000010

Класическа Гърция

Класическа ГърцияКласическа ГърцияКласическа ГърцияКласическа ГърцияКласическа Гърция

ЦЕНИ

Пловдив - София - Атина - Пелопонес - Микена - Олимпия - Делфи - София - Пловдив

22.09.2018; 10.10.2018

5 дни / 4 нощувки

Транспорт: автобус от Пловдив и София


ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

22.09.2018 - 439 лв.

10.10.2018 - 439 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН:
04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Спирка в Дупница в 08:00 ч. и в Благоевград в 08:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Отпътуване по маршрут Благоевград – Солун – Атина. Вечерта - пристигане в Атина. Настаняване. Вечерна пешеходна разходка в квартала „Плака” - стария град на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола. Нощувка.

 

2 ДЕН:
Закуска. Туристическа програма в Атина с екскурзовод на български език: панорамна обиколка на града – пл. „Омония“, ул. „Панепистимиу“ с прекрасните неокласически сгради на Националната библиотека, Университета и Академията на науките, площад „Синтагма” с Парламента, Арката на император Адриан, храма на Зевс, античния олимпийски стадион. Посещение на Акропола (входната такса се заплаща допълнително на място – 20 евро). Свободно време в центъра на града или по желание – посещение на новия музей на Акропола с екскурзовод на български – с доплащане 10 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзоводска беседа на български език в музея и не включва входната такса, която се заплаща допълнително на място – 5 евро за възрастен, 3 евро за лица над 65 г. и безплатно за лица под 18 г. Посещението се провежда при минимум 15 участника. Музеят е археологически и е създаден, за да събере на едно място всички артефакти, открити на Акропола – от бронзовата до римската и византийската епохи. В него са изложени около 4000 експоната на площ от 14 хил. кв. м.
Свободно време. Нощувка.

 

3 ДЕН:
Закуска. 07:30 ч. - отпътуване за полуостров Пелопонес: фотопауза при Коринтския канал; посещение на Епидавъра – най-добре запазеният античен театър в Гърция, построен през III век пр. Хр. (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро), Нафплио – древен град, живописно разположен в Арголическия залив, първа столица на гръцката държава след Освобождението; Микена, прочутото царство на Агамемнон (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро).
Отпътуване за Древна Олимпия. Пристигане вечерта. Настаняване. Нощувка.

 

4 ДЕН:
Закуска. Посещение на археологическия обект и музея на Древна Олимпия – едно от най-големите светилища в Древна Елада, посветено на бог Зевс, и мястото, където са се провели първите Олимпийски игри през VII век пр. н. е. (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро).
Около обяд отпътуване за Делфи. Пристигане привечер. Настаняване. Нощувка.

 

5 ДЕН:
Закуска. Посещение на археологическия обект Делфи - един от водещите религиозни центрове в Древна Гърция и най-почитаното светилище в Древността в цялото Средиземноморие, посветено на бог Аполон (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро).
Около обяд отпътуване от Делфи по маршрут Делфи – Солун - София. Късно вечерта - пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с луксозен автобус

* 2 нощувки със закуски в Атина хотел 2 /3*

* 1 нощувка в Олимпия в хотел 2/3 *

* 1 нощувка в Делфи 2/3 *

* Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Атина, Коринтския канал, Епидаврос, Нафплио, Микена, Древна Олимпия и Делфи/p>

* Водач - придружител от фирмата

* Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Входна такса за Акропола - 20 евро

* Посещение на новия музей на Акропола с екскурзовод на български - 10 лева + 5 евро входна такса

* Входна такса на Епидавъра - 12 евро, Нафплио - входна такса - 12 евро

* Входна такса за Олимпия - 12 евро

* Входна такса за Делфи - 12 евро

* Градска такса

* Медицинска застраховка - 2 лв. на ден на човек

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ВАЖНО: Считано от 01.01.2018, при нощувки в Гърция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 4 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 5 звезди, 3 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 4 звезди, 1,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 3 звезди и 0,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 2 и 1 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

УСЛОВИЯ

Начин на записване: резервация с депозит 30 % и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025