от 15-те шогуни от династията Токугава. Посещение на квартал Акихабара, чието име означава „долината на есенните листа“. Акихабара е сърцето на японската търговия с електронна и компютърна техника, заради което е наричан „електронен град“.

Настаняване в хотела след 18:30 ч.

Нощувка.


ДЕН 3: Токио

Закуска.

Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 8:50 ч.

Туристическа програма в Токио: квартал Асакуса с известния храм „Сенсо-джи“ и търговската улица „Накамисе“, където се предлагат традиционни местни храни и сувенири; посещение на телевизионната кула „Токийско небесно дърво“ – най-високата телевизионна кула в света, и втора по височина сграда в света след небостъргача „Бурж Халифа“ в Дубай; луксозната търговска улица „Гинза“; квартал Шинджуку – главен административен и търговски център на Токио.

Нощувка.


ДЕН 4: Токио

Закуска.

Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 8:50 ч.

Туристическа програма в Токио: храмът „Мейджи Джингу“ – най-голямото шинтоистко светилище в Токио, посветено на император Мейджи и съпругата му; квартал Хараджуку – известно място, където се събират любителите на модата, където са разположени множество магазини на западни моделиери и от местното модно направление, носещо името на квартала; Шибуя – един от най-оживените и цветни райони на Токио със статуята на кучето Хачико, станало известно след публикация в един от големите токийски вестници на статията за преданото куче, което 9 години след смъртта на хазяина си очаквал завръщането му на гарата; Одайба – най-големият изкуствен остров в Токийския залив.

Нощувка.


ДЕН 5: Хаконе – Камакура – Хаконе

Закуска.

Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 08:20 ч.

Изпращане на багажа (1 бр. на турист) с отделен транспорт до Киото, тъй като във високоскоростния влак от Мишима за Киото (6 ден) няма място за куфари; а за престоя в Хаконе може да си приготвите малък багаж.

Отпътуване в 8:30 ч. за Камакура.

Туристическа програма в Камакура: храмът „Котокуин“ с монументалната бронзовата статуя „Големият Буда“ – един от най-популярните символи на Япония; шинтоисткото светилище „Цуругаока Хачиман“.

Отпътуване за Хаконе. Разходка с туристическо корабче в езерото Аши – кратерно езеро, появило се е преди около 3000 години, което днес привлича множество туристи заради заобикалящия го живописен пейзаж (при подходящи метеорологични условия).

Посещение на долината Овакудани. (* Ако достъпът към долината е затворен поради вулканична дейност, тя се заменя с Хаконе-Юмото.)

Настаняване.

Вечеря.

Нощувка.


ДЕН 6: Хаконе – Фуджи – Мишима – Киото

Закуска.

Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 07:50 ч.

Отпътуване към Фуджи – действащ вулкан на остров Хоншу, чиито 3776 м го правят най-високата точка на Япония. Фуджи е спящ вулкан от 250 години, а кратерът му почти целогодишно е обвит с гъста снежна покривка. Освен че е прекрасна природна забележителност, той се счита и за свещено място – будистите го почитат като врата към отвъдния свят. Изкачване до 5-та станция на Фуджи (2305 м н. в.) с невероятен изглед към околностите.(* Ако достъпът към планината е затворен поради неподходящи метеорологичните условия, изкачването се заменя с посещение на експозиционния комплекс „Fujisan World Heritage Center“.)

Трансфер до гара „Мишима“. Отпътуване с високоскоростен влак за Киото (около 2 часа).

Пристигане в Киото – столица на Япония и главна резиденция на императорите от края на 8 до средата на 19 в.

Настаняване.

Свободно време.

Нощувка.


ДЕН 7: Киото

Закуска.

Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 08:50 ч. за туристическа програма в Киото:

Посещение на будистки храмов комплекс „Кийомидзу-дера“ – основна забележителност на града, основан в края на 8 в. В превод името му означава „храм на чистата вода“ и го дължи на водопад, който се намира вътре в комплекса.

Посещение на будисткия храм „Кинкаку-джи“ (Храмът на златния павилион) – една от най-известните забележителности на Япония.

Посещение на замъка „Ниджо“ – резиденция на шогуните от рода Токугава от 17 в. до края на 18 в., когато преминава във владение на императорското семейство. Замъкът е издържан в класически японски стил и включва няколко градини, множество вишневи дървета, езеро с три острова и изкусно подредени камъни.

Разходка из старинния квартал на гейшите Гион.

Нощувка.


ДЕН 8: Киото – Осака

Закуска.

Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 08:50 ч.

Туристическа програма в Киото: шинтоисткото светилище „Фушими Инари“, посветено на богинята Инари.

Отпътуване за Осака. Туристическа програма с местен екскурзовод в Осака: посещение на Замъкa на Осака, изиграл важна роля при обединението на Япония през 16 век; пазарът „Куромон“, който е с повече от 190 години история и традиции, изключително популярен и познат сред местните като „Кухнята на Осака“. Разходка из известния квартал Дотонбори.

Настаняване.

Нощувка.


ДЕН 9: Осака – Франкфурт – София

Закуска.

Трансфер до летището. Отпътуване за Франкфурт в 10:00 ч. с полет на авиокомпания „Lufthansa“. Пристигане във Франкфурт в 14:50 ч.

Отпътуване за България в 18:55 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 22:05 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Франкфурт - Токио и Осака - Франкфурт - София в икономична класа с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 23 кг на авиокомпания "Lufthansa"

* Всички посочени в програмата трансфери

* Транспорт по програмата с автобус/минибус

* Билет за влак Мишима - Киото в туристическа класа

* 3 нощувки със закуски в хотел "Grand Prince Hotel New Takanawa" 4* (или подобен) в Токио

* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "The Prince Hakone Lake Ashinoko" 4* (или подобен) в Хаконе

* 2 нощувки със закуски в хотел "New Miyako Hotel Kyoto" 4* (или подобен) в Киото

* 1 нощувка със закуска в хотел "Hotel Monterey Grasmere Osaka" 4*(или подобен) в Осака

* Трансфер на багажа (големия куфар) от хотела в Токио до хотела в Киото

* Описаната туристическа програма с лицензирани местни екскурзоводи

* Входни такси за телевизионната кула "Tokyo Skytree" в Токио; храма "Котокуин" в Камакура; храма "Кийомидзу-дера", храм "Кинкаку-дзи" и замъка "Ниджо" в Киото; за Замъкa на Осака

* Водач-преводач от България

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Допълнителни услуги по програмата

* Бакшиши: 2/3 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място)

* Слушалки за туристическата програма по време на цялата екскурзия (заплаща се задължително на място): JPY 2000 на турист

* Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание

* Градски транспорт

* Разходи от личен характер

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

"Grand Prince Hotel New Takanawa" 4* (или подобен) в Токио


"The Prince Hakone Lake Ashinoko" 4* (или подобен) в Хаконе


"New Miyako Hotel Kyoto" 4* (или подобен) в Киото


"Hotel Monterey Grasmere Osaka" 4* (или подобен) в Осака

УСЛОВИЯ

* Цената на екскурзията е определена при валутен курс 1 JPY = 0,017 лева. При промяна на курса с повече от 5% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.

* Екскурзията се осъществява при минимум 16 записани туриста.


ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

Превозвач: "Lufthansa"

София (терминал 2) - Франкфурт: 14:10ч. - 15:30ч.

Франкфурт - Токио: 15:30 ч. - 18:05 ч.

Осака - Франкфурт: 10:00ч. - 14:50ч.

Франкфурт - София (терминал 2): 18:55ч. - 22:05ч.

* Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.


ПОЛЕЗНО:

* Часово време: България - 12ч., Япония - 19ч.

* Валута в Япония: японска йена (JPY)

* Валутен курс: 100 JPY = 1.606 лева

* Валутен курс: 1 USD = 113.39 JPY


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Задължителни ваксинации за български граждани на се изискват.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, които желаят да посетят Япония за срок не по-дълъг от 90 последователни дни, не се нуждаят от входна виза, за да пътуват. Необходимите документи за пътуване са валиден паспорт и двупосочен самолетен билет, които следва да бъдат представени пред имиграционните власти при пристигане в Япония. Освен тях, властите имат право да поискат от пътуващия да докаже, че разполага с достатъчно налични средства, които да покрият разходите по престоя му в страната, както и документи, потвърждаващи целта на пътуването му (програма на пътуването, ваучер за закупен туристически пакет или др.).

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025