001235

АВСТРАЛИЯ - НЕПОЗНАТАТА ЮЖНА ЗЕМЯ

Изтекла
АВСТРАЛИЯ - НЕПОЗНАТАТА ЮЖНА ЗЕМЯАВСТРАЛИЯ - НЕПОЗНАТАТА ЮЖНА ЗЕМЯАВСТРАЛИЯ - НЕПОЗНАТАТА ЮЖНА ЗЕМЯАВСТРАЛИЯ - НЕПОЗНАТАТА ЮЖНА ЗЕМЯАВСТРАЛИЯ - НЕПОЗНАТАТА ЮЖНА ЗЕМЯАВСТРАЛИЯ - НЕПОЗНАТАТА ЮЖНА ЗЕМЯАВСТРАЛИЯ - НЕПОЗНАТАТА ЮЖНА ЗЕМЯ

ЦЕНИ

Сидни - Кернс - Големият Бариерен Риф - Куранда - Мелбърн - Филип Айлънд - Великият Океански път

30.03.2019 - 10.04.2019

13 дни / 10 нощувки

Транспорт: самолет от София

Цена на човек в двойна стая: 2 760 EUR

Единична стая: 3 108 EUR

Допълнително легло: 2 760 EUR

Дете до 11,99 г. с двама възрастни: 2 520 EUR

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1-ви ден 30.03.2019: София - Доха - Сидни

Отпътуване от летище София в 12:25 часа за Доха. Пристигане в Доха в 18:15 часа. Полет за Сидни в 20:10 часа.

 

2-ри ден 31.03.2019: Сидни

Пристигане в 18:55 часа. Трансфер до хотела. Нощувка.

 

3-ти ден 01.04.2019: Сидни

Закуска. Отправяме се западно от Сидни на 65 километра от града, където се намира Национален парк Сините планини, включен в списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Названието му идва от синкавата мъгла, излъчвана от многобройните евкалиптови дървета. Красотата е невероятна - грандиозни проломи и каньони, пещери и живописни дефилета, високи плата и безмерни горски масиви. Ще посетим Featherdale Wildlife Park, за да наблюдаваме отблизо типичните представители на австралийската флора и фауна в естествената им среда - коали, емута, както и други животни и разнообразие от птици.

Възможност за вечеря на бюфет (срещу допълнително заплащане) в ресторант “Кулата в Сидни” (Sydney Tower Buffet). Ресторантът на въртяща се платформа ще ни разкрие забележителни гледки на нощния град. Връщане в хотела. Нощувка.

 

4-ти ден 02.04.2019: Сидни

Закуска. Екскурзия до Morisset Park - включена в цената, където ще имаме възможност да си поиграем с кенгурута, да ги почерпим с морковче и да се разходим из живописната гора.

Следобед ще посетим една от най-емблематичните сгради на Сидни - Операта (Opera House), открита през 1973 година от Кралица Елизабет II. Opera House се счита за едно от чудесата на 20-ти век и е под егидата на ЮНЕСКО като част от световното и културно наследство. Вечерна разходка и свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

 

5-ти ден 03.04.2019: Сидни

Закуска. Свободен ден. Нощувка.

 

6-ти ден 04.04.2019: Сидни - Кернс

Закуска. Трансфер до летището за полет до Кернс. Пристигане по обед и трансфер до хотела. Свободен следобед. Нощувка.

 

7-ми ден 05.04.2019: Кернс, Големият Бариерен Риф

Закуска. Целодневна екскурзия из Големия бариерен риф на борда на катамаран - включена в цената. Ще имаме възможност за разнообразни дейности - плуване, шнорхелинг, за да се насладите на красотата на кораловия свят, демонстрация на хранене на риби, разходка с лодка с прозрачно дъно или просто релакс на шезлонгите на борда. Обяд с морски деликатеси. Следобед, връщане в хотела. Нощувка.

 

8-ми ден 06.04.2019: Кернс - Куранда - Кернс

Закуска. Целодневна екскурзия до Куранда - високопланинско аборигенско селище - включена в цената. Ще се повозим на влак, очакват ни впечатляващи гледки на тропическите джунгли. В аборигенското селище ще се запознаем с обичаите и танците на едни от най-древните народи в света. В парка освен коала ще срещнем кенгуру, диво куче динго и др. Следва обяд бюфет барбекю. Ще се повозим на кабинков лифт и ще продължим да се любуваме на чудесата на джунглата. Връщане в Кернс. Нощувка.

 

9-ти ден 07.04.2019: Кернс - Мелбърн

Закуска в хотела. Трансфер до летището и полет за Мелбърн. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела. Свободен следобед или
1. 17:30 ч. - 19:30 ч По желание и срещу допълнително заплащане - 100 EUR, ни очаква вечеря в Колониален трамвай - ресторант с 3 степенно меню. Трамваят, произведен през 1927 година пътува по живописните улички на Мелбърн, докато се наслаждаваме на кулинарните изкушения.
2. 20:30 ч. По желание и срещу допълнително заплащане - 25 EUR, следва изкачване на 88 етаж на Eureka Tower /285 м. над Мелбърн / за 38 секунди! /
Връщане в хотела. Нощувка.

 

10-ти ден 08.04.2019: Мелбърн - Сан Ремо - Филип Айлънд

Закуска в хотела.
Целодневна екскурзия до Филип Айлънд (Philip Island) - резерват на австралийска фауна - включена в цената.
По пътя - посещение на Maru Wildlife Park - среща с местната фауна - ще се снимаме с коала, ще играем с кенгуру, ще видим ехидни. Отправяме се към Сан Ремо - разходка на плажа и кея.
Привечер пристигаме на Филип Айлънд, където ще наблюдаваме уникален спектакъл - Парадът на пингвините. Всяка привечер пингвините излизат от морето и маршируват по брега до техните жилища в пясъчните дюни. Ще научим повече за навиците и начина на живот на най-­малките пингвините в света. Разходка из центъра за опазване на коалите, за да наблюдаваме коалите измежду дърветата в тяхната естествена среда. Вечеря с двустепенно меню в местен ресторант на Филип Айлънд. Връщане в хотела около полунощ. Нощувка.

 

11-ти ден 09.04.2019: Мелбърн - Великият Океански път

Закуска в хотела.
Целодневна екскурзия по световно известния Велик океански път (Great Ocean Road) - включена в цената, която ще ни даде възможност да се насладим на великолепни пейзажи. Общата дължина на пътя е 243 километра, построен е между 1919 и 1934 година. Води до важни забележителности и природни феномени като огромните скални късове “Дванайсетте Апостола” - група от огромни варовикови скални образувания с височина от около 45 м. Образуването им е вследствие на ерозионни процеси започнали преди около 20 милиона години. Първоначално монолитните късове са били 12, откъдето идва и оприличаването им с дванадесетте християнски апостоли. Днес от тях са останали само 8, тъй като останалите 4 са били разрушени с времето под въздействието на природните условия.

В залива Аполо ни очаква обяд в местен ресторант. Ще се разходим из малкото крайбрежно градче Порт Кембъл (Port Campbell). Връщане вечерта в Мелбърн. Нощувка.

 

12-ти ден 10.04.2019: Мелбърн - Доха - София

Закуска в хотела. Освобождаване на хотела.
Обиколка на Мелбърн /пешеходна и с автобус/, включена в цената - град, който се отличава със своята космополитност и висок жизнен стандарт. Градът е основан през 1835 година, днес той е център на изкуства, търговия, промишленост, образование, развлечения, спорт и туризъм.
Ще видим едни от най-впечатляващите архитектурни шeдьоври на Мелбърн - Катедралата Сейнт Пол (St. Paul’s Cathedral), Театър Принцес (Princess Theater) и Театър Риджент(Regent Theatre), сградата на Кметството (Town Hall), градския площад Federation Square. Ще минем покрай Университета (Melbourne University), най-големия стадион в Австралия Мелбърн Крикет Граунд - (Melbourne Cricket Ground), Парламентаи други.
Ще се разходим из приказно красивите Кралски ботанически градини, градините Фитцрой (Fitzroy Gardens), ще разгледаме и дома на капитан Кук.
Свободно време за шопинг и разходка из търговската централна улица.

Трансфер до летището. Полет за Доха в 22:30 часа. Пристигане в 05:15 часа. Полет за София в 06:55 na 11.04.2019. Пристигане в София в 11:25 часа.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетни билети София - Доха - Сидни с Qatar Аirways с включени летищни такси, 1 ръчен и 1 чекиран багаж;

* Самолетен билет Сидни - Кернс с включени летищни такси, 1 ръчен и 1 чекиран багаж;

* Самолетен билет Кернс - Мелбърн с включени летищни такси, 1 ръчен и 1 чекиран багаж;

* Самолетен билет Мелбърн - Доха - София, с включени летищни такси, 1 ръчен и 1 чекиран багаж;

* Всички трансфери летище - хотел - летище;

* 4 нощувки със закуски в Сидни в хотел 3*;

* 3 нощувки със закуски в Кернс в хотел 3*;

* 3 нощувки със закуски в Мелбърн в хотел 3*;

* Екскурзия до Blue Mountains в Сидни организирана с автобус - 8 часа продължителност, с местен водач на български език;

* Екскурзия до Morisset Park в Сидни с автобус, където ще можете да си поиграете и с кенгурута - 8 часа продължителност, с местен водач на български език;

* Пешеходна разходка в централната част на Сидни - Операта и Ботаническата градина, с местен водач на български език;

* Целодневна екскурзия Големия Бариерен Риф в Кернс с включен обяд;

* Целодневна екскурзия до Куранда с включен обяд;

* Полудневен тур в Мелбърн, с местен водач на български език

* Екскурзия до Филип Айлънд и Парада на пингвините с включен обяд

* Целодневна екскурзия Велик океански път с включен обяд

* Придружител от "Фор а Холидей", който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия;

* Климатизиран транспорт по целия маршрут;

* Медицинска застраховка за целия престой с покритие 50 000 EUR

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Виза за Австралия - такса за обработка на документи 80 лв.;

* Вечерен круиз из залива на Сидни с включена вечеря с морски деликатеси - 85 EUR;

* Вечеря на бюфет във въртящия се на платформа ресторант в Sydney Tower - 145 EUR;

* Вечеря в Колониален трамвай в Мелбърн - ресторант с 3 степенно меню - 100 EUR

* Изкачване на 88 етаж на Eureka Tower - 25 EUR

* Лични разходи;

* Медицинска застраховка на лица над 70 години - доплащане 65 лева;

* Бакшиши за обслужващия персонал на място, събират се предварително в София - 120 лв;

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полудневен тур в Мелбърн - 3.5 часа

Мелбърн е Мека за любителите на спорта, не случайно е наричан културното сърце на Австралия. Този 3.5-часов тур ще ви отведе на обстойна обиколка, за да се насладите на големите туристически атракции, аркади и улички, където ще можете да се докоснете до ежедневието на жителите на града.

Резервирайки този тур туристите ще видят най-доброто от Мелбърн: историческите квартали и модерното развитие на града, вилата Fitzroy Gardens и Cottage Captain Cook's (лични разходи), пазара на кралица Виктория, където може да намерите много изгодни покупки..

Градът е построен от хора, дошли от цял ​​свят и скоро сами ще разберете какво ги е привлякло, докато обикаляте по улиците му и се наслаждавате на спокойната атмосфера. Обстойната обиколка ще ви даде чудесно въведение в един от най-космополитните градове в Австралия.


Филип Айлънд и Парадът на пингвините

Присъединете се към тази 12-часова обиколка на Филип Айлънд, за да видите възхитителния пингвински парад и най-доброто от дивата природа на Виктория.

Изживейте магията на запазения парк Moonlit Sanctuary Wildlife Conservation Park и историческата ферма на Чърчил Айлънд. Насладете се на спираща дъха гледка над нос Woolamai, преди да посетите световноизвестния пингвински парад на Summerland Beach, Phillip Island.

Изживейте магията на парка за опазване на дивата природа "Moonlit Sanctuary" и вижте вомбати, коали, кенгуру, динго и много други!

Разгледайте историческия остров Чърчил

Разходете се по алеите на Центъра за опазване на коали

Насладете се на великолепна гледка към сърф плажа Cape Woolamai

Открийте красивият център за еко туризъм Nobbies и забележителната брегова линия на Seal Rocks

Полюбувайте се на малките пингвини, които се завръщат у дома за нощта на парада

 

През деня ще се запознаете с жителите на Moonlit Sanctuary Wildlife Conservation Park отблизо, където можете да нахраните кенгуро или валаби, да си направите снимка с коала и да научите за опазването на тези привлекателни местни животни.

Еко сертифицираното светилище също демонстрира някои по-малко познати, но също толкова очарователни застрашени видове.

Оттук отпътуваме до историческия остров Чърчил. Тук ще видите подстригване на овце в действие и ще имате време да разгледате историческите сгради.

Посетете зашеметяващия плаж Cape Woolamai и Nobbies, преди да пристигнете на плажа Summerland за нощния пингвинен парад. Домът на най-голямата колония от малки пингвини във Виктория, плажът Summerland осигурява грандиозен фон на световноизвестния пингвински парад.

Гледайте как стотици малки пингвини си проправят път през плажа и се прибират у дома за нощта. Елате и се насладете на красотата и родната дива природа на Филип Айлънд и направете това пътуване запомнящо се завинаги.

Включва:

• Всички входни такси за парковете

• кафе / чай / бисквити

• Австралийски обяд

Преди да тръгнете:

• Препоръчва се: подходящо облекло за всички метеорологични условия, леки закуски и бутилка вода

• Турове се провеждат в модерни климатизирани минибуси (макс. 24)

• Тази обиколка не е достъпна за инвалидни колички

• Поради пътуванията, участващи в нашите обиколки, не допускаме бебета / деца на възраст под 4 години.


Целодневен тур по Great Ocean Road - пътната артерия на Австралия

Oбиколка на грандиозния Great Ocean Road - един от най-известните турове в Австралия. Малките, персонализирани еко пътеки ви отвеждат до всички икони на известното пътешествие, включително и 12-те Апостола.

• Пригответе се да наблюдавате коали в река Кенет

• Разходете се в очарователната дъждовна гора в Националния парк Great Otway

• Посетете раздвижващите се забележителности на брега на корабокрушението, включително 12-те Апостола, лорд Лод Ард ​​и Гибсън Степ

• По желание може да се насладите на 15-минутно каране на хеликоптер по крайбрежието на корабокрушението - Shipwreck Coast

Насладете се на сутрешния изглед към Мелбърн и Порт Филип Бей, докато прекосявате моста Westgate Bridge, най-дългият мост в Австралия.

Неповторимото пътешествие по Великия океански път води до някои невероятни крайбрежни пейзажи, с нови изгледи, които се разкриват след всеки завой. Има изобилие от живописни спирки, включително и възможност за снимки на Голямата океанска пътна артерия, ще спрем и на река Кенет, където има изобилие от сладки и пухкави диви коали.

Ще стигнем до залива Apollo Bay за обяд, където ще имате възможност да се поразходите в известния крайбрежен град. Пътуването ни ще се отдалечи от водата по Големия океански път и ще се отправим към планината. Продължаваме през грандиозния район на Otway Ranges в хладната и умерена дъждовна гора в Maits Rest.

Продължаваме до Националния парк Port Campbell, с иконичния си набор от скални образувания. Ще останете впечатлени от величествените монолити на 12-те Апостола.

За вечерята ще се върнем отново в Мелбърн в красивия град Колак, ще можете да се насладите на невероятна гледка към осветения град, докато прекосявате Уестгейт Бридж по пътя обратно.


Kuranda Pamagirri Aboriginal - Целодневен тур


Целодневен круиз на катамаран до Зеления остров

Насладете се на цял ден приключения до Големия бариерен риф на катамаран. Качете се на модерен климатизиран катамаран, за да се потопите в тази идилична част на Големия бариерен риф и да се насладите на целодневната обиколка до това уникално място, което се намира само на 45 минути от Кейрнс.

На този целодневен тур ще имате възможност да се насладите на  тропическия зелен остров и да се гмурнете с шнорхел сред колоритни морски чудеса и рифове. Ще се потопите на пясъчния плаж или ще опознаете дълбините на океана, возейки се на лодка с прозрачно дъно.

* Насладете се на един спокоен ден на уникалния тропически остров на Големия бариерен риф

* Ще имате възможност да разгледате прелестите на 6000-годишния коралов остров, който е единствен на Големия бариерен риф със собствена тропическа гора

* Вижте красивите и пъстри коралови рифове и морския живот от лодка със стъклено дъно

* Отпуснете се на плажа и се насладете на освежаващи напитки на бара при басейна на острова

* Възможност да стигнете до Големия бариерен риф от Кейрнс

* Гмуркане с шнорхел сред богатите рифове и коралови градини

Тропическата гора е дом на над 120 родствени растителни видове и цветни птици.

Зеленият остров е същински рай, заобиколен от уникални рифове, изобилстващи от морски живот.

Гмурнете се с шнорхел и се потопете сред рибите и кораловите градини или останете сухи на грандиозната полупотопяема подводница или лодка със стъкло дъно, за да откриете прелестите на подводния живот.

Като алтернатива, просто се попечете на белия пясъчен плаж и се насладете на слънцето.

УСЛОВИЯ

Полетно разписание:

* 30.03.2019 София - Доха12:25 - 18:15

* 30.03.2019 Доха - Сидни 20:10 - 18:55 на 31.03.2019

* 04.04.2019 Сидни - Кайрнс 09:35 - 11:35

* 07.04.2019 Кайрнс - Мелбърн 11:20 - 15:45

* 10.04.2019 Мелбърн - Доха 22:30 - 05:15 на 11.04.2019

* 11.04.2019 Доха - София 06:55 - 11:25

Необходими документи:

* международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;

* за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!;

Условия и Забележки:

* При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване;

* Офертата важи при минимум 15 туристи;

* Туроператорът съдейства за получаване на Австралийска виза, но не гарантира за нейното получаване;

* Необходими документи за кандидатстване - Цветно копие на паспорт с валидност минимум 6 месеца, цветно сканирана снимка паспортен формат. Допълнително може да бъдат поискани допълнителни документи за издаването на визата, като - банкови извлечения, данни на роднини или приятели, доходи, имущество;

* Документите трябва да бъдат преведени и легализирани на английски език;

* Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;

* Срок за уведомление за несъбран минимум - 30 дни, преди заминаване;

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;

* Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата;

Срокове за анулации и неустойки:

* при наличие на повече от 120 дни преди датата на отпътуване - неустойка не се удържа;

* между 120-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

* между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;

* при по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025