000739

Екзотична Азия - Китай, Пекин и манастира Шаолин

Екзотична Азия - Китай, Пекин и манастира ШаолинЕкзотична Азия - Китай, Пекин и манастира ШаолинЕкзотична Азия - Китай, Пекин и манастира ШаолинЕкзотична Азия - Китай, Пекин и манастира ШаолинЕкзотична Азия - Китай, Пекин и манастира ШаолинЕкзотична Азия - Китай, Пекин и манастира ШаолинЕкзотична Азия - Китай, Пекин и манастира ШаолинЕкзотична Азия - Китай, Пекин и манастира ШаолинЕкзотична Азия - Китай, Пекин и манастира ШаолинЕкзотична Азия - Китай, Пекин и манастира ШаолинЕкзотична Азия - Китай, Пекин и манастира ШаолинЕкзотична Азия - Китай, Пекин и манастира Шаолин

ЦЕНИ

София - Доха - Чънду - Сиан - Луоян - Дънфън - Шаолин - Пекин - Доха - София

дати: 15.10.2021; 13.04.2022; 25.05.2022

11 дни/ 8 нощувки

Транспорт: самолет от София

С водач от България!ДАТИ И ЦЕНИ:


15.10.2021 - 3041 лв.

13.04.2022 - 3655 лв.

25.05.2022 - 3319 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: София – Доха

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 12:25 ч. за Чънду през Доха с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане в Доха в 18:15 ч.


ДЕН 2: Доха – Ченду

Отпътуване от Доха в 01:55 ч. за Китай. Пристигане в Чънду в 13:55 ч. Чънду е столица на провинция Съчуан, известен със своята дълга и славна история, превръщащ се в истинска туристическа дестинация. Трансфер до хотела. Настаняване след 14:00 ч.

Вечеря в традиционен китайски ресторант.

Нощувка.


ДЕН 3: Ченду

Закуска.

Екскурзия до планината Лъшан,включена в списъка на световното и културно наследство на ЮНЕСКО, която се намира в югозападната част на провинция Съчуан. Там се намира най-голямата и най-висока статуя в света на Буда, висока е 71 м. и е широка 28 м. Построен е по време на династията Тан (618-907). Статуята е издълбана в самата скала, която се намира на сливането на три реки Миндзян, Даду и Цин. Посещение на пещерните храмове Махао, едно от най-живописните места в района на Лъшан. Връщане в Чънду.

Вечеря в традиционен китайски ресторант.

Нощувка.


ДЕН 4: Ченду

Закуска.

Посещение на центъра за развъждане и отглеждане на панди, където ще имате рядката възможност да се докоснете до един от най-опазваните видове в света. Посещение на един от най-старите и най-добре запазени будистки храмове в Китай манастирът Уъншу. Тук са съхранени над 500 картини и калиграфия, изящни градини и тържествени зали. Посещение на старинният комплекс Куанджай, който обхваща една по-широка и една по-тясна уличка, известен с типичната си местна архитектура, ресторанти и кафенета.

Вечеря в традиционен китайски ресторант.

Нощувка.


ДЕН 5: Ченду – Сиан

Закуска.

Отпътуване за Сиан с високоскоростен влак D1918 (09:00/12:18) или подобен. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Туристическа програма в Сиан: посещение на манастира, където се намира Пагодата на голямата дива гъска – един от символите на Сиан и свещено място за будистите, изкачване на пагодата; разходка покрай древните крепостни стени. Свободно време по Мюсюлманската улица и Градския площад с камбанената кула, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай.

Вечеря в традиционен китайски ресторант.

Нощувка.


ДЕН 6: Сиан

Закуска.

Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена през 240 г. пр. н. е. Посещение на древната градска стена, една от най-известните исторически забележителности в Сиан, заобикаляща старата част на града.

Вечеря в традиционен китайски ресторант.

Нощувка.


ДЕН 7: Сиан – Лоянг – Денфен

Закуска.

Отпътуване за Луоян с високоскоростен влак G2002 (08:10/09:49 ч.) или подобен. Разположен в централната част на Китай, Луоян е една от люките на китайската цивилизация и една от четирите велики китайски столици. Посещение на пещерите Лунмън съхраняващи впечатляващи колекции от китайското каменоделско изкуство на късните династии от 4-10 в. Пещерата Лунмън е една от трите най-известни будистки пещери в Китай. Трансфер до хотела в Дънфън. Настаняване.

Вечеря в традиционен китайски ресторант.

Нощувка.


ДЕН 8: Денфен – Шаолин – Пекин

Закуска.

Посещение на манастира Шаолин, най-големия будиски храм в Китай, включен в списъка на ЮНЕСКО. Манастирът Шаолин обхваща много вълнуващи атракции като Залата на небесните царе, Зала Махавира, Дхарма пещерата, Център за обучение на бойните изкуства. Трансфер до Джънджоу и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин G404 (16:12/18:46 ч.) или подобен. Настаняване.

Вечеря в традиционен китайски ресторант.

Нощувка.


ДЕН 9: Пекин

Закуска.

Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира из цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (21 хил. км.). Името на Чанчън в превод на български означава "дълга защитна стена". Връщане в Пекин. Програмата продължава към Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Посещение на фабрика за перли.

Вечеря в традиционен китайски ресторант.

Нощувка.


ДЕН 10: Пекин

Закуска.

Напускане на хотела. Туристическа програма в Пекин: площад "Тиенанмън" – най-големият в света, чието име означава "вратата на небесното спокойствие"; дворцовият комплекс "Забраненият град" – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия "Ян и Ин" – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка.

Вечеря в традиционен китайски ресторант.

Трансфер до летището в Пекин.


ДЕН 10: Пекин – Доха – София

Отпътуване в 01:25 ч. за България. Пристигане в Доха 05:35 ч. Отпътуване за София в 06:55 ч. Пристигане на летище София в 11:25 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Доха - Чънду и Пекин - Доха - София в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг на авиокомпания "Qatar Airways"

* Билет за високоскоростен влак в икономична класа от Чънду до Сиан, от Сиан до Луоян и от Джънджоу до Пекин

Трансфери по програмата и автобусен транспорт по маршрута

* 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Holiday Inn Express West Gate" 4* (или подобен) в Чънду

* 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Tianyu Gloria Hotel" 4* (или подобен) в Сиан

* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Dengfeng Shaolin International Hotel" 4* (или подобен) в Дънфън

* 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Beijing Guantong Jianhui Building B" 4* (или подобен) в Пекинp

* туристическа програма в Чънду, Сиан и Пекин

* Входни такси за всички обекти, включени в програмата

* Местни екскурзоводи по целия маршрут

* Водач - преводач от България

* Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Виза за Китай (заплаща се с депозита): 162 лв

* Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място)

* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

* Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание

* Разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ

* Вечерите описани по програмата са в традиционен китайски ресторант, с китайска кухня.

* Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.70 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.

* Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!

* Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.


ПОЛЕЗНО:

* Часово време: София – 12 ч.; Пекин, Хонконг + 6 ч.

* Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)

* Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Китай, Хонконг: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Поради настъпили промени в законовите разпоредби и регулации относно визовия режим с Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни! Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025