001389

МУМБАЙ И ГОА - НЕВЕРОЯТНАТА ИНДИЯ

МУМБАЙ И ГОА - НЕВЕРОЯТНАТА ИНДИЯМУМБАЙ И ГОА - НЕВЕРОЯТНАТА ИНДИЯМУМБАЙ И ГОА - НЕВЕРОЯТНАТА ИНДИЯМУМБАЙ И ГОА - НЕВЕРОЯТНАТА ИНДИЯМУМБАЙ И ГОА - НЕВЕРОЯТНАТА ИНДИЯМУМБАЙ И ГОА - НЕВЕРОЯТНАТА ИНДИЯМУМБАЙ И ГОА - НЕВЕРОЯТНАТА ИНДИЯМУМБАЙ И ГОА - НЕВЕРОЯТНАТА ИНДИЯ

ЦЕНИ

София - Мумбай - Аурангабад - Нашик - Гоа - София

23.10.2020 - 01.11.2020

10 дни / 9 нощувки със закуски и вечери

Транспорт: самолет от София

С придружител от Фор а Холидей!


ЦЕНИ:

Възрастен в двойна стая: 2305 EUR

Трети възрастен: 2305 EUR

Единична стая: 2871 EUR

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

23.10.2020 Ден 01 /петък/ София - Мумбай

Среща на летище София, Терминал 2 в 11:00 ч. Излитаме в 13:00 ч. с катарските авиолинии за Мумбай. Прекачване на Доха - престой 3 часа.

24.10.2020 Ден 02 /събота/ Мумбай

Пристигаме в Мумбай в 02:40 ч. Посрещане на летището от представител на фирмата-партньор, който ще ни приветства с "Добре дошли" и гирлянди от местни свежи цветя. Трансфер до хотела и ранно настаняване. Нощувка. Закуска.

Следобед - организиран сити тур на Мумбай.

Посещение на музея на Принца на Уелс, където ще разгледаме богатата му колекция от завладяващи миниатюрни картини от 18 и 19 век, елегантно издълбани произведения на изкуството от слонова кост и богата колекция от непалско и тибетско изкуство и още много изящни произведения на изкуството. Ще посетим и портата на Индия с изглед към пристанището. Стигаме и Dhobi Ghat, уникалното и цветно „пране на открито“.

Dhobi Ghat функционира като пералня на открито, включваща много редове бетонни корита, всеки снабден с камък, с който се перат дрехите. След като са изпрани, те се окачват на въжета, за да изсъхнат над мястото за пране. От далечно разстояние се виждат всички прострени дрехи, които се носят във вятъра над Dhobi Ghat като цветни флагове.

Дрехите се перат от група хора, които наричат ​​себе си доби. Dhobi произлиза от хиндуистката дума dhona, което означава „изпирам“. Предците на Dhobi се заемат с прането на дрехи и с времето Dhobi се превърща в отделна каста, изискваща един Dhobi да се ожени само за друг Dhobi, за да запази чистотата в кастата.

Отправяме се към хълма Малабар, за да се насладим на прекрасните Висящи градини и парка Камла Неру, откъдето се открива прекрасна гледка към Мумбай и Арабско море. Ще посетим и Мани Бхаван, малък музей, посветен на живота и творчеството на Махатма Ганди. Разходката ни ще завърши с посещение на оживения пазар на Кроуфорд.

Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

25.10.2020 Ден 03 /неделя/ Мумбай - Аурангабад

Закуска в хотела. Днес ще се насладим на прекрасна едночасова разходка с лодка, която ще ни разходи до пищния зелен остров Елефанта и неговите известни пещери, изпълнени с дърворезби и скулптури, датиращи от 550 година. Тук ще посетим някои от огромните и сложно издълбани пещерни храмове, които датират от VIII век, и които са посветени на индуисткия Бог на слънцето - Шива.

14:00 ч. Трансфер до гара Дамър в Мумбай. Отпътуваме с влак Ян Шатабди Експрес до Аурангабад. Пристигаме в 20:10 ч. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

26.10.2020 Ден 04 /понеделник/ Аурангабад - Пещера Елора и сити тур

След закуска се отправяме към известните пещери Елора и крепостта Даулатабад. Пещерите Елора, изсечени до съвършенство между IV и IX век, принадлежат на будистката, индуистката и джайинската религия. Едно от най-завладяващите археологически обекти в Махаращра, Елора датира от династията Раштракута, преди около 1500 години и е олицетворението на индийската скално-изсечена архитектура. Има 34 пещери, от които 12 са будистки, 17 индуистки и 5 джайински. Защитена местност под егидата на Археологическото проучване на Индия, пещера № 16, известна още като храм Кайлаш, е обект на световното културно наследство, издълбан от една монолитна структура.

Ще посетим и крепостта Даулатабад, която е построена от ядавите.

Тази крепост е построена от династията Ядава през 1187 г. и е била известна като Деогири. Когато Мохамед Туглак се възкачва на престола на Делхи, той бил толкова запленен от крепостта, че решава да премести своя съд и столица там, преименувайки го на Даулатабад, „Градът на съдбата“. Мохамед Туглак нарежда на цялото население на Делхи масово да се премести в новата столица. Някои от видните структури в комплекса на форта включват Махакот, който се състои от четири различни линии на стени с 54 бастиона, които обграждат форта с дължина от близо 5 километра.

Стените са с дебелина от 6 до 9 фута и височина от 18 до 27 фута с депа за боеприпаси и житни зърна, изградени по протежение на интериора. Друго интересно място е гигантският резервоар за вода Hathi Haud с размери 38 х 38 х 6,6 метра с капацитет от около 10 000 куб. М. Стена от 5 километра, изкуствено оформяне и сложна серия от защити, прави крепостта Даулатабад сигурна. 30 метра висок Chand Minar (Кулата), построен много по-късно с 3 кръгли балкона, играе отбранителна и религиозна роля в Крепостта.

Отправяме се към Биби ка Макбара, която прилича на Тадж Махал.

Намира се на около 3 км от града - Биби Ка Макбара е погребалното място на съпругата на Аурангзеб, Рабия-уд-Дурани. Това е имитация на Тадж при Агра и поради сходния си дизайн е популярно известен като Мини Тадж на Декан. Maqbara стои в средата на просторна и формално планирана градина Мугал с много езера, фонтани, водни канали, широки пътеки и павилиони. Зад мавзолея се намира малък Археологически музей.

Отправяме се към известната водна мелница Panchakki /Панчаки/.

Панчаки е воденица от 17 век, разположена на разстояние 1 км от града. Тази интригуваща водна мелница е известна с подземния си воден канал, който изминава повече от 8 км до извора си далеч в планината. Каналът завършва с хипнотизиращ "изкуствен" водопад, който захранва мелницата. Пълният воден канал е изграден от глинени тръби, фино облицовани и на подходящи разстояния са издигнати колони за зидария, които служат като естествени смукателни помпи, за да може водата да протича през тръбите със сила през разстоянието от 8 км. По-точно казано, водата се издига до огромен повдигнат зидарен стълб, откъдето пада надолу в основния резервоар, за да направи атрактивен „Водопад“. Красотата на джамията, разположена във вътрешното заграждение, е подобрена от серия от „танцуващи“ фонтани с вода.

Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

27.10.2020 Ден 05 /вторник/ Аурангабад - пещерата Аджанта

След закуска се отправяме към пещерите. Аджанта се намира на 107 километра от Аурангабад и на 60 километра от Джалгаон. Съвкупност от 32 будистки пещери недалеч от едноименното средновековно село, мястото е защитен паметник в грижите на Археологическото проучване на Индия. Нещо повече, от 1983 г. пещерите Аджанта са обявени за обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Тридесетте пещери, изсечени от скала в Аджанта, врязани в скалата на скала, са или Chaityas (параклиси), или Viharas (манастири). По стените на пещерите са изложени картини, много от които все още светят с оригиналните си цветове. Външните стени са покрити с блестящо изпълнена скулптура. Будистката тема на картините на Аджанта разказва за живота на Господ Буда и приказките от предишните му земни преживявания.

Връщане в Аурангабад. Вечеря и нощувка в хотела.

28.10.2020 Ден 06 /сряда/ Аурангабад - Нашик (около 05 часа)

След закуска отпътуваме за Nashik - град, разположен на брега на река Godavari.

Богатството на духовността в индийските традиции намира най-пълния си израз в Nashik. Разположен в северния щат Махаращра, Нашик е известен с присъщата си културна стойност и историческо значение. Говори се, че лорд Рама е прекарал голяма част от изгнанието си в град Нашик. На всеки 12 години той е домакин на мега Kumbh Mela, който привлича милиони поклонници, както и пътешественици. Нашик е отправна точка към поклонническите градове Тримбакешвар и Ширди, известни с асоциацията си с прочутия свети Шри Сай Баба.

Настаняване в хотела. След кратка почивка и освежаване се отправяме към известните пещери Pandavleni /Пандавлени/.

Разположени на около 8 километра южно от центъра на Нашик в Махаращра в Индия, пещерите Пандавлени, известни още като пещерите Панду или Пещерите Насик, са древни скални пещери, които са разположени на покривката на хълмовете Тривашми. Тези пещери датират от периода между III в. Пр. Н. Е. И II в. Сл. Хр. Пещерите Пандавлени са група от 24 пещери, които представляват хинаяна будизъм. Мистичните пещери също се състоят от музикални фонтани, музеи и различни търговски обекти. Вътре могат да бъдат открити множество манастири, светилища, резервоари за вода, стълбове и резби.

Пещерите Пандавлени са построени от видни владетели от онова време, като Сатаваханас и Кшахарата, за будистките монаси от Хинаяна. От всички двадесет и четири пещери, пещерите с номера 3 и 10 са най-красивите. Вечеря и нощувка в хотела.

* Екскурзия до местна винарна за дегустация на вина - 50 USD

29.10.2020 Ден 07 /четвъртък/ Нашик - Мумбай (около 05 часа) - Гоа

След закуска освобождаваме хотела и се отправяме към летището в Мумбай за полет до Гоа.

Кацане и трансфер до нашия хотел в Южна Гоа с красиви и тихи плажове, за да се насладим на слънчев пясък и море.

Гоа, разположен на западния бряг на Индия, е един от най-възхитителните щати на Индия. Бивша португалска колония, тя е надарена с разнообразни атракции, включително оградени с палми плажове, мили златни пясъци, буйни зелени страни, невероятна мозайка от културно наследство, великолепни църкви, храмове, крепости и паметници и уникален културен синтез на изток и запад. Със своя тропически климат Гоа е туристическа дестинация за всички сезони. Гоа е съкровищница на култура, музика, танци и форми на изкуство, които могат да се ползват по време на местни фестивали и празненства. Любителите на животните могат да посещават светилищата на дивата природа на държавата.

Често се казва, че „Гоа никога не спира да купонясва“.

Вечеря и нощувка в хотела.

30.10.2020 Ден 08 /петък/ Гоа

Закуска в курорта. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря и нощувка.

31.10.2020 Ден 09 /събота/ Гоа

Закуска в курорта. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря и нощувка.

01.11.2020 Ден 10 /неделя/ Гоа - София

Ранен трансфер до летището в Гоа за полет в 03:40 ч. до София. Осигурен сух пакет за закуска. Прекачване в Доха с престой 1:40 ч. Пристигане в София, Терминал 2 в 11:25 ч. същия ден.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Мумбай - Гоа - София с включен 1 бр. ръчен багаж до 7 кг и 1 бр. чекиран багаж до 20 кг на човек

* Самолетен билет Мумбай - Гоа

* Трансфер с влак от Мумбай за Аурангабад

* Трансфери летище - хотел - летище

* 2 нощувки с 2 закуски и 1 вечеря в Мумбай в х-л Fariyas Hotel Mumbai 4*

* 3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в Аурангабад в х-л Welcomhotel Rama International 5*

* 1 нощувка със закуска и вечеря в Нашик в х-л The Gateway Hotel Ambad Nashik 5*

* 3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в Южна Гоа в х-л Beleza By The Beach Resort 4*

* Сити тур в Мумбай

* Посещение на Dhobi Ghat - цветната пералня на открито

* Разходка с ферибот до остроф Елефанта

* Сити тур в Аурангабад

* Посещение на пещери Елора

* Посещение на крепостта Деогири и Биби ка Макбара

* Посещение на водна мелница Panchakki

* Посещение на пещери Аджанта

* Посещение на пещери Pandavleni в Нашик

* Професионален екскурзовод в Мумбай, Аурангабад и Нашик на английски език

* Всички трансфери с категоризиран и климатизиран автобус

* 2 бутилки минерална вода на ден на човек

* Всички входни такси за посещаваните обекти по програмата

* Всички пътни и туристически такси

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR;

* Водач от фирма "Фор а Холидей" при група от 10 пътуващи

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Виза за Индия - 250 лв.

* За чекиран багаж над 20 кг. се доплаща по 6 USD на кг за вътрешния полет Мумбай-Гоа на терминала в Мумбай!

* Екскурзия до местна винарна за дегустация на вина - 50 USD

* Бакшиши за екскурзовод и шофьор

* Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

* Градски транспорт

* Разходи от личен характер

* Горивна такса /доплащане при евентуално увеличение от страна на авиокомпанията/

УСЛОВИЯ

Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетен билет София-Мумбай-Гоа-София с летищни такси в размер на 307 евро към дата 28.02.2020. При промяна в цената на самолетния билет, агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията!

Начин на записване:

Възможност за плащане на 3 пъти:

Депозит: 30% при резервация.
Първа вноска до 30.06.2020 г.
Втора /последна/ вноска до 30.09.2020 г.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

За притежателите на обикновен паспорт е необходима виза за влизане на територията на Република Индия.

Необходими документи за издаване на индийска виза:

Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офис на Фор а Холидей.

• Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.

• Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата.

• Попълнен въпросник от туриста - предоставя се от представител на Фор а Холидей


Валутни курсове: Местната парична единица в Индия е индийска рупия (INR): 1 USD = 66,67 INR

Екскурзията се провежда при минимум 10 записани туристи.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025