001335

МАГИЯТА НА МАДЕЙРА

Изтекла
МАГИЯТА НА МАДЕЙРАМАГИЯТА НА МАДЕЙРАМАГИЯТА НА МАДЕЙРАМАГИЯТА НА МАДЕЙРАМАГИЯТА НА МАДЕЙРАМАГИЯТА НА МАДЕЙРАМАГИЯТА НА МАДЕЙРАМАГИЯТА НА МАДЕЙРА

ЦЕНИ

София - Мадрид - Фуншал - Мадрид - София

09.09.2019 - 17.09.2019

9 дни / 7 нощувки

Транспорт: самолет от София


ЦЕНИ на турист в двойна стая:


* Hotel Dorisol Chain 3* BB - 1 787 лв.


* Jardins Da Ajuda 4* Suite Hotel BB - 1 810 лв.


* Allegro Madeira 4* /Adults only / BB - 1 848 лв.


* The Lince Madeira 4* BB - 2 028 лв.


* Hotel Four Views Baia 4*+ /Препоръчан/ BB - 2 028 лв.


* Enotel Quinta do Sol 4* /Adults only/ HB - 2 088 лв.


* Melia Madeira Mare 5* HB - 2 499 лв.** Цена за деца - при запитване.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

Ден 1 - 09.09.2019, София-Мадрид

Полет от летище София в 19:10 ч. Пристига в Мадрид в 23:59 ч.

Ден 2 - 10.09.2019, Мадрид-Фуншал

Полет на АК „Enter Air” от Мадрид в 09:00 ч. Пристигане на летище Фуншал, Мадейра в 10:35 ч. и трансфер до избрания хотел. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 - 11.09.2019, Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения, разходка, пазаруванеи свободно опознаване на острова.

Ден 4 - 12.09.2019, Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения, разходка, пазаруванеи свободно опознаване на острова. Полудневна екскурзия на Фуншал и Монте – цена на човек 35 евро / 68 лева.

Днес ще опознаем столицата на Мадейра – Фуншал. Сгушен между планини и хълмове, модерен и същевременно космополитен, градът е известен е със своите първокласни ресторанти, забележителни четири и пет звездни хотели и прекрасен климат през цялата година. Ще посетим известната градина „Санта Катарина”, пазара, както и старата катедрала от 15-и век.

Накрая ще изкачите стълбище, което води до църквата „Lady of the Monte”. Вътре ще имате възможността да разгледате позлатените скулптури и дърворезбата от 17 и 18 век. Император Карл I - последният монарх на Австро-Унгарската империя, е бил на заточение в Мадейра през 1921г. и е погребан в параклис до църквата. Идеалният начин да се слезне до долу по стръмните улици, водещи до центъра на Фуншал е да преживеете друг вид транспорт - не толкова модерен, но изключително атрактивен... прочутата дълга шейна ( опционално ).

Екскурзията завършва с посещение на винарна, където може да дегустирате прочутите местни вина.

Ден 5 - 13.09.2019, Фуншал

Закуска.Свободно време за плаж и развлечения, разходка, пазаруване или възможност за допълнителна екскурзия - Порто Мониз/ целодневна екскурзия - цена на човек: 58 евро / 113 лева

Отпътуване за западната част на острова и посещение на типичното рибарско градче Cabo Girao, разположен на второто по височина пристанище в Европа и живописното селце Ribeira Brava. Продължаваме пътуването си към Ponta do Sol y Calheta, по крайбрежието на север до Порто Мониз.

Кратка почивка за обяд (включена в цената).

По пътя обратно преминаваме през гора с редки растителни видове до Laurisilva. Кратка спирка в Encumeada, където можем да се насладим на страхотни гледки на двете страни на острова. Нощувка.

Ден 6 - 14.09.2019, Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж, разходка, пазаруване или възможност за допълнителна екскурзия – Сантана/целодневна екскурзия - цена на човек: 58 евро / 113 лева.

Отпътуване за Камача, известен с местното си производство на плетени кошници и в непосредствена близост до Pico do Arieiro, вторият по височина връх на острова, (1, 818м.), от където можете да се насладите на страхотна планинска гледка. Спускане към Ribeiro Frio и посещение на развъдник за пъстърва. Отпътуване по посока Faial.

Кратка почивка за обяд (включен в цената).

Продължаваме към Сантана, известен със своите къщи със сламени покриви. Обратно към Фуншал, спирка в Портела (на 670м.), където се разделят северната част на острова и остров Порто Санто. Преминаване през Мачико, първата столица на Мадейра, където първите откриватели на острова акостират на острова през 1420г. Нощувка.

Ден 7 - 15.09.2019, Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или възможност за допълнителна екскурзия.

Традиционна вечеря - цена на човек: 48 евро / 94 лева

Усетете атмосферата на типична вечеря в Мадейра и се насладете на богатата кухня и традиции на острова. Менюто се състои от типичните за острова: печено месо, царевица, сладки картофи и салата, както и специалитети от различните области. По време на вечерята, ще можете и да чуете местни изпълнители на традиционният фолклор на острова. Нощувка.

Ден 8 - 16.09.2019, Фуншал

Закуска. Свободно време за плаж, разходка, пазаруване или възможност за допълнителна екскурзия - Джип сафари/ полудневна екскурзия - цена на човек: цена на човек: 48 евро / 94 лева

Напускаме Фуншал и се отправяме в посока Estreito de Camara de Lobos, където преди да се отправим по маршрута, правим спирка по пешеходната пътека la Levada Del Norte, по която се откривастрахотнагледка над Фуншал. Продължителност около 1ч. 30 мин., по времето на които имате възможност да се насладите на чудесните гледки, които се откриват и гористите райони, покрайкоито се преминава. По пътя обратно преминаваме през долината Serra d`Agua, която е във терасовиден стил.

Преди да се върнем в хотела, отделяме малко време на това да се насладим на чаша Понча, традиционна напитка за Мадейра. Нощувка.

Ден 9 - 17.09.2019, Фуншал-Мадрид-София

Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летище Фуншал за полет до Мадрид в 11:35 ч. Пристига в 14:20 ч. Полет от Мадрид за София в 20:25 ч., пристига в София в 00:55 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Мадрид - София с включени летищни такси, ръчен и чекиран багаж;

* Самолетен билет Мадрид – Фуншал – Мадрид с полет на АК “Enter Air” с включени летищни такси, ръчен и чекиран багаж;

* 7 нощувки в избрания хотел на човек в двойна стая;

* Трансфери летище Фуншал - хотел Мадейра - летище Фуншал;

* Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро със ЗК Армеец“;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Входни такси за музеи и забележителности, неупоменати в програмата;

* Допълнителни екскурзии;

* Разходи от лично естество;

* Застраховка „Отмяна на пътуване”;

УСЛОВИЯ

Начин на плащане:

50 % депозит при резервация, доплащане 30 дни преди отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка;

От 59 работни дни до 40 дни – депозита;

От 30 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 30 дни преди датата на заминаване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Португалия.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Необходими документи:

Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на пътуване. За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

Забележки:

Разпределението на допълнителните екскурзии по дни в програмата е примерно. Точните дни на провеждане на екскурзиите могат да претърпят промени, за които ще бъдете информирани при пристигането на острова.

Екскурзиите се провеждат на английски език и испански. Няма минимум брой туристи за осъществяване на екскурзията.

Възможна е промяна в часовете на полета, както и въвеждане на такса гориво при промяна цената на горивата!

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:

09.09.2019 София 19:10 - Мадрид 23:59

10.09.2019 Мадрид 09:00 - Фуншал 10:35

17.09.2019 Фуншал 11:35 - Мадрид 14:20

17.09.2019 Мадрид 20:25 - София 00:55

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025