000431

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ ТАСОС

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ ТАСОСВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ ТАСОСВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ ТАСОС

ЦЕНИ

Бургас - Свиленград - Александруполис - Керамоти - о-в Тасос - Кавала - Порто Лагос

30.04.2021 - 03.05.2021

4 дни / 3 нощувки

Транспорт: автобус от БургасЦЕНИ:

Възрастен в двойна стая - 265 лв.


ОТСТЪПКИ:

Деца до 12 ненавършени години, настанени с двама възрастни – 30 лева

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1:

Отпътуване от Бургас бензиностанция OMV в 07:00 ч. Около обяд пристигаме в разположения на Егейско море град Александруполис. Ще се разходим на площада с прочутия фар, който със своята височина от се е превърнал в емблематичен символ на града. Кратка почивка, след което отпътуваме за Керамоти, от където с ферибот отплаваме за о-в Тасос. Настаняване. Нощувка.

 

 ДЕН 2:

Закуска. Целодневна автобусна обиколка на о.Тасос – вечно зеленият остров, истинско съкровище за Гърция – с богата история и археологически находки, пръснати из целия остров. Посещаваме женския манастир „ Св. Архангел Михаил” и залива на русалките – „Алики” – основна забележителност на остров Тасос. Малкото рибарско селище е заключено между два залива и е невероятно красиво. Следва посещение на старата столица Панагиа, запазила старата си градска архитектура с тесни улички и белосани къщи покрити с каменни плочи. Ще посетим и старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини. Ще се любуваме на прекрасни заливи и градини с маслинови дървета. Ще посетим магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия”Ирис”. Ще разгледаме новата столица на острова – гр.Тасос /Лименас /- старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета. Връщаме се в хотела.

Късно вечерта възможност да се присъединим към Празничната Великденска Литургия в селището Потос или мероприятие срещу допълнително заплащане:

Посещение на таверна където под звуците на сиртаки и с аромата на узо ще се насладим на гръцката музика, ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби / по желание /. Ще видим типични гръцки хора, танца с огъня а за финал ще счупим и по някоя чиния!!! Ще посрещнем Великден в църквата на градчето Теологос, която е на около 350-400 метра от таверната. Ходи се пеша, а за тези, които не желаят – остават в таверната. Връщане в хотела – след полунощ. Нощувка.

 

ДЕН 3:

По желание ще разгледаме град Лименария – втория по големина град на остров Тасос. Там ще имате възможност да посетите типичен гръцки рибен ресторант, да опитате вкусна рибена супа, както и типично по гръцки приготвени рибни деликатеси. За по-любознателните това е възможност за разглеждане на една от многото забележителности на остров Тасос – сграда, построена върху скала с наименованието „Палатаки” (малък палат) е една от най-красивите забележителности на района. Тя е била построена от немския бизнесмен, управляващ кариерите F. Spiedel от 1903 до 1905 г. И тъй като екскурзията е пешеходна и много приятна, ще имате възможност да откриете още много изненади….

Нощувка.

 

ДЕН 4:

След закуска отпътуваме от остров Тасос и се отправяме към град Кавала. Разхождайки се по тесните калдъръмени улички на един от най-старите градове в Европа ще се полюбуваме на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Именно Кавала е родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мохамед Али. Ще чуем историята за неговата любов към земята на която е роден и израснал. Отправяме се към прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. и е една от архитектурните забележителности на Кавала днес.

Следва посещение на Крепостната стена на града, наричана още „венецианската крепост“ – построена от император.

Юстиниан І в опитите си да опаси града от варварски набези. В средата на ХVІ-ти век етническият грък Ибрахим паша – велик везир на турския султан Сюлейман Великолепни, допринася за просперитета и разцвета на Кавала, като реставрира импозантния Аквеадукт. Ще се любуваме на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град – едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника построен от жителите на гр.Кавала от благодарност за делата му. Отправяме се към новата част на града.

Спираме за кратка фото сесия с прочутите камъни, на които е стоял Апостол Павел и е проповядвал християнството, стъпвайки за първи път в Европа. Ще видим новото кметство на града – сградата която напомня на унгарски замък, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имаме възможност да опитаме вкусния гръцки гирос, да похапнем прясна рибка, да пийнем по чаша ароматно узо, в кокетните крайбрежни ресторантчета, да се насладим на гледката на този невероятно красив пристанищен град. Свободно време.

Отправяме към малкото китно селце Порто Лагос, където ще посетим сгушения в красива езерна лагуна манастир “Свети Никола”, както и църквата “Успение Богородично” Ще чуете вълнуващата история за чудото случило се през 2005 година, ще почувствате присъствието на Дева Мария по тези места.

Отпътуваме за България. Пристигаме в Бургас късно през нощта на същия ден.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с лицензиран автобус;

* 3 нощувки със закуски в хотел 2/3*;

* Посещение на град Александруполис;

* Посещение на манастира “ Свети Николай” и църквата “Успение Богодорично” в Порто Лагос;

* Обзорна екскурзия на Кавала;

* Еднодневна обиколка на остров Тасос;

* Пешеходна обиколка на столицата Лименас;

* Посещение на старинна рафинерия за добиване на зехтин и презентация на производството с възможност за закупуване на студено пресован зехтин;

* Медицинска застраховка;

* Водач от Агенцията;

* Всички пътни и административни разходи.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Фериботни- пътни такси -10 евро (задължително се заплащат)

* Входна такса (по желание):крепостната стена в Кавала – 2 евро.

* Посещение на таверна с музика на живо и включена вечеря – 25 евро

* Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г до 80 г- 10 лв (лица над 80 г. се застраховат самостоятелно срещу доплащане).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела.

• за 5* хотели – 4 евро /стая/ нощувка

• за 4* хотели – 3 евро /стая/ нощувка

• за 3* хотели – 1.50 евро /стая/ нощувка

• за 2*, 1* хотели – 0.50 евро /стая/ нощувка

УСЛОВИЯ

Начин на записване: резервация с депозит 30 % и доплащане до 15 дни преди датата на отпътуване.

Отстъпки:
за деца до 12 ненавършени години, настанени с двама възрастни - 30 лева

Забележки:
Туроператора си запазва правото за промяна на реда на провеждане на мероприятията спрямо възможността за осъществяването им.

Необходими документи:
За възрастни : валиден документ за самоличност - задграничен паспорт или лична карта.
За деца до 14 години - валиден международен паспорт!
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с едни родител е необходимо нотариално заверена декларация от не пътуващия родител /оригинал и 2 копия/;
За деца до 18 г., с различна от родителите си фамилия е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025