000802

ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ

Изтекла
ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУВЕЛИКДЕН на остров КОРФУВЕЛИКДЕН на остров КОРФУВЕЛИКДЕН на остров КОРФУВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ

ЦЕНИ

4 дни / 3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери + празничен Великденски обяд с гръцка музика и танци!!!

Транспорт: Автобус от Бургас, Варна, Пловдив и София

Очаквайте новите ценови предложения!!!

 

Тръгване: от София от Пловдив от Бургас от Варна
Цена възрастен в двойна/тройна стая:  338.00 лв. 348.00 лв. 363.00 лв. 392.00 лв.
Цена на дете до 12 г. с двама възрастни  в стая: 263.00 лв. 273.00 лв. 288.00 лв. 317.00 лв.

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1-ви ден/ петък - 06.04.2018 г.:

Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден - 05.04.2018) от Варна**, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 04.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 06.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ по маршрут ГКПП Кулата – Игуменица. Пристигане на Йонийското пристанище Игуменица и потегляне с ферибот (около 1 ч. 30 мин.) за остров Корфу – най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, византийски храмове и екзотична растителност. Пристигане вечерта.

Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден/ събота - 07.04.2018 г.:

Закуска. Отпътуване за столицата на острова - гр. Керкира за включване към Великденските празненства. ВЕЛИКА СЪБОТА на острова се отбелязва по специален начин. Сутринта започва с шествие в чест на Свети Спиридон – закрилник на острова, спасявал го от чума, глад и турско нашествие.

В 11.00 ч. църковните камбани бият и десетки керамични съдове се хвърлят от прозорците на къщите. С този ритуал местните жители по време Великденските тържества прогонват злото и нечистото.

След обед свободно време в Керкира или по желание и срещу доплащане – обиколка на столицата на остров Корфу с местен екскурзовод: площад Еспланада – сърцето на града; галерията с арките Листон; Старата крепост; дворецът Св.Св. Георги и Михаил, където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата Св. Спиридон; посещение на полуостров Канони и двореца Ахилион – лятната резиденция на императрица Елизабет.

Връщане в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. След вечеря отпътуване за столицата Керкира за посрещане на Великден с празнична литургия и пищни тържества с фойерверки в центъра на град Керкира!

В 23.30 ч. всички се събират на централния площад. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “Светлината “ – запалена свещ, от която всички взимат огън. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение, а небето се озарява от тържествени фойерверки.

Завръщане в хотела късно след полунощ. Нощувка.

3-ти ден/ неделя - 08.04.2018 г.:

Закуска. Свободно време или по желание срещу доплащане екскурзия до Палеокастрица – един от най-красивите курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. Посещение на манастира „Св.Богородица” – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според преданията Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Връщане в хотела.

Ранния след обед – празничен великденски обяд и музика. Нощувка.

4-ти ден/ понеделник - 09.04.2018 г.:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България по маршрут Игуменица – ГКПП Кулата – София – Бургас – Варна. Пристигане в София вечерта, Бургас късно вечерта, във Варна след полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* транспорт с лицензиран автобус;

* пътни, гранични такси и фериботни билети;

* 3 нощувки, 3 закуски и 2 вечери в хотел 3*;

* празничен Великденски обяд с гръцка музика и танци;

* трансфер до Керкира за празничното шествие на Велика Събота;

* трансфер до Керкира за празничната Великденска литургия;

* водач от агенцията по време на пътуването;

* застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* доплащане за единична стая – 30.00 лв. на вечер;

* доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 8.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;

* обиколка на гр.Корфу с местен гид и входна такса за двореца „Ахилион“ – 40 лв./20 €;

* екскурзия до Палеокастрица – 20 лв./10 €;

* входни такси: двореца Ахилеон – 8 €; Старата крепост – 5 €.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

* Гърция: такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.):

0.50 EUR на ден в хотел 2*;

1.50 EUR на ден в хотел 3*;

3.00 EUR на ден в хотел 4* и

4.00 EUR на ден в хотел 5 (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!);

няма допълнителни визови и санитарни изисквания;

* Парична единица – евро;

* Часово време: България 12:00 ч. Гърция 12:00 ч.

* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

УСЛОВИЯ

* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30% от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;

* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.

* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена

от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.;

от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.;

от Поморие, Сарафово – 8 лв.;

**Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.

* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване;

* Застраховка Отмяна на пътуване струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025