001308

ВЕЛИКДЕН В ЛИСАБОН

Изтекла
ВЕЛИКДЕН В ЛИСАБОНВЕЛИКДЕН В ЛИСАБОНВЕЛИКДЕН В ЛИСАБОНВЕЛИКДЕН В ЛИСАБОНВЕЛИКДЕН В ЛИСАБОН

ЦЕНИ

Дати: 25.04.2019 - 02.05.2019

8 дни / 7 нощувки със закуски

Транспорт: самолет от София


ЦЕНИ:


Пакетна цена в хотел VIP Executive Entrecampos 4*

На човек в двойна стая

Трети възрастен на допълнително легло

Дете до 10 г. на доп. легло

Единична стая

С ранно записване до 28.02.2019

709 евро

595 евро

489 евро

989 евро

Стандартна цена

719 евро

599 евро

499 евро

999 евро

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

25 април четвъртък

Отпътуване за Лисабон с полет FB 563 в 20:50 ч. Кацане на летище Лисабон в 23:00 ч. Посрещане от представител на туроператора и групов трансфер до хотел от VIP Executive Entrecampos 4*. Настаняване. Нощувка.

26 април петък

Закуска.

10.00.ч - Панорамна обиколка на удивителния Лисабон с местен екскурзовод на български език. Градът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу. Разглеждане на историческия център на града, запазил автентичен облик: булевард Либердаде, Площада на Реставраторите, площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площад Комерсио.

Продължаване към историческата част Белем с Имперския площад. Тук се намира впечатляващият манастир Жеронимуш и известната кула Белем от 16 век. Разглеждане на Паметника на Откривателите /отвън/.

Връщане към централната градска част за пешеходна разходка, по време на която ще видите: Триумфалната арка, Руа Аугуща, асансьорът Санта Жуста и квартал Алфама, най-старият квартал на града.15:00 ч. - свободно време. Нощувка.

27 април събота

Закуска. Свободен ден или:

Екскурзия по желание:

08:00 ч. - 18:00 ч. - целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език в Синтра и имението Quinta de Regaleira - нос Кабо де Рока - Ещорил - Кашкаиш. Цена при минимум 18 туристи - 45 евро на турист, деца до 12 г - 22 евро на турист. Входът за Quinta de Regaleira не е включен в цената на екскурзията. Цена на билет: 6 евро /за туристи 18-64 г/.

Старинният град Синтра през Средните векове се превръща в резиденция на португалските крале.Той е една безценна перла на Португалия, разположена сред прохладната зеленина на евкалипти, вековни кедрови и палмови дървета. Разглеждане на тайнственото имение Кинта де Регалейра. Негов собственик през 19 век става милионерът Антониу Монтейру, който построява едно причудливо „мануелино” с извити стълби и тайни входове, с невероятни „райски” градини. В уникалните градини могат да се видят балкони, панорамни тераси, беседки, водопади, скулптури и малки езерца. Следва разходка в Синтра, където хармонията на архитектурата се среща с колорита на местните занаяти. Свободно време за покупка на сувенири и дегустация на местните сладкиши.

Продължаваме по живописен планински път до най-западната точка на Европейския континент - нос Кабо де Рока. Кратка спирка в Кашкаиш, малко рибарско селище, което се е превърнало в любим курорт на известни личност от цял свят, разходка по живописната крайбрежна алея. Кратка фотопауза пред Казиното и градините на Ещорил.18:00 ч. - връщане в Лисабон. Нощувка.

28 април неделя

Закуска. Свободен ден или:

Екскурзия по желание:

08:30 ч. - 18:30 ч. - целодневна екскурзия Фатима - Баталя - Обидуш - Назаре - с местен екскурзовод на български език. Цена при минимум 18 туристи - 49 евро на турист, деца до 12 г. - 25 евро на турист.

Екскурзията започва с посещение на святото място Фатима - третото по значимост място за поклонение в християнския свят след Божи гроб и Ватикана. Тук през 1917 г. Богородица се явява на 3 местни деца, посещение на Базиликата. Кратка спирка при манастира Санта Мария де Виктория в Баталя - паметник на ЮНЕСКО.

Продължаваме към Назаре, живописно рибарско селце с чудесна панорама към Атлантическия океан. Свободно време. Следва разходка в очарователния Обидуш с характерни бели къщи с червени покриви и малки църкви, заобиколено от средновековни крепостни стени. Разходка по уличките, разглеждане на централния площад, старинната църква Санта Мария. Не пропускайте местния вишнев ликьор жинжиня, поднесен в изящни шоколадови чашки. Свободно време за дегустация и покупка на сувенири. Връщане в Лисабон. Нощувка.

29 април понеделник

Закуска. Свободен ден или:

Екскурзия по желание:

08:00 ч. - 20:00 ч. - целодневна екскурзия в Порто - вторият по големина град на Португалия с местен екскурзовод на български език. Цена при минимум 18 туристи - 65 евро на турист, деца до 12 г.- 33 евро на турист.

Пристигаме в Порто около 12.00.ч. Следва панорамна обиколка, по време на която ще видите: гарата Сао Бенту, площада с Кметството Алиадус, най-високата кула на града - камбанарията на църквата Клеригуш, Катедралата Се, църквата Св.Франциск с позлатения олтар, Паласио де Болса - Търговската Палата на Порто с неповторимо красив интериор, където се посрещат официални лица от цял свят, крайбрежния булевард Рибейра, река Доуро с уникалните 6 моста над реката, квартала на срещуположния бряг Вила Нова де Гая, където са разположени винарните и се прави световноизвестното вино порто.

По желание: круиз по р. Доуру „6 тте моста” - заплаща се на място /15 евро на турист/. 16:30 ч. - отпътуване за Лисабон, връщане в Лисабон около 20:00 ч. Нощувка.

30 април вторник

Закуска.Свободен ден или:

Екскурзия по желание:

10:00 ч. -14:00 ч. - полудневна екскурзия в Мафра. Цена при минимум 18 туристи - 25 евро на турист.

Мафра е красиво португалско градче на 30 км от Лисабон, в което се намира една от най-големите и екстравагантни кралски резиденции в Европа. Строителството на комплекса, включващ резиденция, базилика и манастир, започва през 18 век от крал Жуао Пети. Комплексът има 1 200 стаи, 150 стълбища и изумителна библиотека с дължина 90 м и 40 000 тома редки книги. В манастира могат да се разгледат килиите, лечебницата и аптеката.

Внушителната резиденция е символ на абсолютната монархия на Португалия и е включена в класацията за едно от седемте чудеса на Португалия.

Входът се заплаща на място. Цена - 6 евро, за деца под 12 г. - безплатно.

Свободно време за разходка в уютните улички около Двореца, където могат да се опитат местните сладкиши, създадени по рецепти на монахините от многобройните манастири в региона. Връщане в хотела. Нощувка.

1 май сряда

Закуска. Свободен ден или:

По желание в този ден може да се посети Парка на Нациите и Океанариума на Лисабон.

Паркът на Нациите или Експо е модерния квартал на Лисабон, построен специално за Световното изложение през 1998 г. Известен е със своята интересна архитектура, модерен парк с водни каскади, и най-дългия мост в Европа - Васко де Гама - 17 м. Гара Oriente е с най- модерната визия в Лисабон. Тук е Океанариума на Лисабон с 8000 обитатели от 4 океана и Шопинг центъра Васко де Гама със 170 магазина, 30 ресторанта и чудесни панорамни тераси към река Тежу. Връщане в хотела. Нощувка.

2 май четвъртък

Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Оставяне на багажа в стая за съхранение на багаж. Свободен ден. 20:00 ч. - трансфер до летището. Излитане за България в 00:00 ч. Кацане на летище София в 06:00 ч. на 3 май или:

Екскурзия по желание:

09:00 ч. - 14:00 ч. полудневна екскурзия в Азейтау /Сетубал/ с посещение на ателие за керамични плочки и местна винарска изба. Цена - 29 евро при минимум 18 записани туристи.

09:00 ч. - отпътуване за градчето градчето Азейтау в района на планината Арабида.

10:00 ч. - разглеждане на ателие за производство на местните керамични плочки - ажулежу. Ателието възниква по идея на големият колекционер Антонио Франко, който иска да създаде истинско място, в което да се съхрани целия оригинален процес на моделиране, подготовка и рисуване на автентични португалски керамични плочки. Процесът е изцяло ръчен, както е било в древността. Над 1 милион плочки са изработени в ателието и са продадени по целия свят, за да красят с прекрасни пана сгради от всички континенти, както домовете на известни личности и артисти.

11:30 ч. - продължаваме към една от най - известните винарни в Протугалия - Quinta de Bacalhoa. ”Зад големите вина стоят големи истории” - казват в Португалия. Quinta de Bacalhoa е част от тези истории. Винарната отваря врати, за да се видят колекциите на Жо Берардо в 3 тематични салона: „Африка”, „Прекрасния свят” с мебели и предмети и „португалско ажулейжу” с редки експонати от 16 до 20 век., изложени в екстравагантна форма на фона на грегорианска музика в избата, в която зреят самите вина. Колекцията от художествени предмети няма аналог, тъй като показва образци на възраст над 500 години и онагледява португалското културно наследство, събирайки в едно „Вино, природа и изкуство”. След кратка дегустциа на базисните вина, ще може да се купят и вина за спомен.

13:00 ч. - отпътуване за Лисабон, фотопауза на Статуята на Христос с височина от 110 м, подобна на тази в Рио де Жанейро. Ще се качим с асансьор на панорамната площадка, от която се открива възхитителна гледка към Лисабон от другата страна на реката.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет на а/к България Еър София - Лисабон - София летищни такси и включен голям багаж до 23 кг и салонен багаж до 10 кг;

* 7 нощувки със закуски в хотел VIP Еxecutive Entrecampos 4*;

* Групов трансфер летище - хотел - летище с представител на български език;

* Панорамна екскурзия в Лисабон с местен екскурзовод на български език;

* Представител на туроператора по време на пътуването;

* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Градска такса от 2 евро на турист на нощувка - заплаща се задължително на място от всеки турист на рецепцията на хотела;

* Екскурзии по желание, които се заявяват при записване от България.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Внимание: екскурзиите по желание са свързани с предварителни резервации и организации, затова се заявяват още при записване и сключване на договора за орг. пътуване.

УСЛОВИЯ

Необходими документи и условия за записване:

* Валидна лична карта или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа,с който ще се пътува при сключване на договор.

* Депозит 350 евро при записване, доплащане - 14 дни преди отпътуване.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

* Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.

* Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.

* Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025