000188

КРАСОТАТА НА ГЕРМАНИЯ

КРАСОТАТА НА ГЕРМАНИЯКРАСОТАТА НА ГЕРМАНИЯКРАСОТАТА НА ГЕРМАНИЯ

ЦЕНИ

София - Прага - Дрезден - Берлин - Потсдам - Берлин - Лайпциг - Мюнхен - София

15.08.2021; 17.10.2021

7 дни / 4 нощувки

Транспорт: с автобус от София

Ранни записвания !


ЦЕНИ И ДАТИ:


15.08.2021 - 659 лв.


17.10.2021 - 659 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1 - София – Прага ~1260 km

Отпътуване от София в 17.30 ч. от площад “Александър Невски” (началото на ул. „Оборище”), 18.00 ч. - Автогара „Сердика” по маршрут Белград - Будапеща - Братислава - Прага.

 

ДЕН 2 - Прага

Пристигане в Прага - всепризнатата перла в короната на Централна Европа в ранния следобед. Настаняване. Почивка. Привечер - разходка в центъра на Златния град, който е включен от 1992 г. в списъка на ЮНЕСКО - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

 

ДЕН 3 - Прага – Дрезден – Берлин ~350 km

Закуска. Отпътуване за Дрезден. Пешеходна разходка в Дрезден: дворецът „Цвингер“ – едно от най-значимите произведения на бароковата архитектура в Европа, превърнало се в символ на Дрезден; площад „Театерплац“ с Дрезденския замък – в миналото резиденция на саксонските курфюрсти и крале, а днес дом на пет музея; дворцовата църква „Света Троица“ – катедрален храм на Дрезден; Дрезденската държавна опера, наречена Операта на Зендер по името на архитекта, който я е построил; терасата на граф фон Брюл, известна с името „Балконът на Европа“, изградена през 16 в. като част от защитните укрепления на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река Елба; църквата „Фрауенкирхе“; Княжеската процесия – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34 маркграфа, князе и крале, управлявали Саксония от края на 12 до края на 19 век. Свободно време.
Отпътуване за Берлин в 17 ч. Настаняване в Берлин вечерта. Нощувка.

 

ДЕН 4 - Берлин – Потсдам – Берлин ~80 km

Закуска. Туристическа програма в Берлин с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Бранденбургската врата – най-известният символ не само на Берлин, но и на Германия; сградата на Райхстага, където от 1999 г. е седалището на германския парламент; запазената част от Берлинската стена; булевард „Унтер ден Линден“ – една от главните и най-известните улици в града, получила името си от липите, които я украсяват; Берлинската катедрала – най-голямата протестантска църква в Германия; площад „Александерплац“ – най-оживеното място в германската столица, и супермодерният площад „Потсдамерплац“ – важен транспортен възел в центъра на Берлин, който в миналото се считал за най-популярното място за срещи на картата на политическия, обществен и културен живот на града. Свободно време.
По желание: екскурзия до Потсдам с посещение на двореца „Сансуси” и пешеходна разходка в историческия център на Потсдам: Старият пазар; църквата „Свети Николай“; градината „Лустгартен“, Старото кметство и възстановеният бивш Градски дворец – седалище на местния парламент. Посещение с местен екскурзовод на двореца „Сансуси”, построен от Фридрих Велики през 1745 г. по подобие на Версайския дворец, най-финият образец на рококо архитектурата в Европа. Дългата едноетажна сграда, увенчана от купол и с два кръгли павилиона отстрани, е заобиколена от поредица тераси и грижливо оформени пейзажни градини, разпрострели се на площ от близо 2 км2.
Връщане в Берлин вечерта. Нощувка.

 

ДЕН 5 - Берлин – Лайпциг – Мюнхен ~585 km

Закуска. Отпътуване за Лайпциг – най-големият град в провинция Саксония, икономически, културен, научен и транспортен център на Централна Германия. Пешеходна разходка в Лайпциг: централният площад „Марктплац“ със старото кметство и стария кантар – сграда от средата на 16 в., център на лайпцигския пазар през Средновековието, където трябвало да се теглят всички стоки; възстановеният исторически подлез на централния площад, който в миналото представлявал подземно панаирно хале, а днес е спирка на метрото; Кралската къща, някога дом на крупния търговец Андреас Апел – при посещенията си в Лайпциг тук отсядал саксонският курфюрст и крал на Полша Август Силния, на когото къщата днес дължи името си; площад „Нашмарк“ със Старата борса – най-старата сграда за срещи на търговците и една от най-старите барокови постройки в града, и паметника на Гьоте, издигнат в чест на следването на великия писател в Лайпцигския университет; търговски център „Шпекс Хоф“ – някога дом на фамилия Шпек фон Щернбург; църквата „Св. Николай“ – главната църква на евангелско-лютеранската общност в града. Свободно време.
Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в района на Мюнхен късно вечерта. Нощувка.

 

ДЕН 6 - Мюнхен – София ~1320 km

Закуска. Отпътуване за Мюнхен в 8.00 ч. Пешеходна разходка в Мюнхен (минимум 1 ч.): площад „Мариенплац“ с колоната на Дева Мария, църква „Св. Петър“ – най-старата в града; старото кметство, в чиято кула днес се помещава Музеят на играчките; новото кметство, построено в неоготически стил в периода от края на 19 до началото на 20 в.; църквата „Фрауенкирхе“ – катедрален храм на Мюнхен, превърнал се в символ на баварската столица; Новата резиденция; бирарията „Хофбройхаус“ с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг или посещение на Дойчес Музеум – най-големият технически музей в света. По желание: посещение на двореца „Нимфенбург“ – лятна кралска резиденция и родното място на Лудвих II (необходимо е ползване на градски транспорт).
Отпътуване за България в 19.00 ч.

 

ДЕН 7 - София

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), Автогара „Сердика” и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") късния следобед.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

* 1 нощувкa със закускa в хотел *** в Прага

* 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Берлин

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Мюнхен

* Туристическа програма с местен екскурзовод в Берлин

* Пешеходна разходка в Дрезден

* Пешеходна разходка в Лайпциг

* Пешеходна разходка в Мюхнен

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"

* Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Полудневна екскурзия до Потсдам и посещение на двореца "Сансуси" с местен екскурзовод (с включена входна такса), при минимум 20 туристи - 65 лв.

* Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK) в Прага

* Входни такси за Старата национална галерия (10 EUR); Стария музей (10 EUR); музея "Боде" (12 EUR); Новия музей (12 EUR); музея "Пергамон" (12 EUR) в Берлин

* Входни такси за Дойчес Музеум (11 EUR, за деца до 15 г. - 4 EUR) и двореца "Нимфенбург" (11,50 EUR, за деца до 18 г. - безплатно) в Мюнхен

* Цена на билет за телевизионната кула в Берлин (13 ЕUR)

* Градски транспорт: Прага (32 CZK - еднопосочен билет); Берлин (2.80 ЕUR - еднопосочен билет), Мюнхен (2.80 ЕUR - еднопосочен билет)

* Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание

* Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

УСЛОВИЯ

НАЧИН НА ЗАПИСВАНЕ:

50 % капаро при резервация, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.


МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:

София - Площад Александър Невски

София - Автогара Сердика (между Централна ЖП гара и Централна автогара)


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Германия, Чешка република: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Германия, Чешка република: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025