001006

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В БОСНА

Изтекла
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В БОСНАМАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В БОСНАМАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В БОСНАМАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В БОСНАМАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В БОСНА

ЦЕНИ

София - Сараево - Босненски пирамиди - Сараево - Мостар - Почители - Сараево - Яйце - Баня Лука - София

27.04.2018 и 23.05.2018

5 дни / 4 нощувки

Транспорт: автобус от СофияЦена на възрастен в двойна стая - 358 лева

Единична стая - 448 лева

Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители - 328 лева

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: София – Сараево ~590 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад "Александър Невски", 7.30 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Ниш - Чачак - Сараево. По пътя – фотопауза във Вишеград край моста на Мехмед паша Соколович, един от символите на Босна, включен в Листата за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Пристигане привечер в един от най-бързо развиващите се градове на Балканите – Сараево. Настаняване.

По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.


ДЕН 2: Сараево – Босненски пирамиди – Сараево ~80 km

Закуска. Пешеходна разходка в центъра на града, известен като "Балкански Йерусалим" заради многобройните храмове на различни религии: Башчаршия – сърцето на града с автентична ориенталска атмосфера; джамията на Хусрев бей; Латинският мост, край който е извършен атентатът, станал причина за Първата световна война; католическата и православната катедрала.

Следобед свободно време в Сараево или по желание посещение на Босненските пирамиди край град Високо (при подходящи атмосферни условия), за които се смята, че са най-старите създадени от човека пирамиди в света: разходка с местен водач из подземните лабиринти на Равне (препоръчва се носенето на удобни спортни обувки). Връщане в хотела.

По желание и предварителна заявка – вечеря с жива музика. Нощувка.


ДЕН 3: Сараево – Мостар – Почители – Сараево ~320 km

Закуска. Свободно време в Сараево или по желание целодневна екскурзия до Херцеговина с посещение на Мостар и Почители. Отпътуване сутринта за Мостар – неофициалната столица на Херцеговина. Пешеходна разходка в центъра на Мостар: Чаршията на куюмджиите, Стари мост над река Неретва със средновековните кули "мостари", дали името на града.

Следобед посещение на Почители – малък, но отлично съхранен средновековен град южно от Мостар, известен с ориенталската си архитектура и с отглежданите тук нарове. Връщане в Сараево вечерта. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.


ДЕН 4: Сараево – Яйце – Баня Лука ~250 km

Закуска. Отпътуване за Травник – най-добре запазеният крепостен град в Босна. Разходка из старата травнишка чаршия до родната къща на нобеловия лауреат Иво Андрич. Следобед посещение на историческия град Яйце, средновековна босненска столица, в която са запазени стара крепост, бойни кули, манастирски комплекс, катакомби.

Интерес предизвикват специфичната архитектура на къщите и прекрасната околна природа. В подножието на крепостта река Плива образува впечатляващ водопад. Отпътуване за Баня Лука. Кратка разходка в центъра на града, столица на Република Сръбска. Настаняване вечерта в хотел в района на Терме Лакташи.

По желание и предварителна заявка - вечеря. Нощувка.


ДЕН 5: Баня Лука – София ~700 km

Закуска. Отпътуване за България по маршрут Славонски Брод - Белград - Ниш - София. Пристигане в София на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с туристически автобус
* 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Сараево
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Терме Лакташи
* Туристическа програма във Вишеград, Сараево, Травник, Яйце, Баня Лука
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
* Водач екскурзовод от България.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* 4 вечери в ресторантите на хотелите (тристепенно меню, без включени напитки, вкл. една вечеря с жива музика в Сараево), (при минимум 20 записани туристи); - 72 лева

* Полудневна екскурзия до Босненските пирамиди с включена входна такса и местен водач (при минимум 20 записани туристи); - 36 лева

* Целодневна екскурзия до Херцеговина (при минимум 20 записани туристи); - 34 лева

* Входни такси за музейните обекти в Сараево (по 3 КМ), джамията на Коски Мехмед паша в Мостар (4 КМ), родната къща на Иво Андрич (2,50 КМ), Травнишката крепост (2,50 КМ), катакомбите в Яйце (2 KM), крепостта в Яйце (2 KM)

* Входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт.

УСЛОВИЯ

Начин на записване: резервация с депозит 30 % и доплащане 15 дни преди датата на отпътуване.

За посещението на Босненските пирамиди се препоръчва носенето на удобни спортни обувки. Поради високата влажност в тунелите на Равне, допълнителната услуга не се препоръчва за хора с астма и респираторни проблеми.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!


Валутни курсове: 1 евро = 120 сръбски динара; 1 евро = 1,95583 босненски марки.
Часово време: България 12 ч. Сърбия, Босна и Херцеговина 11 ч.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025