000764

ВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯ

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА

Изтекла
ВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯПОТВЪРДЕНА ГРУПАВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯПОТВЪРДЕНА ГРУПАВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯПОТВЪРДЕНА ГРУПАВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯПОТВЪРДЕНА ГРУПАВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯПОТВЪРДЕНА ГРУПАВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯПОТВЪРДЕНА ГРУПАВЕЛИКОЛЕПНАТА ИНДИЯПОТВЪРДЕНА ГРУПА

ЦЕНИ

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА

София - Делхи - Агра - Фатехпур Сикри - Абханери Степуел - Джайпур - Мандава - София

19.10.2021 - 29.10.2021

11 дни / 10 нощувки със закуски и вечери

Транспорт: самолет от София

С придружител от "Фор а Холидей"


ЦЕНИ:

Възрастен в двойна/тройна стая: 3185 лв.

Единична стая: 3985 лв.

Деца от 6 до 12г, настанени в стая с двама възрастни: 2175 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

19.10.2021, ДЕН 1 - СОФИЯ - ДЕЛХИ

Среща в 13:00 на летище София - Терминал 2 за полет София - Истанбул - Делхи. Пристигане в Делхи на 20.10 /ДЕН 2/ в 04:45 ч. сутринта. Посрещане от представител на фирмата-партньор с типичните гирлянди - венци от свежи цветя. Трансфер до хотел. Настаняване. Закуска. Време за почивка. Свободно време. Вечеря. Нощувка

21.10.2021, ДЕН 3 - ДЕЛХИ

Закуска. Начало на обиколка за разглеждане на забележителностите на Стария Делхи - посещение на величественият храм Лотус, Червената крепост, елегантната цитадела на могулския император Шах Джахан. Построена през 1639 г. Червената крепост е оградена от каменна стена с бастиони, порти и врати. Посещение на Джама Масджид (Петъчната джамия), построена също от могулския император Шах Джахан. Следва приятна пешеходна разходка до стария и колоритен базар Чандни Чок. Посещение на Радж Гат, паметник на Махатма Ганди, баща на нацията. Свободно време за пазаруване в местния търговски район /при налично време/

Вечеря в хотела, напитките се заплащат допълнително. Нощувка.

22.10.2021, ДЕН 4 - ДЕЛХИ - АГРА /приблизително пътуване 4 часа/

Закуска в хотела.

Автобусна и пешеходна обиколка на Ню Делхи. Посещение на Кутуб Минар, 73-метрова кула на победата, построена през 1193 г. от Кутуб-уд-дин Айбак непосредствено след разгрома на последното хиндуитско царство в Делхи. Посещение на Портата на Индия - паметник от Първата световна война, спирка за фотосесия до Президентството, сградата на Парламента и сградите на Правителствения секретариат. Посещение на храм Акшардхам.

Следобед отпътуваме за Агра. Настаняваме се в хотела. Вечеря. Нощувка.

23.10.2021, ДЕН 5 - АГРА

Закуска в хотела. Отправяме се за посещение на Агра Форт.

Близо до градините на Тадж Махал се намира комплексът Агра Форт, наричан още „Червения Форт“ на град Агра. Тази мощна крепост, изградена от червен пясъчник, има стени с дължина 2 500 м, ограждащи императорския град на владетелите моголи. Комплексът се състои от много приказни дворци, като Мачи Бхаван, Джахангири Махал, Шиш Махал, Кас Махал (построен от Шах Джахан), зали за аудиенция, две много красиви джамии и др. В Агра Форт, създателят на Тадж Махал - Шах Джахан, е прекарал последните години от живота си, затворен в него от сина си. Включен е в списъка на ЮНЕСКО през 1983 г.

След невероятната разходка се отправяме към Гробницата на Итимад-уд-Даула - мавзолей на Могол в град Агра в индийския щат Утар Прадеш. Често се описва като "кутия за бижута", наричана понякога "Бачча Тадж", гробницата на Итимад-уд-Даула често се счита за чернова на Тадж Махал.

Следобед - Посещение на паметника на любовта - величественият Тадж Махал.

Тадж Махал, разположен на брега на река Ямуна, представлява огромен мавзолей от бял мрамор, построен в Агра между 1631 и 1648 по заповед на моголския император Шах Джахан в памет на любимата му жена. Тадж Махал е бижуто на мюсюлманското изкуство в Индия и един от най-възхитителните шедьоври на световното наследство.

Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

24.10.2021, ДЕН 6 - АГРА - ФАТЕХПУР СИКРИ - АБХАНЕРИ СТЕПУЕЛ - ДЖАЙПУР /около 5 часа пътуване/

След закуска се отправяме към Розовия град на Индия, Джайпур - най-големият град и столица на щата Раджастан, образец на великолепие и жизненост. Градът е основан през 1727 г. От Джай Сингх II и е първият планиран град в Индия. Джайпур е бил столицата на бившите владетели на Кахвахите и като такъв представява универсална туристическа дестинация. Това кралско място е с богато наследство, култура и архитектура и притежава великолепни крепости, величествени дворци, тихи храмове и красиви хавели.

По пътя - посещение на Fatehpur Sikri (Стария пустинен град на династия Могол) Джама Масджид, Буланд Дарваза, Двореца на Джодха Бай, Бибал Бхаван и Панч Махал.

Продължаваме, за да посетим Abhaneri Stepwells, известен също като Chand baori. Чанд Баори в село Абханери в Раджастан е най-интересната стена на стъпалата в Индия. Когато застанете до тази 13-етажна дълбока стена, оформена със симетрични триъгълни стъпала, водещи до водата на дъното, няма как да не сте хипнотизирани. В пустинята Раджастан това е практично решение за управление на водите. Той също така служи като естествен охладител през летните месеци.

Пристигаме в Джайпур. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

25.10.2021, ДЕН 7 - ДЖАЙПУР

След закуска се отправяме към Амбър Форт. Старата столица на Кахвахите се намира на върха на верига от скалисти хълмове. Крепостта е забележителна както с величественото излъчване на заобикалящата я среда, така и с мощните си назъбени отбранителни зидове и красиви дворци. Крепостта представлява чудесна комбинация от индуска и мюсюлманска архитектура.

Ще се качим на слон, за да посетим Форт Палас, в който е Диуан-е-Аам или Зала на публичните аудиенции - красива зала, разположена върху два реда орнаментирани колони с входот три страни. Сук Нивас, срещу "Диваан-е-хаас", е с врати от сандалово дърво и слонова кост, а палатът Шииш Махал в крепостта Amer, е бил построен за използване от императорското семейство. Известен е с изящните си инкрустации на огледала.

Следобед ще се насладим на лежерна разходка в града, Градския дворец - заемащ голяма площ, разделена от дворове, градини и сгради и перфектна комбинация от архитектура Раджастхани и Могол, Кралската обсерватория, Базара и други.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

26.10.2021, ДЕН 8 - ДЖАЙПУР

Закуска в хотела. Свободно време за разходка по местните колоритни пазари и Джайпур.

Вечеря. Нощувка в хотела.

27.10.2021, ДЕН 9 - ДЖАЙПУР - МАНДАВА /около 3 часа пътуване/

След закуска в хотела, се отправяме към Мандава - малко градче в района на Шеквати, известно със своите красиви стенописи Havelis.

Известен със своята много популярна крепост Mandawa, Mandawa е старомоден малък град в квартал Jhunjhunu в Раджастан. Популярен като Отворена художествена галерия, градът е пълен с павирани арки и великолепни дворци и крепости. Разположен е в сърцето на региона Shekhawati и е осеян с дворци и прекрасни имения (хавели). Аурата и атмосферата на мястото отразяват социалната и културна среда на мястото през отминалата епоха. Благодарение на кралското си величие, той е и горещо място за филмови снимки и тук целогодишно се стичат много медиите и студия.

Мандава е един от най-старите градове в региона, бил е важна спирка за търговците.

Пристигане и настаняване в нашия хотел-замък. Ще се насладим на приятна обиколка на замъка и ще посетим хавелите (именията) и вековните стенописи. Ще се разходим и до селския пазар, за да се запознаем с традиционното правене на гривни.

Вечеря. Нощувка.

28.10.2021, ДЕН 10 - ДЖАЙПУР - ДЕЛХИ /около 5 часа пътуване/

Закуска. Освобождаваме хотела и отпътуваме за Делхи. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка.

29.10.2021, ДЕН 11 - ДЕЛХИ - СОФИЯ

Ранна закуска или сух пакет. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до София в 06:25.Пристигане в България същия ден в 14:50 на Терминал 2.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Делхи - София с включен 1 бр. ръчен багаж до 8 кг и 1 бр. чекиран багаж до 40 кг на човек

* 10 нощувки в 5 * хотели, както следва:

- Delhi - "Pride Plaza Aerocity" 5* - 3 нощувки

- Agra - "Sarovar Crystal Premier" 5* - 2 нощувки

- Jaipur - "Hotel Radisson City Centre" 5* - 3 нощувки

- Mandawa - "Castle Mandawa" - 1 нощувкa

- Delhi - "Pride Plaza Aerocity" 5* - 1 нощувка

* 10 закуски и 9 вечери в ресторантите на хотелите;

* Всички трансфери с удобен категоризиран и климатизиран транспорт;

* Богата туристическа програма, с посещение на най-доброто от Индия - Делхи, Агра, Фатехпур Сикри, Абханери Степуел, Джайпур и Мандава;

* Традиционно посрещане с гирлянди при пристигане на летището в Делхи;

* Rickshaw Ride в Чандни Чоук пазар в Олд Делхи;

* Езда на слонове ИЛИ Jeep Ride в Amber Fort в Джайпур;

* Местен екскурзовод на английски или руски, пътуващ с групата;

* Всички входни такси за местата за посещение, включени в офертата;

* 02 бутилки вода на човек на ден по време на пътуването в автобуса;

* Всички местни данъци (5% GST);

* Застраховка Живот с Асистънс в размер на 25 000 EUR;

* Застраховка "Отмяна на пътуване" с включено покритие КОВИД преди датата на отпътуване;

* Придружител от „Фор а Холидей“.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ В ДЖАЙПУР

- Забавления при слонове, с включен обяд или вечеря - 190 лева;

- Атрактивен полет с балон /60 минути/ и сертификат - 560 лева;

- Посещение на текстилна работилница, където сами можем да си изработим сувенири - 130 лева;

- Да си сготвим сами индийска кухня - 120 лева;

- На вечеря в местно индианско семейство - 170 лева;

- Да напазаруваме и да сготвим - 140 лева;

- Нощен Джайпур - 150 лева;

- Джип-сафари и среща с леопарди - 190 лева;

- Да усетим духът на Индия - посещение на индийско село с джип - 170 лева;


* Виза за Индия - 250 лв.

* Напитки и обяди;

* Бакшиши към обслужващия персонал - шофьори, екскурзовод, пиколо и др.

* Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

* Градски транспорт

* Разходи от личен характер

* Горивна такса /доплащане при евентуално увеличение от страна на авиокомпанията/

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:

19.10.2021 - 15:40 София - 20.10.2021 - 04:45 Делхи, престой на летище Истанбул 3 часа;

29.10.2021 - 06:25 Делхи - 29.10.2021 - 14:50 София, престой на летище Истанбул 3 часа

УСЛОВИЯ

Начин на записване:

Депозит: 1000 лв. Остатъкът може да бъде разделен на 2 вноски, като крайното доплащане е дължимо до 31.08.2021 г.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

За притежателите на обикновен паспорт е необходима виза за влизане на територията на Република Индия.

Необходими документи за издаване на индийска виза:

Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офиса на Фор а Холидей.

• Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.

• Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата.

• Анкета, която ще бъде предоставена лично за всеки пътуващ.


Валутни курсове: Местната парична единица в Индия е индийска рупия (INR): 1 USD = 66,67 INR

Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи.

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025