000160

МОСКВА

МОСКВА 
МОСКВА 
МОСКВА 
МОСКВА

ЦЕНИ

София - Москва - Сергиев Посад - Москва - София

22.05.2020, 24.07.2020, 21.08.2020

6 дни / 5 нощувки

Транспорт: самолет от София


Цените са български лева на възрастен в двойна стая


22.05.2020 - 1699 лева

24.07.2020 - 1699 лева

21.08.2020 - 1699 лева

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1 София – Москва

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 15:10 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air" за Москва. Кацане на летище "Шереметиево" в Москва в 18:05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


ДЕН 2 Москва

Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език в Москва - столица на Русия от XV век, политически, икономически, научен, исторически и бизнес център, в който се заражда силата и величието на страната: Катедралният храм "Христос Спасител"; Московският държавен университет - най-престижното висше училище в Русия; паркът Воробьови гори, от където се открива невероятна гледка към града и река Москва; хълмът Поклонная гора с парка на победата.

Пешеходна разходка в Москва с местен екскурзовод на български език: Червеният площад - централният площад на руската столица; мавзолеят на Ленин; ГУМ - универсален магазин със статут на архитектурен паметик, построен в псевдо-руски стил; държавният исторически музей; храмът "Свети Василий Блажени"; Стари Арбат – калдъръмен пешеходен пасаж от тесни улички и едно от най-популярните места за срещи и пазар в Москва. Обяд в ресторант. Посещение на Третяковската галерия с местен екскурзовод на български език - уникална колекция с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Връщане в хотела. Нощувка.


ДЕН 3 Москва – Сергиев Посад – Москва 160 km

Закуска. Екскурзия до Сергиев Посад - център на руската православна църква и част от Златния пръстен на Русия: Манастирът "Троице - Сергиева лавра" от XIV век, считан за "перла" на руската църковна архитектура с мощите на монах Сергий Радонежки; Катедралата "Успение Богородично" от XVI век, строена по време на управлението на Иван Грозни. Обяд в ресторант. Връщане в Москва. Нощувка.


ДЕН 4 Москва

Закуска. Посещение на Кремъл - "сърцето" на Москва, арена на редица важни исторически събития, в който се съхраняват руските държавни ордени, ценни икони и съкровищата на руските царе, а днес седалище на президента. Посещение на Катедралите с местен екскурзовод на български език.

Посещение на Оръжейната палата - един от най-старите музеи в Русия с над 4000 скъпоценни предмети, събирани от руските царе в продължение на столетия. Свободно време или туристическа програма по желание: Посещение на музея на историята на водката с местен екскурзовод на български език с включена дегустация. Колекцията на музея представя процеса на производство на прочутата напитка, както и различните съоръжения, които са използвани през вековете. Обиколката на музея завършва с дегустация на три вида водка.

Връщане в хотела. Нощувка.


ДЕН 5 Москва

Закуска. Свободно време (необходимо е ползването на градски транспорт) или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до архитектурно - музеен резерват Коломенское - бивши царски и княжески владения, разположени на десния бряг на река Москва. Посещение на дървения дворец на цар Алексей Михайлович, често наричан "Осмото чудо на света", поради своята поразителна красота и неповторимост: трапезарията, в която били приемани знатни гости; тронната зала, където се провеждали тържествени приеми; спалнята на цар Фьодор III Алексеевич. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.


ДЕН 6 Москва – София

Закуска. Напускане на хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време в Москва (необходимо е ползването на градски транспорт) или туристическа програма по желание: разходка с корабче по река Москва (разходката продължава около 2 часа). Трансфер до летище "Шереметиево". Отпътуване за България в 20:05 ч. с полет на авиокомпания „Bugaria Air“. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 22.00 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет и летищни такси София - Москва - София на авиокомпания "Bulgaria Air"

* Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг (с размери 55/40/23 см)

* Всички трансфери, описани в програмата

* 5 нощувки със закуски в хотел "Izmailovo Vega" **** (или подобен) в Москва

* 1 обяд в ресторант в Москва по 3-степенно меню (в ден 2 от програмата)

* 1 обяд в ресторант в Сергиев Посад по 3-степенно меню (в ден 3 от програмата)

* Панорамна обиколка на Москва с местен екскурзовод на български език

* Пешеходна разходка по Червения площад и Стари Арбат с местен екскурзовод на български език

* Посещение на Третяковската галерия с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса)

* Екскурзия до Сергиев Посад с местен екскурзовод на български език

* Екскурзия в Кремъл с местен екскурзовод на български език с включено посещение на Катедралите и Оръжейната палата (с включени входни такси) Ползване на слушалки по време на цялата туристическата програма с местен екскурзовод

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 30 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

* Водач от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Виза за Русия с включена такса за обработка на документи (заплаща се задължително с депозита) - 135 лв.

* Посещение на музея на историята на водката с включена входна такса, дегустация и местен екскурзовод на български език на турист при минимум 10 туристи - 69 лв.

* Полудневна екскурзия до архитектурно - музеен резерват Коломенское с местен екскурзовод на български език и включена входна такса за двореца на цар Алексей Михайлович, на турист при минимум 15 туристи - 69 лв.

* Разходка с корабче по река Москва (разходката продължава около 2 часа) на турист при минимум 15 туристи - до 11 г. - 69 лв. / от 12 г. - 89 лв.

УСЛОВИЯ

Начин на записване: резервация с депозит 30 % и доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

Включените в пакетната цена обяди включват салата, супа, основно ястие, десерт, минерална вода и чай/ кафе по избор.


Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Туристическата програма се осъществява на български език.
Часово време: България 12 ч., Русия 12 ч.
Валутни курсове: 1 € = 74.69 RUB


Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за Русия, е необходимо да притежават предварително издадена виза. Агенцията оказва съдействие при издаване на виза, за което са необходими следните документи: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане; копие на страниците със снимката от паспорта; попълнена анкетна карта (предоставя се от агенцията); актуална цветна снимка с размери 3,5 x 4,5 см.

Туристите, които пристигат в Санкт Петербург с круизен кораб могат да пребивават до 72 часа в Русия без виза, но трябва да носят паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването. Туристите, които пристигат в Санкт Петербург със самолет и пребивават само на територията на Ленинградска област, е необходимо да притежават предварително издадена електронна виза. Агенцията оказва съдействие при издаването на електронна виза, за което са необходими следните документи: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане, попълнена анкетна карта (предоставя се от агенцията); актуална цветна снимка в JPEG формат с размери 3,5 x 4,5 cm.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025