001163

Блясъкът на Италия - Майски празници

Изтекла
Блясъкът на Италия - Майски празници Блясъкът на Италия - Майски празници Блясъкът на Италия - Майски празници Блясъкът на Италия - Майски празници

ЦЕНИ

София – Венеция – Верона – Маранело – Болоня – Сиена – Сан Джиминяно – Флоренция – София

29.04.2018 - 04.05.2018

6 дни / 3 нощувки

Транспорт: самолет от София


ЦЕНИ:

Възрастен в двойна стая: 549 лв.
Възрастен в единична стая: 679 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН: София – Венеция 1130 km

Отпътуване от София в 12.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 13.00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.

2 ДЕН: Венеция

Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". Свободно време. По желание: посещение на Двореца на дожите – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо вечерта. Нощувка.

3 ДЕН: Венеция – Верона – Маранело – Болоня 355 km

Закуска. Отпътуване за Верона. Пешеходна разходка в историческия център на Верона: Арена ди Верона – един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа; площад "Бра" – най-големият площад на Верона; Къщата на Жулиета; площад "Деле Ербе" – старият римски форум; площад "Синьория" – аристократичният площад на Верона. Свободно време.
Oтпътуване за Маранело за посещение на Музея на Ферари (около 2 часа).
Отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка в Червения град: Фонтанът на Нептун; красивият площад "Маджоре", където се намира базиликата "Сан Петронио", и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" – символ на града. Свободно време. Настаняване в района на Болоня късно вечерта. Нощувка.

4 ДЕН: Болоня – Сиена – Сан Джиминяно – Флоренция 305 km

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Сиена – един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в центъра на Сиена: площад "Дей Кампо" – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; дворецът "Палацо Публико" и катедралата „Възнесение Богородично“ – една от най-красивите катедрали в Италия, смесица от романски и готически стил.
Отпътуване за Сан Джиминяно – основан от етруските, градът е изключителен пример за историческото наследство на средновековна Тоскана. Пешеходна разходка в Стария град, включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО – по улица "Сан Джовани" до площадите "Пиаца де ла Цистерна" и "Пиаца дел Дуомо". Свободно време. Настаняване в района на Флоренция вечерта. Нощувка.

5 ДЕН: Флоренция – София 1380 km

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване в 8.00 ч. за Флоренция (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция (минимум 1 ½ ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре"; с купола на Брунелески и кулата на Джото; площад "Синьория" с двореца "Палацо Векио"; църквата "Санта Кроче". Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца "Пити" и градините "Боболи". По желание: посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод. 18.00 ч. - връщане до хотела (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Отпътуване за България в 19:00 ч.

6 ДЕН: София

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. "Сливница" – до Орион), площад "Централна гара" и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) следобед.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция / Тревизо

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Болоня

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция

* Туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод

* Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод

* Пешеходни разходки във Верона, Болоня, Сиена и Сан Джиминяно

* Посещение на Музея на "Ферари" в Маранело, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания ''Армеец''

* Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)

* Посещение на Двореца на дожите с местен екскурзовод (с включена входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за ученици, ненавършили 18 г., и лица над 65 г. е валидна при представяне на документ за самоличност на място. За студенти, ненавършили 26 г., отстъпката е валидна при предоставяне единствено на международна студентска карта ISIC на място (отстъпката не може да се ползва при липса на такъв документ на място!) от 66 г. - 45 лв.; от 26 г. до 65 г. - 59 лв.; от 6 г. до 25 г. - 45 лв.

* Местен/градски транспорт във Флоренция: 5.50 EUR (двупосочен билет)

* Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR)

* Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR)

* Входни такси за църквата "Санта Кроче" (8 EUR), двореца "Пити" (13 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията "Сан Джовани" (15 EUR) във Флоренция

* Входни такси за Арена ди Верона (10 EUR) и къщата на Жулиета (6 EUR) във Верона

* Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

* Градски транспорт

* Разходи от личен характер

* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

* Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! от 26 г. -  59 лв.; от 6 г. до 25 г. - 35 лв.

* Двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията) - 24 лв.

* Ползване на двойна седалка от един турист - 265 лв.

* За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Часово време: България 12 ч. ; Италия 11 ч

Валутен курс: 1 лв = 0,52 EUR

Място на тръгване: 

* София - Ул. Оборище в участъка между пл. Александър Невски и бул. Васил Левски

* София - Автогара Сердика ( между Централна жп гара и Централна автогара)

УСЛОВИЯ

Резервации и записване:

* Записването става срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните екскурзии и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва съгласно условията на сключения договор за организирано пътуване.

 Необходими документи:

За страните от Европейския съюз, както и за Сърбия, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Швейцария, Лихтенщайн, Норвегия и Исландия е необходима валидна лична карта. За екскурзиите до останалите страни е необходим задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщането.
За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната.

Анулации и рекламации:

Условия, валидни за програмите с ранно записване:
при отказ на клиента от пътуване повече от 60 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 100% (само ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети за самолетните екскурзии);
от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 30%;
от 14 до 10 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 20%;
под 9 преди обявената дата на пътуването му се задържа цялата сума от пакетната цена на организираното пътуване.

* За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

* Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

* За да посетите галерия „Уфици” с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването и е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.

Медицински и здравни изисквания:
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025