000764

ВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯ

Изтекла
ВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯ

ЦЕНИ

София - Делхи - Агра - Джайпур - Делхи - София

12.02.2019 - 18.02.2019

7 дни / 5 нощувки със закуски, обяди и вечери

Транспорт: самолет от София


ЦЕНИ:

Възрастен в двойна стая: 950 EUR

Трети възрастен: 917 EUR

Единична стая: 1217 EUR

Деца от 6 до 12г, настанени в стая с двама възрастни: 917 EUR

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

Ден 1 - София - Делхи

Среща на летище София - Терминал 2 за полет София - Делхи

Ден 2 - Делхи - Агра

Пристигане на летище Делхи в 4:35ч. Посрещане на групата от водач на агенцията със специален поздрав наречен Swagat и гирлянди от цветя. Отпътуване за град Агра - 220 км, продължителност 5 часа. Настаняване в хотела.

По-късно ще посетим крепостта Агра. Построена през 1565г., тази крепост първоначално служела на армията по време на управлението на император Акбар. В нея великия мугалски император Шах Джахан прекарва последните си дни, заточен от сина си, възхищавайки се на белокаменния Тадж Махал. Огромната крепост крие в себе си уникални архитектурни шедьоври на индийското и мюсюлманско изкуство.

Следва, посещение на Итимад-уд-Даула. Това е гробница разположена до бреговете на р. Ямуна и е построена от дъщерята императора Нур Джахан, възлюбената съпруга на император Джахангир. Строежът ѝ започнал още през 1622г. и отнел 6 години. Гробницата е изградена от бял мрамор, цветни мозайки, каменни инкрустации и арковидни прозорци, които са разположени в ниши или направо върху фасадата и са закрити от ефирен мраморен филигран. Това е една от най-иновативните мугалски сгради на 15 век, съчетавайки трансформацията на характерните за това време масивни сгради, изградени от червен камък , към нежно изваяните шедьоври от бял мрамор по времето на Шах Джахан.

Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 - Агра - Фатехпур Сикри - Абанери - Джайпур - 260 км - 6 часа

Закуска.
Посещение на великолепния мавзолей Тадж Махал, построен от мугалския император Шах Джахан в памет на обичната си съпруга Мумтаз Махал. Построяването на този изящен дворец отнема цели 22 години, дело на труда на 20 000 работници и 1000 слона използвани за пренасянето на огромните мраморни блокове. А за изящните му декорации да били използвани скъпоценни камъни от Тибет, Персия и Русия. Флоралните елементи изградени от яспис, обсидиан и перла, умело са вписани в съвършената симетрия на снежния дворец, оставяйки усещане за лекота и безтегловност.
Отпътуване към Джайпур. Легендарният „Розов Град“ Джайпур се намира в щата Раджастан и е негова столица. Построен от Махараджа Джай Синг II и първоначално бил в жълт свят, но по-късно по повод посещението на принц Алберт било заповядано всички сгради да бъдат пребоядисани в розово, за да се покаже гостоприемността на индийския народ. Ще се насладите на невероятни моменти по време на вашата разходка в Джайпур. Ще се докоснете до блясъка на истински копринени сари, минавайки по тесните врати декорирани с фризове, за които се смята че носят късмет на индийското семейство.
По пътя ще видим и „Градът на Мъртвите“ - Фатехпур Сикри. Това е град построен в пустинята от червен варовик от император Акбар, като отражение на величественото минало. Той идеално съчетава елементи на арабското и индуското изкуство. След като комплексът - столица на мугалските императори бил построен се оказало, че водата не достига, затова и бил изоставен. Може би именно заради това, в днешно време той е така добре запазен.
В Абанери ще се запознаете със стъпаловидния кладенец Чанд Баори, построен през 7 век. Гледката към кладенеца е невероятна, подобни кладенци има построени само в Индия, а Чанд Баори е най-дълбокият от тях. Тази уникална структура, състояща се от хиляди стъпала, имала една единствена цел - да снабдява местните с вода.
Настаняване в хотел в Джайпур. Нощувка.

Ден 4 - Джайпур

Закуска в хотела.
Екскурзия до Форт Амбър. Това е крепост, намираща се на 11 км северно от Джайпур. Построена е на хълма Аравали, където едно време е била основана древната столица Джайпур. Строежът на крепостта започва през 1592г. и е дело на Махараджа Ман Синг. Това е грандиозен комплекс от замъци, павилиони, градини и храмове и впечатлява със старинния си вид и медения си цвят. Ще усетите магията на отминалите времена, изкачвайки се до височините на крепостта на гърба на някой слон. А по пътя ще се насладите на местната музика, изпълнявана наживо. От самия връх, където са били покоите на Махараджа Ман Синг, пред вас ще се открие прекрасна гледка към тясното ждрело.
Следобед - тур в Джайпур: посещение на уникалната обсерватория Джантар Мантар, величествена структура, построена от Раджа Джай Синг през 1728г, където се съхранява най-големият слънчев часовник в света, а също и Градския дворец. В музеите му, пред вас ще се открият изящни колекции на монголски костюми, оръжия и миниатюри. После, ще посетим и Хава Махал, в превод „ Дворецът на Ветровете“. Този изящен дворец е изцяло изграден от розов варовик през 1799г. Постройката е на 5 етажа, подредени един до друг в пирамидална форма. Всеки етаж притежава редица от прозорци, покрити с ефирни каменни паравани и балкони, над които има куполовидни покриви и висящи корнизи.
После ще разгледаме храмът Лакшми Нараяна, още познат като Бирла Мандир. Той е модерно архитектурно чудо, разположено на хълма Моти Дунгри в Раджастан. Построен е от висококачествен мрамор и е облицован с изваяни структури и статуи на богове. Посветен е на богинята Лакшми и бог Нараяна. Трите основни купола на храма представляват идеята за светска Индия и описват разнообразни подходи към различните религии на нацията. В храма са разположени едни от най-изящните статуи на Ганеша и други индуистки богове. Но освен статуи на богове, има и такива на велики мислители като Буда и Сократ.
Джайпур е също известен с производството на платове и тъкани, а още и с бижутерството. Не случайно тук се провежда годишната интернационална изложба на скъпоценните камъни и бижута. Може да се докоснете до начина на усъвършенстване на местните скъпоценни изделия, посещавайки една от работилниците на бижутерите. Ще посетим и текстилната фабрика, където ще разгледате типичните индийски принтове и дамите ще могат да пробват истинско индийско сари, а господата - типичното мъжко облекло, наречено курт.
Отпътуване към хотела. Нощувка.

Ден 5 - Джайпур - Делхи - 260 км - 6 часа

Закуска.
Отпътуване към Делхи. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 6 - Делхи

Закуска.
09:00: Полудневен тур в столицата на модерна Индия - Делхи. За последните 3000 години по тези земи са царували много владетели и всеки един от тях е оставил своя отпечатък. Културното наследство се вижда и днес в лицето на множеството архитектурни постройки и паметници: от мавзолея на Лодските Царе през 13 век до сградите на Британската империя, като тази на парламента или президентския дворец и правителствената сграда. Програмата включва посещение на Портата на Индия, храма „Лотос“, Кутаб Минар, Правителствената Сграда, Президентския дворец.
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7 - Делхи - София

2:30 ч. Ранен трансфер до летището за полет Делхи - София

Пристигане на летище София - Терминал 2.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Делхи - София с включен 1 бр. ръчен багаж до 8 кг и 1 бр. чекиран багаж до 30 кг на човек

* Трансфер летище - хотел - летище

* 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра в х-л Howard Plaza 4*

* 2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур в х-л Paradise 4*

* 2 нощувки със закуски и вечери в Делхи в х-л Taurus Sarovar Portico 4*

* 5 обяда - Subway, McDonald's или Pizza Hut

* Посещение на крепостта Агра

* Посещение на гробницата Итимад-уд-Даула

* Посещение на паметника на любовта - величествения Taj Mahal

* Полудневен панорамен тур на Джайпур

* Екскурзия до крепост Форт Амбър

* Посещение на уникалната обсерватория Джантар Мантар

* Обиколка на Джайпур, с включено посещение на City Palace, Palace of Winds и местните пазари

* Яздене на слон за посещение на Форт Палас

* Посещение на Хава Махал, в превод „Дворецът на Ветровете“

* Посещение на храмът Лакшми Нараяна, още познат като Бирла Мандир.

* Полудневен тур в столицата на модерна Индия - Делхи - включва посещение на Портата на Индия, храма „Лотос“, Кутаб Минар, Правителствената Сграда, Президентския дворец.

* Всички пътни и туристически такси

* Входни такси за посещаваните обекти

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR;

* Водач от фирма "Фор а Холидей" при група от 10 пътуващи

* Местен екскурзовод на английски/руски език

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Виза за Индия - 190 лв.

* Вечерно водно шоу "Звук и Светлина" в Akshardham Temple - 25 $

* Индийска фолклорна програма - 20 $

* Посещение на местен Клуб с Дисководещ и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки - 45 $

* Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

* Градски транспорт

* Разходи от личен характер

* Горивна такса /доплащане при евентуално увеличение от страна на авиокомпанията/

УСЛОВИЯ

Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетен билет София-Делхи-София с летищни такси в размер на 350 евро към дата 09.09.2018. При промяна в цената на самолетния билет, агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията!

Начин на записване:

Депозит: 50% при резервация.
Доплащане: 21 дни преди датата на пътуване.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

За притежателите на обикновен паспорт е необходима виза за влизане на територията на Република Индия.

Необходими документи за издаване на индийска виза:

Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офис на Фор а Холидей.

• Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.

• Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата.


Валутни курсове: Местната парична единица в Индия е индийска рупия (INR): 1 USD = 66,67 INR

Екскурзията се провежда при минимум 10 записани туристи.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025