000024

СОЛНА МИНА ТУРДА И ЗЕМНИТЕ НЕДРА В РУМЪНИЯ

СОЛНА МИНА ТУРДА И ЗЕМНИТЕ НЕДРА В РУМЪНИЯ
СОЛНА МИНА ТУРДА И ЗЕМНИТЕ НЕДРА В РУМЪНИЯ
СОЛНА МИНА ТУРДА И ЗЕМНИТЕ НЕДРА В РУМЪНИЯ
СОЛНА МИНА ТУРДА И ЗЕМНИТЕ НЕДРА В РУМЪНИЯ
СОЛНА МИНА ТУРДА И ЗЕМНИТЕ НЕДРА В РУМЪНИЯ

ЦЕНИ

В близост до Клуж-Напока - вторият по големина град на Румъния и неофициална столица на област Трансилвания, се намира една от най-старите солни мини в света. Датираща от около 2000 години, Salina Turda работи в продължение на векове, преди да затвори през 1932 г. Нейните огромни пещери са използвани за бомбоубежища по време на Втората световна война, а по-късно за съхранение на сирене.
След това огромната мина е подложена на огромно преобразуване, превръщайки се във футуристичен тематичен парк, разположен на повече от 100 метра под земята.


Бургас - Сибиу - Бургас

София - Сибиу - София

25.06.2021; 23.07.2021; 27.08.2021

3 дни / 2 нощувки

Транспорт: автобус от Бургас, Варна и Русе

Програмата се изпълнява и от София!

С приружител от "Фор а Холидей"


Цена на турист в двойна/тройна стая:

от Бургас - 218 лв

от Варна - 208 лв

от Русе - 198 лв

Отстъпка за деца до 11,99 г., настанени в стая с двама възрастни - 20 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1:

Отпътуване в 00:30 от гр. Бургас в посока Румъния. Пристигане в Сибиу – най-големия и богат град в средновековна Трансилвания, в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, а от 2007 г. е избран за културна столица на Европа. Пешеходна разходка в центъра на града – Моста на лъжците, площад Хует – немското училище, музеят „Брукентал”, Евангелистката църква. Свободно време в центъра. Настаняване в хотела в район Себеш. По желание вечеря. Нощувка.

ДЕН 2:

Закуска.

Целодневна екскурзия (по желание) до солна мина „Турда“ и Клуж-Напока.

Посещение на изключителната по рода си солна мина „Турда“ – уникална атракция със своите 112 м подземна повърхност. Състои се от десетина мини с различна дълбочина, повече от 40 м всяка, равняващи се на 13 етажа. В Турда има езеро с лодки, виенско колело и игрища с различна тематика. Освен забавления, които предлага, мината въздейства на посетилите и с лечебен ефект.

Клуж-Напока – най-големия град в цяла Трансилвания, заслужаващ внимание, с дългата си и интересна история. Тук се намират едни от най-запазените архитектурни паметници. Разглеждане на стария град. Свободно време.

Връщане в хотела. По желание традиционна вечеря. Нощувка.

ДЕН 3:

Закуска. Отпътуваме към Букурещ с преминаване през Брашов. Свободно време на стария площад - посещение на Черната катедрала, превърнала се в емблема на града (най-голямата готическа катедрала в Източна Европа).

Пристигаме следобед в Букурещ. Панорамна автобусна обиколка на града. Свободно време в центъра близо до Парламента и стария квартал Липскани. Отпътуване за България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с лицензиран автобус, (с оглед безопасността, ще се използва около 70% от капацитета на превозното средство, оставяйки достатъчно дистанция между туристите)

* 2 нощувки със закуски в 3* хотел в район Сибиу/Себеш;

* Панорама пешеходна обиколка на град Сибиу;

* Панорама автобусна обиколка на град Букурещ;

* Посещение на град Брашов;

* Екскурзоводско обслужване по маршрута.

* Пътни, магистрални такси и местни такси;

* Приружител от "Фор а Холидей";

* Медицинска застраховка с Асистънс за 5000 Е

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Целодневна екскурзия до солна мина „Турда“ и Клуж-Напока (без включени входове) – 25 Е

* Традиционна вечеря – 20 Е (традиционна вечеря с типично меню за тази част на Трансилвания)

* Входна такса за солната мина в град Турда 30 леи за възрастни

* Входни такси на други туристически обекти по желание.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Едни от най-популярните дестинации в Румъния, освен красивите замъци, природните дадености и културно-историческите забележителности, са древните солни мини, които днес съществуват под формата на музеи с увеселителни паркове. Точно такава е солната мина в Турда (Salina Turda).

Намираща се в историческата област Трансилвания, в близост до Клуж-Напока, тя е атракция, позволяваща на посетителите да се спуснат до 120 метра под земята. Добиването на сол в този регион датира от 1075 г., като първият официален документ за съществуването на тази мина е от 1 май 1271 г.

Още в първите минути, на метри от входната галерия, ще бъдете заобиколени от невероятни солни кристали, Залите в мината са десетина. Най-внушителни са Залата на Рудолф (Rudolf mine) и Зала Терезия (Terezia mine). Залата на Рудолф е под номер 10, според номерацията в мината. Тя е дълбока 42 метра и слизането по стълбите се равнява на около 13-етажна сграда. Може да се използва и панорамния стъклен асансьор, но се чака на опашка. Тук се намират и голяма част от увесилетните атракции – виенско колело, джаги, сувенири и безплатен Wi-Fi. Размерите на това помещение са внушителни (50 метра широка и 80 метра дълга) с много красиви солни сталактити.

За да се доближите още „малко“ до земното ядро ще трябва да се справите с още 13 етажа надолу. Зала Терезия е дъното на туристическото ви посещение. Това е т.н. „езеро с лодки“.

Температурата под земята е целогодишно около 11-12°C, а влажността ~80%.

УСЛОВИЯ

Резервации:

Депозит: 30% при записване

Доплащане: до 7 дни преди дата на тръгване

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 20 туристи;

Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи!

Румъния: парична единица – румънска лея;

Валутен курс: 1 RON = 0,42 лв.;

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025