001175

Пътешествие до Китай и Хонг Конг

Пътешествие до Китай и Хонг Конг Пътешествие до Китай и Хонг Конг Пътешествие до Китай и Хонг Конг Пътешествие до Китай и Хонг Конг Пътешествие до Китай и Хонг Конг Пътешествие до Китай и Хонг Конг Пътешествие до Китай и Хонг Конг Пътешествие до Китай и Хонг Конг

ЦЕНИ

Пекин – Сиян - Лоян - Шанхай – Хонг Конг - Макао

14.11.2019 - 26.11.2019

13 дни / 10 нощувки със закуски и вечери

Транспорт: Самолет от София

 

ЦЕНИ:

Възрастен в двойна стая - 2198 €

Единична стая - 2490 €

Трети възрастен на допълнително легло - 2140 €

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ден

14.11.2019 - СОФИЯ

Полет от София с Турски авиолинии в 21:20ч. Кацане в Истанбул в 23.40ч.

2 ден

15.11.2019 - ПЕКИН 

Полет от Истанбул в 01.55 и кацане в Пекин в 16.10ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Jinfeng Hotel 4* или подобен. При възможност разходка по Wangfujing Road, главната търговска улица на Пекин и кратко опознаване на града.Вечеря и нощувка.

 

3 ден

16.11.2019 - ПЕКИН

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън(Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град,известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.  Вечеря и нощувка.

 

4 ден

17.11.2019 - ПЕКИН

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лева).

Вечеря и нощувка.

 

5 ден

18.11.2019 - ПЕКИН-Л0ЯН

Закуска.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38ч ( часовете подлежат на препотвърждение ) . Пристигане в Лоян в 13:47ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel 3*или подобен. Вечеря и нощувка.

 

6 ден

19.11.2019 - ЛОЯН-СИЯН

Закуска.

Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41ч. Пристигане в Сиян в 19:12ч. Вечеря, след което настаняване в хотел SkyTel Xian или подобен 4*. Нощувка.

 

7 ден

20.11.2019 - СИЯН

Закуска.

Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.

 

8 ден

21.11.2019 - СИЯН-ШАНХАЙ

Закуска.

След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25ч. Пристигане в Шанхай в 19:47ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Friend HotelShanghai 4* или подобен.

 

9 ден

22.11.2019 - ШАНХАЙ

Закуска.

Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение наХрама на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.

Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (45 евро/88 лева).

 

10 ден

23.11.2019 - ШАНХАЙ-ХОНГ КОНГ

Закуска.

Свободно време, след което трансфер до летището за полет до удивителния Хонг Конг в 16:50 ( подлежи на препотвърждение ) разположен на повече от 200 острова. Пристигане в 19:50ч и настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel 4*или подобен. Вечеря и нощувка.

 

11 ден

24.11.2019 - ХОНГ КОНГ-МАКАО

Закуска.

Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.

Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Посещение на казино “Венецианецът”. Ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка.

 


12 ден

25.11.2019 - ХОНГ КОНГ-ИСТАНБУЛ

Закуска.

Панорамна обиколка на града с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти.Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Посещение на плажа Рипълс Бей, където могат да се направят страхотни снимки на залива. Около 18:00ч трансфер до летището за полет с Турски авиолинии в 23:05ч.

 

13 ден

26.11.2019 - ИСТАНБУЛ-СОФИЯ

Кацане в Истанбул в 06:15ч. Полет за София в 08:35ч и кацане на летището в София в 08:85ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; Хонг Конг – Истанбул – София с летищни такси  и включен 40 кг багаж, разпределен на 2 по 20 кг или един с общо тегло до 30 кг;

* Самолетен билет Шанхай – Хонг Конг с включен багаж до 20 кг;

* 3 нощувки в Пекин (Beijing Jinfeng или подобен);

* 2 нощувки в Сиян (SkyTel Xian или подобен 4*);

* 1 нощувка в Лоян (Luoyang Peony Hotel 3* или подобен);

* 2 нощувки в Шанхай (Friend Hotel Shanghai 4* или подобен );

* 2 нощувки в Хонк Конг (Hong Kong regal Riverside Hotel или подобен);

* Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира  

* Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела във втора класа

* Трансфер Лоян - Сиян  с влак стрела във втора класа

* Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела във втора класа

* Климатизиран транспорт

* Входни такси за музеите и обектите по програмата

* Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата

* Всички трансфери, упоменати в програмата

* Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек

* Водач, който ще придружава групата през цялото време

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро/78 лв, заплащат се предварително в България.

* Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв. на човек (при минимум 10 записани туриста).

* Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 45 евро/88 лв. на човек (при минимум 10 записани туриста).

* Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.

* Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната –90 USD на човек

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:

14.11 TK1030 София 21:20 - Истанбул 23:40
15.11 TK 020 Истанбул 01:55 - Пекин 16:10
25.11 TK 071 Хонг Конг 23:05 - Истанбул 06:15 – на следващия ден
26.11 TK1027 Истанбул 08:35 - София 08:55

Допълнителна информация:

Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,75 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването

УСЛОВИЯ

Резервации и записване:

* При резервация се внася депозит в размер на 1760 лв; доплащане 40 дни преди пътуването

* Офертата важи при минимум 15 туристи

Необходими документи:

* За издаване на туристическа виза за Китай - международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;

* Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек

Анулации и рекламации:

* До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
* От 59 работни дни до 40 дни – 900 евро или 1760 лв
* От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Медицински и здравни изисквания:

Няма медицински и здравни изисквания свързани с пътуването.

Забележка: При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025